Normalni muzułmanie w Norwegii:
Mirek pisze:Gdy w nas nie będzie agresji, to i agresja innych ludzi ustanie.
Jeżeli będziemy postępować jak władze francuskie, to agresja będzie się tylko nasilać.

MUHAMMADA nie można mierzyć dzisiejszą miarą bo był to człowiek epoki średniowiecza i żył w tamtej kulturze i innych czasach od naszych
Oczywiście ISLAM potem nasiąkł różnymi przepisami zaczerpniętymi z praw zwyczajowych które są niezgodne z Sunną Proroka , Hadisami i z KORANEM
„Prorok obciął dłonie i stopy mężczyznom z plemienia Urania i nie przyżegał ich krwawiących kończyn, aż nie umarli” (SahihAl-Bukhari, Volume8, Book 82, Hadith 795)„Apostoł Allaha rzekł: „Otrzymałem rozkaz od Allaha by walczyć z ludźmi dotąd, aż powiedzą: „Nikt nie może być czczony oprócz Allaha”” (Sahih Al-Bukhari Vol 4, Book 52, Hadith 196)„Żydzi przyprowadzili do Proroka kobietę i mężczyznę, którzy popełnili cudzołóstwo. Rozkazał, by oboje ukamienować na śmierć, obok miejsca za meczetem, na pogrzebowe modlitwy”.(SahihAl-Bukhari, Vol 2, Book 23, Hadith 413)
Davidius pisze:Do KRZYSZTOFF
Znam Wrocław i mieszkałem tam przez 4 lata - to że są tam jakieś oszołomki , nie oznacza że Wrocława to miasto większej kultury, dziwne ja mam inne odczucia co do Wrocławia i nadal twierdzę że Zachodnia Polska jest bardziej rozwojowa od klerykalnej Wschodniej Polski pewnie że czarne owce wszędzie się zdarzą, ale wierz mi byłem w Białymstoku na wschodzie Polski i Wrocław to Zachód Europy w porownianiu do Wschodniej częsci Polski, mam znajomych we Wrocławiu fantastyczni ludzie tolerancyjni itp, etc - MAM ZUPEŁNIE INNE ODCZUCIA co do Wrocławia .

„Wtedy ludzie z plemienia Qurayza poddali się i Apostoł uwięził ich w Medynie. Po czym Apostoł wyszedło na targ w Medynie i zaczął kopać rowy. Po czym posłał po nich i ścinał im głowy, wrzucającje do rowów, gdy przyprowadzano ich partiami. Było ich wszystkich 600 lub 700 choć niektórzy uważają, że aż 800 lub 900.” P464, „SiratRasul Allah”, Muhammad bin Ishaq, tłum. Alfred Guillaume (773 r. n.e.)

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość