Reasumując, w pieczęci Salomona naprawdę widzę tylko piękny symbol opowiadający o tym, jak to idealnie i doskonale, postrzegany przez ludzi dualizm, w istocie nieustannie przenikając się, tworzy jedność.
Dobrego Dnia dla Każdego!
Pozdrawiam!:)
m.
konrad pisze:Choć znaleźć go można na fladze Maroka, a w niektórych kulturach kojarzy się bardziej ze sprawami, które doskonale opisała animus, myślę, że używanie jej na tabliczce Oui-ja rodzi od razu skojarzenia z satanizmem. To dlatego zadałem pytanie właśnie o ten symbol.

000Lukas000 pisze:My to wiemy, ale nie każdy to wie.
animus pisze:Ouija-Expert - nawet nie musiałeś tego "chwalę się" brać w cudzysłów, bo przecież to oczywiste, że nie ma to nic wspólnego z przechwalaniem się, ale jak mi się wydaje, z dzieleniem się radością, zdumieniami, pasjami, przekonaniami, ale czasem i wątpliwościami czy słabościami. Na pewno łatwiej znaleźć zrozumienie, czasem wsparcie, pośród nie tylko bratnich dusz czy życzliwych istot, ale też wśród tych, którzy są już świadomi (albo coraz silniej przeczuwają), co stanowi w tym i każdym innym istnieniu największą wartość.
Fajnie Ouija-Expert, że Jesteś.![]()
Pozdrawiam!:)
m.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość