Xsenia pisze:Spirytyści to pokojowo nastawione dusze, które szukają odpowiedzi.
Mam nadzieje że oni też są na tyle świadomi że odpowiedzi nie koniecznie muszą być dla nich takie różowe jak by marzyli.
Xsenia pisze:Spirytyści to pokojowo nastawione dusze, które szukają odpowiedzi.
ronald73 pisze:Mam nadzieje że oni też są na tyle świadomi że odpowiedzi nie koniecznie muszą być dla nich takie różowe jak by marzyli.
Xsenia pisze:ronald73 pisze:Mam nadzieje że oni też są na tyle świadomi że odpowiedzi nie koniecznie muszą być dla nich takie różowe jak by marzyli.
Spirytysta wie, że nie wie wszystkiego. Zadaje pytania i poszukuje odpowiedzi. Słucha, czyta i ogląda, i po przeanalizowaniu faktów, dowodów, własnych doświadczeń wyciąga wnioski. I się uczy. I rozwija. ......
Xsenia pisze: I się uczy. I rozwija.
Xsenia pisze:ronald73 pisze:Mam nadzieje że oni też są na tyle świadomi że odpowiedzi nie koniecznie muszą być dla nich takie różowe jak by marzyli.
Spirytysta wie, że nie wie wszystkiego. Zadaje pytania i poszukuje odpowiedzi. Słucha, czyta i ogląda, i po przeanalizowaniu faktów, dowodów, własnych doświadczeń wyciąga wnioski. I się uczy. I rozwija. Danut to wszystko neguje. Dlatego prawdziwych spirytystów już na tym forum nie uświadczysz. Bo spirytysta przede wszystkim unika konfliktów. Nie wmawia wszystkim, że tylko on ma rację, a reszta jest głupia, ślepa, nic nie wie i nic nie rozumie. Dlatego większość polskich spirytystów wolała opuścić to forum niż ciągle tłumaczyć Danut najprostsze prawdy typu szanuj innych, których ona po prostu nie uznaje.
Siewiczpl pisze:Możemy stwierdzić hipotetycznie że Danuta już to wszystko wie i chcę się tym podzielić, ale może pisanie o tym nie jest jej mocną stroną, przyznaje muszę się czasem napocić żeby zrozumieć co napisała, jest w tym trochę chaosu ale nie widzę negatywizmu.
Siewiczpl pisze:A co do Spirytysty którą wizję posiadasz to jest twoja subiektywna ocena tych że ludzi, mogą być w trakcie rozwoju większego lub mniejszego i etykietki często są zgubne. Miałem przyjemność albo raczej nie przyjemność z Piotrem S.
Który ma kanał Spirytystyczny na youtube i udziela się czasem w tej przestrzeni jak i polskiej i chyba nawet francuskiej, i dla mnie okazał się pajacem który jak nie ma argumentów na stawiane mu nie wygodne pytania to kasuje odpowiedzi i banuje i się obraża.. także w każdej grupie czy stowarzyszeniu znajdziemy różnych gagatków.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości