Dwa Sońca na niebie - jeden ze znaków końca czasów

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Dwa Sońca na niebie - jeden ze znaków końca czasów

Postautor: luk1407 » 17 gru 2013, 20:16

Według orędzia od Boga Ojca jakie otrzymała współczesna wizjonerka z Irlandii, Maria Bożego Miłosierdzia obecnie żyjemy w czasach ostatecznych, a jednym ze znaków potwierdzających to mają być dwa Słońca widoczne na niebie.

Słyszeliście wcześniej o takim cudzie? Co o tym myślicie?

Według proroctw to wszystko ma mieć miejsce w tych czasach w których żyjemy.

cyt. : "Wkrótce nowe, nieoczekiwane znaki, które przeczą całemu ludzkiemu rozumieniu nauki, będą przeze Mnie pokazane niedowierzającemu światu, jako początek objawienia się Mojej Interwencji. Żadne naukowe wyjaśnienie nie będzie miało sensu, gdy będą widoczne dwa słońca.(...)"

a tutaj całe orędzie:

"Bóg Ojciec: Żadne naukowe wyjaśnienie nie będzie miało sensu, gdy będą widoczne dwa słońca"
orędzia "Ostrzeżenie" 10.11.2013, godz. 15:00 Moja najdroższa córko, Moim Pragnieniem jest bardzo szybkie zebranie razem wszystkich Moich dzieci, aby byli świadkami Mojej Obietnicy. Mój Wielki Dar przyjdzie w środku strasznych, duchowych prześladowań, kiedy wszystko czym Ja Jestem będzie odrzucane. Światu zostaną zaprezentowani nowi bogowie, z których żaden nie istnieje. Pokryci błyszczącą fasadą, będą przeznaczeni do powstrzymania wiary wszystkich w Moje Istnienie. Cała ta herezja zgasi Światło Boga. Wkrótce gwiazdy przestaną świecić ze swoją wielką intensywnością. Wkrótce nowe, nieoczekiwane znaki, które przeczą całemu ludzkiemu rozumieniu nauki, będą przeze Mnie pokazane niedowierzającemu światu, jako początek objawienia się Mojej Interwencji. Żadne naukowe wyjaśnienie nie będzie miało sensu, gdy będą widoczne dwa słońca. Żadna definicja ograniczona ludzką wiedzą, nie będzie sensowna. Jednak o każdym znaku, danemu światu z Nieba powiedzą, że to z powodu istnienia innego życia ludzkiego we wszechświecie. Ja Jestem Twórcą całego życia. Ja stworzyłem człowieka. Ja stworzyłem świat. Nigdy temu nie zaprzeczajcie, ponieważ gdy tak zrobicie, będziecie popierali fałszywą doktrynę. Każda interwencja z Nieba - a będzie ich wiele - będzie wyjaśniana. Kiedy zobaczycie te znaki, wiedzcie, że Dzień Powtórnego Przyjścia jest bliski. Proszę was, drogie dzieci, nigdy nie odrzucajcie Mnie ani nie zaprzeczajcie Mojej Obietnicy przyniesienia światu ostatecznego pokoju i pojednania, które będą wasze, jeśli przyjmiecie je na Moich Warunkach, a nie swoich własnych. Moja Wola ma się w końcu wypełnić. Aby was przygotować, pokażę światu wiele cudów na niebie, we wszechświecie i w układzie planetarnym. Kiedy będziecie świadkami tych wydarzeń, chcę, żebyście byli radośni ponieważ będziecie wtedy wiedzieli, że Ja zwiastuję powrót Mojego Syna, aby wypełnić Jego Obietnicę wiecznego zbawienia. Otrzyjcie łzy ze swoich oczu. Wiem, jak trudne będą wasze doświadczenia. Mam tu na myśli wszystkie Moje dzieci, łącznie z wierzącymi i niewierzącymi, jak i z tymi, którzy są winni strasznego grzechu - nikt z was nie jest wykluczony. Kiedy pojednacie się z Moim Synem, staniecie się częścią Niego i na zawsze będziecie królować z Nim w Raju. Wasz Ukochany Ojciec Bóg Najwyższy
źródło: http://ostrzezenie.com.pl

Obrazek
luk1407

Re: Dwa Sońca na niebie - jeden ze znaków końca czasów

Postautor: kalatala » 17 gru 2013, 22:47

Naprawdę wierzycie, że sam Bóg się do niej odezwał? Co za bzdura. Jakiś duch się podszył.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Xsenia » 17 gru 2013, 23:10

Trochę to dla mnie za bardzo "kościołowe". A podobno Bóg jest miłosierny i tak nagle chce wszystkie swoje dziatki u siebie widzieć? Sorry, ale nie wierzę.
A dwa słońca łatwo zobaczyć, wystarczy sie tylko odpowiednio upić. ;)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: cthulhu87 » 17 gru 2013, 23:55

papier (i monitor) sporo zniósł i jeszcze sporo zniesie. Fajne bajkopisarstwo :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: adam69691 » 18 gru 2013, 00:15

Wiele takich tekstów czytałem. Uważam że sieją strach wśród ludzi a tak nie działa miłosierny Bóg. Niektóre takie teksty mają ziarenko prawdy. Nieraz ludzie biorą za 2 słońca tzw. Halo słoneczne. Niektóre znaki końca czasów już się pojawiają. Też można brać możliwość że przygotowują tzw. Projekt Blue Beam czyli przyjście fałszywego mesjasza.Myślę że wszystko jest możliwe. Wiecie to wszystko może nie być prawdą ale tego nikt nie wie jak jest naprawdę oprócz Boga.
adam69691

Postautor: atalia » 18 gru 2013, 09:38

Ja ostatnio widziałam przez okno dwa ksieżyce. Okazało się, że to sprytne odbicie w podwójnej szybie... ;)
atalia
spirytystka
spirytystka

Wróć do Religia i filozofia