Poznanie swojej drogi

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Poznanie swojej drogi

Postautor: Paweł2 » 03 cze 2012, 17:20

Witam,

Dzisiaj oglądałem film pt.: "Nasz Dom". Zastanawiam się ile by kosztowało i gdzie można by uzyskać pomoc w poznaniu swojej drogi.

Zdaje sobie sprawę że do najbardziej znanych ludzi spirytyzmu jak Divaldo i inni nie mam szans.

Ale myślę że w takiej brazyli jest bardzo dużo medium i któryś mógłby mi pomóc i zapytać jaką obrałem drogę.

Nie chodzi mi o poznanie swojej przyszłości bo ta jest nie znana i może ulec zmianom pod wpływem moich decyzji ale chciałbym poznać swój pomysł na życie który obrałem sobie przed przyjściem na ten świat. A to jest znane tam po tamtej stronie. Po prostu się pogubiłem i już nie potrafię odnaleźć drogi.

Z jednej strony mam obawy bo to by było tak jak by mi ktoś zdradził zakończenie filmu w trakcie jego trwania ale jak pomyśleć dłużej to nie do końca, wkońcu nikt nie przepowie mi mojej przyszłości a jedynie zdradzi fabułę filmu lub innaczej powie o czym ten film jest ale bez zakończenia.

Nie wiem też jak bym zareagował, jeżeli scenariusz jest pozytywny to może dać energię ale jeżeli jest negatywny i ja się o tym dowiem to są dwie możliwości - mogę się załamać totalnie i wszystko się rozpadnie lub się przygotuję i nie bedę się "kopał z koniem"

Pytałem tez o koszty bo zdaję sobie sprawę że bedę potrzebował profesjonalnego tłumacza który nie będzie wynajęty na godziny lecz na dni a to już słono kosztuje, poza tym bilety lotnicze, hotel no i przedewszystkim znalezienie takiej osoby która by mi była w stanie pomóc też nie będzie łatwe. Ale w takiej brazyli myślę że jest jakiś spis ludzi zaufanych itd.

Co myślicie o tym?
Paweł2

Re: Poznanie swojej drogi

Postautor: oran » 03 cze 2012, 17:59

Pawle a ja mam do Ciebie pytanie,skąd miałeś ten film i czy z tłumaczeniem ?
Książkę czytałem ale też bym obejrzał ten film.
Pozdrawiam.
oran

Postautor: Paweł2 » 03 cze 2012, 20:06

Paweł2

Postautor: oran » 03 cze 2012, 23:04

Bardzo dziękuję Pawle.
Pozdrawiam.
oran

Postautor: cthulhu87 » 03 cze 2012, 23:42

A może warto spróbować zajrzeć w siebie? W końcu nikt nie zna Cię tak dobrze jak Ty sam.
A co do filmu, warto wrzucić go gdzieś na portal, wiele osób pewnie chciałoby obejrzeć :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Krzysztoff » 03 cze 2012, 23:45

Pawle czy zadawałeś sobie pytanie co dokładnie znaczy dla Ciebie pytanie
"... jaką obrałem drogę. ... "
gdzie jest ta niepewność ?
czy chodzi o pytanie
1. kim mam być (zawodowo) ?
2. jaką drogę duchową powinienem wybrać (np.jaka religia) ?
3. jaką mam misję do wykonania - chodzi o misję związaną z własnym rozwojem i tak zwanym "Planem Bożym" ?
4. co mnie czeka (jakie próby mnie czekają w tym życiu)?
czy może chodzi o coś innego ?
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Paweł2 » 05 cze 2012, 19:03

Głównie chodzi mi o to:
3. jaką mam misję do wykonania - chodzi o misję związaną z własnym rozwojem i tak zwanym "Planem Bożym" ?

1. kim mam być (zawodowo) ?

Ja jestem osobowością która musi wszystko planować - tak to nazwę. Innaczej nie potrafię funkcjonować, dotychczasowy plan życia się nie sprawdza i stwierdziłem że lepiej kogoś "zapytać o drogę".
Paweł2

Postautor: Nikita » 05 cze 2012, 21:10

Obejrzalam ten film....ciekawy ale pare szczegolow jest dosc zastanawiajacych...np duchy przeciez nie posiadaja ciala wiec nie moga czuc bolu fizycznego? Ten caly Umbral byl takze dosc dziwny....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: cthulhu87 » 05 cze 2012, 21:42

Nikita, myślę, że cały ten świat jest po prostu utrzymywany przez czyjeś myśli (Boga?) - każdy doświadcza go stosownie do swojej świadomości. W książce Nasz Dom jest wspomniane, że duchy nie potrzebowałyby np. aerobusów, obeszłyby się bez nich. Myśl ma więc moc kreacji, ale działa według jakiegoś porządku, stąd wrażenie "cielesności" duchów i świata, w którym żyją. Tak mi się przynajmniej wydaje...
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Zbyszek » 05 cze 2012, 22:05

Niedawno oglądałem film, w którym mówiono na temat bólu. Wyjaśniano tam ze jest on produktem, naszego mózgu. W ten sposób organizm ostrzega nas przed niebezpieczeństwami, jakie mogą spotkać nasze ciało. Jednym z przykładów jakie podali był, żołnierz na polu walki, który zostaje ranny i nie zdaje sobie z tego sprawy. Zaczyna dopiero czuć ból po spostrzeżeniu rany.
Wszystko jest w naszym umyśle, dlatego bracia którzy nie uwolnili się jeszcze od wpływu ziemskiego odczuwają ból, zimno, ciepło, a nawet w drastycznych przypadkach rozkład swojego ciała.
Umbral na filmie był jeszcze łagodną wersja. Sa miejsca o wiele bardziej przygnębiające.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi