Islam

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: Islam

Postautor: Krzysztoff » 22 gru 2015, 13:29

fruwla pisze:
Jako ze , za pare dni znow obchodzimy 2015 rocznice przyjscia na swiat Jezusa, a tym samym Boze Narodzenie
zycze nam wszystkim WESOLYCH SWIAT !!!

Hej !
Wesołych świąt :)
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Xsenia » 25 gru 2015, 13:37

Litości, Wesołych Świąt, w temacie o Islamie? Toż to jawna drwina ;)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Hansel » 25 gru 2015, 15:13

Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Mirek » 05 sty 2016, 21:21

„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 06 sty 2016, 21:06

Ten pierwszy link jest prawdziwy...niestety. Ten drugi nie jest w Niemczech i naprawde niewiadomo o co tam chodzilo i wlasciwie dlaczego nikt jej nie pomogl?

W Kolonii i w Hamburgu doszlo do napastowan i rabunkow glownie na mlodych kobietach dokonanych przez mezczyzn wygladajacych na muzulmanow w noc sylwestrowa. Z dotychczasowych ustalen policji wiadomo, ze to byli ludzie, ktorzy zajmuja sie handlem narkotykami. Ale czy sa to uchodzcy czy inni to jeszcze nie ustalono. Oczywiscie wszyscy sa oburzeni.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 06 sty 2016, 22:50

Dalej uważasz, że jestem rasistą, bo to przewidziałem?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 07 sty 2016, 09:46

Nie uwazam Cie za rasiste...ale ja nigdy nie bede wszytskich wrzucac do jednego wora. Chrzescijanie tez robia rzeczy zle. Ile jest zbrodni na swiecie? Nie nalezy osadzac nikogo. Oczywiscie uwazam, ze nalezy wylapac sprawcow i wyrzucic ich z Niemiec ale nie bede przez te incydenty nienawidzic wszytskich muzulmanow. Rozumiesz moje stanowisko?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Krzysztoff » 07 sty 2016, 12:20

Myślę tak samo jak ty Nikita
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: stefan12 » 07 sty 2016, 13:36

Nikita pisze:Nie uwazam Cie za rasiste...ale ja nigdy nie bede wszytskich wrzucac do jednego wora. Chrzescijanie tez robia rzeczy zle. Ile jest zbrodni na swiecie? Nie nalezy osadzac nikogo. Oczywiscie uwazam, ze nalezy wylapac sprawcow i wyrzucic ich z Niemiec ale nie bede przez te incydenty nienawidzic wszytskich muzulmanow. Rozumiesz moje stanowisko?

A wiesz co się stanie, gdyby rzetelnie wyłapać tych sprawców, osądzić i wyrzucić?
Wojna domowa.

W którym to kraju, mieście 1000 chrześcijan zorganizowało sobie polowanie na kobiety?
Chowacie głowy w piasek twierdząc, że nie należy stosować odpowiedzialności zbiorowej, od tego problem nie zniknie.

Problemem są setki tysięcy młodych muzułmanów, którzy kipią testosteronem i nie mają z kim wyładować swojego napięcia seksualnego. To co się teraz wydarzyło to tylko początek.

PS
I zaraz te słowa o nienawiści do muzułmanów - właśnie takie postępowanie, chowanie głowy w piasek i ukrywanie problemu doprowadzi do wybuchu nienawiści.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Mirek » 07 sty 2016, 17:28

Widzę Nikito, że dalej nie dostrzegasz problemu zasłaniając się niechęcią do osądzania. Po co ich wyłapywać, przecież nie chcesz ich osądzać?
Macie świetną kanclerz, która chce rozwalić własny kraj od środka. Może warto jej przypomnieć, że komuna i czasy NRD już bezpowrotnie przeminęły?
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Religia i filozofia