Nikita pisze:cthulcu he he koty sa cudowne...ja wogole uwielbiam koty...
ja też:)
Nikita pisze:cthulcu he he koty sa cudowne...ja wogole uwielbiam koty...

Paweł2 pisze:Kościół napisał punkty po których można rozpoznać sektę, co ciekawe sami spełniają prawie wszystkie te punkty które napisali

Paweł2 pisze:Widziałem wypowiedzi wielu księży którzy tylko mnie utwierdzili w przekonaniu że kościół katolicki to sekta. Szczególnie kiedy trafi się na księży fanatyków.
artur pisze:A jaki to jest ksiądz fanatyk? Ten kto bez cienia wątpliwości wierzy, że Jezus jest Bogiem i głosi to, ten który nie ma wątpliwości co do Słowa Bożego zawartego w Piśmie Świętym?

Voldo pisze:artur pisze:A jaki to jest ksiądz fanatyk? Ten kto bez cienia wątpliwości wierzy, że Jezus jest Bogiem i głosi to, ten który nie ma wątpliwości co do Słowa Bożego zawartego w Piśmie Świętym?
Dla mnie księdzem fanatykiem, i ogólnie katolikiem fanatykiem czy jakimkolwiek innym, jest ktoś, kto nie jest w stanie wysłuchać i zaakceptować poglądów innych ludzi, jeśli tylko nie są one zgodne z jego własnymi.
Przykład? Ksiądz, słysząc, że jestem spirytystą będzie mówił, że jestem opętany i potrzebuje egzorcyzmów. Ah, i jeszcze że będzie mi mówił, że mam się nawrócić na jedyna słuszną wiarę bo będę miał kłopoty.
Jak dla mnie taki porządny katolik wygląda mniej więcej tak, jak mój kumpel - chodzi do kościoła i wszystko, ale jest w stanie zaakceptować mnie jako spirytystę i co więcej bardzo chętnie porozmawia ze mną na ten temat. I nie uważa, że aby się modlić trzeba chodzić do kościoła, i również nie uznaje tego, że niebo czy piekło to miejsca fizyczne.
Ma po prostu otwarty umysł. Szkoda, że raczej niewielu takich jest.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości