Demony istnieją?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Demony istnieją?

Postautor: troll1 » 19 lis 2010, 21:17

w necie pełno jest przypadków opisujących podpisanie paktu z demonem lub diabłem, czasem człowiekowi się udało to przechytrzyć , ale to tylko opowieści, jak w praktyce to nie wiem
spirytysta jest jak murarz, teoretyk nic nie zbudował i nie zbuduje bo mu nikt domu postawić nie da tylko weźmie doświadczonego specjalistę, a nie "kozaka z książek".
Awatar użytkownika
troll1

Postautor: myiwy » 19 lis 2010, 21:22

Do podpisania paktu z demonem czy diabłem nie należy włączać do tego spirytyzmu czy seansów spirytystycznych są to zupełnie odrębne działania, i jest to szereg przygotowań zakrawających już pod czarna magię.
myiwy

Postautor: myiwy » 19 lis 2010, 21:27

Voldo pisze:Co wskazuje na taki podział?
Czy nie można tego wytłumaczyć tym, iż istnieją Duchy niedoskonałe i doskonałe (będące Duchami ludzi), które się z nami komunikują? Jeśli nie - dlaczego?

Wskazuje Praktyka – tak jak już ktoś gdzieś napisał Praktyka bardzo różni się od teorii.

:x
myiwy

Postautor: troll1 » 19 lis 2010, 21:30

temat o demonach to napisałem o nich, o osobie tworzącej demony i wykorzystującej je do własnych celów słyszałem, ze jak demon rósł w siłę i dochodził do pewnej granicy to ta osoba go niszczyła, Crowel czy jakoś tak podobno władał demonami, ale dokładnie to nie pamiętam jak to było bo jakiś czas temu o tym czytałem,
spirytysta jest jak murarz, teoretyk nic nie zbudował i nie zbuduje bo mu nikt domu postawić nie da tylko weźmie doświadczonego specjalistę, a nie "kozaka z książek".
Awatar użytkownika
troll1

Postautor: myiwy » 19 lis 2010, 22:02

Drogi trolu nie obrażaj się, ale lepszej bajki nie słyszeliśmy… :lol: :D
Może to chodziło o grę black & white gdzie Howaniec mógłby robić za demona
Przepraszamy
myiwy

Postautor: troll1 » 19 lis 2010, 22:48

jak nie zapomnę to jutro poszukam tego albo w niedziele na necie to wrzuce, żeby nie było że, wymyśliłem
Awatar użytkownika
troll1

Postautor: Voldo » 19 lis 2010, 23:43

myiwy pisze:
Voldo pisze:Co wskazuje na taki podział?
Czy nie można tego wytłumaczyć tym, iż istnieją Duchy niedoskonałe i doskonałe (będące Duchami ludzi), które się z nami komunikują? Jeśli nie - dlaczego?

Wskazuje Praktyka – tak jak już ktoś gdzieś napisał Praktyka bardzo różni się od teorii.

A czy mógłbym prosić o przykłady z praktyki które pozwalają odróżnić jedne od drugich?
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 21 lis 2010, 01:34

Praktyka innych wykazała, że nie istnieją. I dojdź tu panie dziejku do ładu...
Jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach. Dyskusja, jak już to kiedyś poruszaliśmy na forum, powinna się zacząć od definicji demona, czym on jest. Kiedyś się takowa pojawiła ze strony zwolennika istnienia takowych i okazało się, że można pod nią podpiąć po prostu złego ducha.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Voldo » 21 lis 2010, 01:53

cthulhu87 pisze:definicji demona, czym on jest (...) można pod nią podpiąć po prostu złego ducha.

Czyli wszystkim znana - kwestia nazewnictwa.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Melys » 21 lis 2010, 10:40

to chyba temat w związku z Ogólnopolskim Zjazdem Egzorcystów W Niepokalanowie. Nawet w TV był reportaż. Tam też mówili o podpisywaniu paktów z diabłem. Nawet stwierdzono że jeśli wierzy się w Boga, w Jezusa to naturalna jest wiara w diabła. :twisted:
choć mówiono też wiele mądrych rzeczy.
Nie śmierć rozdziela ludzi , lecz brak miłości
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi