Rywale Jezusa - co by było gdyby nie chrześcijaństwo?

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Rywale Jezusa - co by było gdyby nie chrześcijaństwo?

Postautor: Hansel » 24 kwie 2015, 14:24

http://www.dailymotion.com/video/x2kuzui

W sumie film potwierdza do czego doszedłem: gdyby nawet nigdy nie było kokoś takiego jak Jezus to i tak powstała by religia taka sama jak Chrześcijaństwo tylko że pod inną nazwą bo po porostu istniało w tedy na taką społeczne zapotrzebowanie które było z kolei rzeczą wtórną wobec poziomu rozwoju dusz ludzi zmieszkujących Imperium Rzymskie.
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Re: Rywale Jezusa - co by było gdyby nie chrześcijaństwo?

Postautor: Xsenia » 24 kwie 2015, 22:36

Hansel pisze:kokoś
Hansel pisze:w tedy
Hansel pisze:wtórną

Dziwnie wybiórczo działa ta twoja dysortografia. Łatwe, proste i czesto stosowane słowa piszesz z błędami, a trudne i rzadko stosowane bez błędów. Pierszy raz widzę takie zjawisko. A kilkoro ludzi wokół mnie ma dysortografię. Między innymi moja własna siostra.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: bernadeta1963 » 25 kwie 2015, 06:26

NIe jest jeszcze tak źle . Można zrozumieć o co chodzi :) . Nikt nie jest doskonały :)
bernadeta1963

Postautor: Hansel » 25 kwie 2015, 07:22

Xsenia pisze:Dziwnie wybiórczo działa ta twoja dysortografia. Łatwe, proste i czesto stosowane słowa piszesz z błędami, a trudne i rzadko stosowane bez błędów. Pierszy raz widzę takie zjawisko.
Sam nie wiem dlaczego tak jest...

bernadeta1963 pisze:NIe jest jeszcze tak źle . Można zrozumieć o co chodzi :) . Nikt nie jest doskonały :)
Dziękuję za okazane zrozumienie
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Xsenia » 25 kwie 2015, 20:09

A dlaczego nie korzystasz z opcji sprawdzania pisowni? Przecież to nie jest zbyt trudne. A zajmuje czas tylko kliknięcia dwa razy myszką.
Zresztą w zasadach forum jest napisane:
"jednakże kategorycznie zabrania się:
[...]
- pisania postów, w których w sposób rażący łamane są reguły języka polskiego, przede wszystkim zasady ortografii - oczywiście najważniejszy jest czyjś przekaz, ale dbałość o formę świadczy o tym, że mamy szacunek do innych użytkowników forum. Za błędy nie będę banował, ale posty, w których roi się od błędów będą po prostu usuwane".
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Wróć do Religia i filozofia