Bog

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Bog

Postautor: Nikita » 24 mar 2012, 12:03

Obejrzalam wspanialy film na temat medytacja a takze duszy...jesli ktos jest zainteresowany to warto obejrzec i warto obejrzec do konca....:

http://www.maszke.pl/2010/01/zwiekszeni ... medytacje/

Jak sie nie otworzy to trzeba wkleic i wtedy sie otworzy...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: forrest » 25 mar 2012, 12:14

Nikita pisze:wedlug fizyki kwantowej Bog to pole...pole, ktore jest puste a zarazem kryja sie w nim wszelkie mozliwosci....

A dodatkowo to pole jest pelne milosci i jest swiadome...i my teraz w procesie odradzania sie i doswiadczen uzyskujemy te samoswiadomosc....

Chcesz sobie zakpić? (Bo ja na poważnie napisałem, że nie rozumiem ani jednego zdania w tym, co napisała atalia.) Nie będę pytał, jak to stwierdzenie wynika z modeli matematycznych, bo nawet jak mi wypiszesz równania, to pewnie i tak nie zrozumiem; ale wiem, że całkiem niedawna historia zna nadużycia właśnie "podpinania" tego rodzaju mętnych dogmatów pod ...mechanikę kwantową. Okazuje się, że ezoteryka nie jest ortogonalna do niczego, co może wzbudzić dobre wrażenie lub co ma rangę autorytetu.
"Spirytyzm będzie naukowy albo nie będzie go wcale." - Allan Kardec
Awatar użytkownika
forrest

Postautor: Nikita » 25 mar 2012, 18:18

Nie kpie... I to o czym mowie nie jest ezoteryka ...

Nic nie podpinam...

Moze kiedys zrozumiesz...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: 000Lukas000 » 25 mar 2012, 18:25

A ja wam powiem tylko tyle, rzucacie się w klapkach na mount everest.

Nawet wyższe duchy, jak wiemy z przekazów, nie rozumieją do końca nawet zasad powstawania duszy, a co dopiero naturę samego Boga. Jednak wy uważacie chyba że przez te raptem 140 lat przewyższyliście ich pojmowanie, gratuluje, nie lada sukcesu.

Powinniśmy pierwsze nauczyć się kochani dodawać, odejmować.... A dopiero potem starać się pojąć trygonometrię.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 25 mar 2012, 18:47

000Lukas000 pisze:A ja wam powiem tylko tyle, rzucacie się w klapkach na mount everest.

I potem będzie GOPR śmigłowcami musiał ściągać, jak to kiedyś były takie przypadki (no, tylko że to gdzieś w Polsce) :)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 25 mar 2012, 20:40

Ja osobiscie nie mialam tak glebokiego stanu medytacyjnego aby doswiadczyczyc czym jest Bog....to co napisalam to wyczytane od tych , ktorzy tego doswiadczyli...

Medytujacy w Tybecie wchodza w glebokie stany medytacyjne i doswiadczaja naprawde niesamowitych rzeczy....tacy medytujacy mnisi to sa wyzsze duchy wcielone...takze warto ich posluchac...

O tym polu wyczytalam chyba u Hawkinga...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: forrest » 26 mar 2012, 20:07

Rozumiem, że w ten sposób Hawking wyraził swój pogląd, że Bóg nie istnieje ...jeżeli się nie mylę, w innym miejscu ten pan chyba bardziej dobitnie, zupełnie wprost wyraził te ideę: „nie ma Boga”. I to przekonanie należy oczywiście uszanować. Jednak czym innym jest wyrażenie pewnych intuicji, a czym innym interpretacja rozwiązań równań opisujących dany układ.
A co do Boga, to poza tym, co Duchy wyższe przekazały na Jego temat w KD, jeszcze jest ciekawy fragment na 123 stronie Wallace'a. Myślę, że ponad to, co jest w KD ludzie nie są w stanie pojąć - w kwestii natury Boga.
Mnisi tybetańscy, z tego co słyszałem, raczkują jeszcze, jeżeli chodzi o ogólny rozwój osobowości (tak jak wszyscy ludzie żyjący na Ziemi). To jeszcze nie ten czas, żeby ludzie mogli zrozumieć naturę Boga.
Awatar użytkownika
forrest

Postautor: forrest » 26 mar 2012, 20:09

Voldo pisze:
000Lukas000 pisze:A ja wam powiem tylko tyle, rzucacie się w klapkach na mount everest.

I potem będzie GOPR śmigłowcami musiał ściągać, jak to kiedyś były takie przypadki (no, tylko że to gdzieś w Polsce) :)

A za wszystko zapłacą podatnicy... .
Awatar użytkownika
forrest

Postautor: Zbyszek » 26 mar 2012, 20:26

Nikita pisze:....tacy medytujacy mnisi to sa wyzsze duchy wcielone...takze warto ich posluchac...

Przepraszam, ale uważam to za wielka bzdurę. Duchy wyższe nie zamykały by się po klasztorach, by pogrążać się tylko w medytacji. Istota naszego życia jest rozwój, a nie izolacja. Dobrze napisał forrest, „ Mnisi tybetańscy, z tego co słyszałem, raczkują jeszcze, jeżeli chodzi o ogólny rozwój osobowości „
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 29 mar 2012, 09:56

bzdury gadacie...Tybetanscy mnisi pracuja nad czyms co jest sensem pobytu na Ziemi czyli nad Oswieceniem...
Sens medytacji polega na uspokojeniu umyslu...wejrzeniu w glab siebie...odnalezieniu w swoim sercu Boga...

to chyba wy raczkujecie...

Sorry ale jak sie o czyms ma malo wiedzy to lepiej zamilczec niz bzdury gadac...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi