Historia Szatana

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: Historia Szatana

Postautor: atalia » 14 lut 2016, 11:26

Moim zdaniem nie podlegają, bo nie chcą podlegać zgodnie z zasadą wolnej woli. Wszystko wymaga czasu.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 14 lut 2016, 11:52

Czyli my chcemy podlegac prawu karmy i dlatego zgodzilismy sie na rozwoj ale i na cierpienie?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: danut » 14 lut 2016, 13:03

Nikita pisze:Czy ktos zna odpowiedz na pytanie: Dlaczego te niskie duchy, szatanskie nie podlegaja prawu karmy?

To jest świetne pytanie i ciekawa odpowiedź
Nikita pisze:Czyli my chcemy podlegac prawu karmy i dlatego zgodzilismy sie na rozwoj ale i na cierpienie?
i niech każdy rozmyśli je przez swoje pojmowanie świata zamiast szczycić się tym, że jemu to się powodzi bo kiedyś był taki sprawiedliwy ;) bez żadnej wiedzy na czym polega to życie.
danut

Postautor: atalia » 14 lut 2016, 14:01

Tak, Nikito, zgodziliśmy się poddać prawu przyczyny i skutku (karmy) i tym samym zgodziliśmy się dobrowolnie na ból i cierpienie. "Ciemne" byty jeszcze na razie do tego prawa nie dojrzały, ale na nie też musi przyjść czas.
Jednym slowem jesteśmy na dobrej drodze. I to jest optymistyczne.
Takie jest przynajmniej moje zdanie.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 14 lut 2016, 14:48

Dzieki Atalio za odpowiedz. Danut cos w tym jest, ze czasami ten czlowiek, ktory mysli, ze moze wszytsko kiedys obudzi sie z reka w nocniku...mam na mysli takich ludzi jak np. Putin i inni mu podobnych...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: danut » 14 lut 2016, 15:17

Nikito tak jest w tym wiele ukrytego i właśnie to te istoty podległe złu chcą przed nami wiele ukryć, zwodzą nas i mamią. Ja bardzo bacznie obserwuję rzeczywistość, rozmawiam z rożnymi ludźmi i rozpoznaje ich dusze. Zauważam wiele konfliktów i zauważam tę prawidłowość, komu tak naprawdę są nie na rękę odkrycia dotyczące rzeczywistości kreowanej informacją i to jak wielką rolę w niej pełni manipulacja i zmienianie ludziom postrzegania i pojmowania. Co charakteryzuje tych zakłamujących rzeczywistość - otóż wysokie o sobie mniemanie, osoba z którą ja miałam do czynienia lubiła wręcz powtarzać takie zdanie - żebyś wiedziała co ja potrafię z krzywym wywyższającym się uśmieszkiem, oj kim ja to nie jestem, znam zakamarki magi mam do czynienia z wyższymi istotami i mogę rządzić światem. ok ok czasem to działa, gdy uda im się włamać w cudze pole, w czyjś system informacyjny łączący go z całą resztą innych rzeczywistości tworzący system życia danej jednostki, ukradną co do innych należy, najedzą się cudzym, zawirusują im życie aż sami pękną. Cóż przez to osiągną :D ? Wiem. To tej osoby, tego magika odnotowano w wyższym układzie, pokazano go palcem i mają na niego namiar dusze pokrzywdzonych, które już obserwują naszą rzeczywistość z wykorzystaniem innego wymiaru, dokładnie wiem, ze są ścigani przezeń, że nigdy nie zostaną wpuszczeni do wielkiego systemu, że będą żyć tu i tylko tu dopóki im ludzie na to pozwolą, gdy oni zaś pojmą to jak ta nasza rzeczywistość się kreci będą bronic swojego i w żadne swoje pole żaden sprawiedliwy ich już nie wpuści, nastanie wyganianie i stąd szarańczy. To dlatego mamy tyle sprzeciwu by nie dopuścić do rozprzestrzenienia się tej wiedzy, to dlatego wymyśla się wciąż nowe wierzenia i zakłamuje rzeczywistość, tymczasem tylko prawda może nas wyzwolić i sprzeciwić się niezasłużonej karmie.. skończą się cierpienia niewinnych.
danut

Postautor: Nikita » 14 lut 2016, 15:26

Ja to widze troche inaczej. Kazdy z nas podlega prawu karmy. Osoby wybitnie zle takze temu prawu podlegaja ale byc moze jeszcze nie dzis a dopiero potem ujawnia sie skutki ich postepowania. Ale "oliwa sprawiedliwa na wierzch wyplywa"...takze wszyscy ci, ktorzy dzis okradaja spoleczenstwa , manipuluja, gnebia i wyzyskuja...kiedys to odrobia. A dlaczego jest to mozliwe, ze takjie jednostki jak Putin cz yAssad i inni moga dzialac? Bo Karma kolektywna danych spoleczenstw czy panstw takze nie jest najlepsza...jak czlowiek zmieni wlasna karme to jego zycie takze sie odmieni. Nie wierze w zadne systemy i spiski ale wierze w indywidualna odpowiedzialnosc za wlasne zycie...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Pablo diaz » 14 lut 2016, 15:28

atalia pisze:Moim zdaniem nie podlegają, bo nie chcą podlegać zgodnie z zasadą wolnej woli. Wszystko wymaga czasu.

Dokładnie tak to tłumaczy strona duchowa.
Duchy niskie organizują grupy przestępcze w astralu niskim jest ich około 20 bilionów .Tkwią tam od setek lat odzdziałując ,opetując istoty cielesne.
Niektórzy myślą,że za sprawką wielu opętań stoją demony ,nic bardziej mylnego ,nie istnieją demony .
To duchy nieskie,których jest bardzo dużo ,więc ich siła jest bardzo duża,jeśli zachodzi potrzeba czynienia zła , jedni zastępują drugich.
W momencie kiedy planetę Ziemia zamieszkiwać będą duchy rozwinięte ,te niskie nie będą miały, gdzie czerpać energię ,przyjemność szkodzenia ludziom .

Bardzo trafnie napisała Ula ,,wszystko wymaga czasu ,,
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 14 lut 2016, 15:33

Nie wierzysz w żadne systemy? A przecież sama przedstawiana tu przez Ciebie karma wygląda na system. :) czymże ona jest jeśli nie oddziaływaniem ścisłych zależności na siebie korygowanych wyższym od tutejszego prawem, nad którym to Ty nie masz żadnej władzy? Wiem jak w tym prawie wygląda sytuacja magika, inaczej manipulatora tą rzeczywistością, to oni są najważniejszym wrogiem Systemu, wirusem który potrzeba zneutralizować - niestety :D .
danut

Postautor: danut » 14 lut 2016, 15:36

Pablo diaz pisze:
atalia pisze:Moim zdaniem nie podlegają, bo nie chcą podlegać zgodnie z zasadą wolnej woli. Wszystko wymaga czasu.

Dokładnie tak to tłumaczy strona duchowa.
Duchy niskie organizują grupy przestępcze w astralu niskim jest ich około 20 bilionów .Tkwią tam od setek lat odzdziałując ,opetując istoty cielesne.
Niektórzy myślą,że za sprawką wielu opętań stoją demony ,nic bardziej mylnego ,nie istnieją demony .
To duchy nieskie,których jest bardzo dużo ,więc ich siła jest bardzo duża,jeśli zachodzi potrzeba czynienia zła , jedni zastępują drugich.
W momencie kiedy planetę Ziemia zamieszkiwać będą duchy rozwinięte ,te niskie nie będą miały, gdzie czerpać energię ,przyjemność szkodzenia ludziom .

Bardzo trafnie napisała Ula ,,wszystko wymaga czasu ,,

Bardzo podobne spojrzenie z moim i zapisane w jednym czasie. Tak też doskonale rozpracowałam to, kim/czym tak naprawdę są demony.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Religia i filozofia