demony

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: demony

Postautor: danut » 27 sie 2018, 19:49

A jak ta zamieniona wiara w wiedzę tak naprawdę żadną wiedzą nie jest, tylko innym kłamstwem? :D Z deszczu pod rynnę?
Soldado znamy się bardzo długo, znamy te same osoby zajmujące się tematem, wchodzące w Satanizm i tak tylko powiem, weź rozpatrz wszystko ich początki i dzień dzisiejszy, gdzie są, co się z nimi podziało? :D Nie bez powodu miałam sen o bagnie, nie bez powodu widzenie kuli, z której wyszły węże i ich oplotły, ja tam się nie chwalę, lecz patrzeć umiem.
danut

Postautor: soldado » 27 sie 2018, 20:07

danut pisze:A jak ta zamieniona wiara w wiedzę tak naprawdę żadną wiedzą nie jest, tylko innym kłamstwem? :D Z deszczu pod rynnę?
Soldado znamy się bardzo długo, znamy te same osoby zajmujące się tematem, wchodzące w Satanizm i tak tylko powiem, weź rozpatrz wszystko ich początki i dzień dzisiejszy, gdzie są, co się z nimi podziało? :D Nie bez powodu miałam sen o bagnie, nie bez powodu widzenie kuli, z której wyszły węże i ich oplotły, ja tam się nie chwalę, lecz patrzeć umiem.

ech...
Żeby być skutecznym podczas egzorcyzmów, trzeba tak na bank ,,tylko'', albo aż jedno wiedzieć.....
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 27 sie 2018, 20:11

Trzeba dużo przeżyć i dużo wiedzieć by komuś naprawdę pomóc. Ale to moje zdanie.
danut

Postautor: soldado » 27 sie 2018, 20:15

danut pisze:Trzeba dużo przeżyć i dużo wiedzieć by komuś naprawdę pomóc. Ale to moje zdanie.

Nie zgodzę się z tym.

Gdy np. 18 latek ma ogromną wiedzę, to go skreślimy, bo jest za młody i za mało w życiu przeżył? :)
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 27 sie 2018, 20:21

Co nazywasz wiedzą? - Bo zgłębił jakąś literaturę, przeczytał dużo książek o prastarych obrządkach i kultach? - Bo życie go doświadczyło niemiłosiernie i doświadczył dużo zła? - Bo praktykuje jakąś magie i wydaje mu się że mu to wychodzi? - Czy naprawdę ma cenne spostrzeżenia przez drugi punkt o życiu, rozpatrzył , rozmyślał, wypracował je sobie?
danut

Postautor: odnowa » 27 sie 2018, 20:24

Danut, co zrobisz z tym:
"Dwunastoletni Jezus naucza nauczycieli w świątyni"
Tylko nie pisz bo to był Jezus.
odnowa

Postautor: soldado » 27 sie 2018, 20:24

danut pisze:Co nazywasz wiedzą? - Bo zgłębił jakąś literaturę, przeczytał dużo książek o prastarych obrządkach i kultach? - Bo życie go doświadczyło niemiłosiernie i doświadczył dużo zła? - Bo praktykuje jakąś magie i wydaje mu się że mu to wychodzi? - Czy naprawdę ma cenne spostrzeżenia przez drugi punkt o życiu, rozpatrzył , rozmyślał, wypracował je sobie?

Ten chłopak jest bardzo młody i jest bardzo dobrym medium, jego przekazy są bardzo trafne.
Ma ogromną wiedzę...
Jak myślisz dlaczego? :)

https://www.youtube.com/watch?v=3jLlFIUCCC8
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 27 sie 2018, 20:25

odnowa pisze:Danut, co zrobisz z tym:

A czy ja kwalifikuję modrość ludzką według tego ile kto ma lat? Gdzie tak bym pisała? Soldado, ale ja nie rozumiem co mówi, jak mam to ocenić? I a ile lat ma mój w ostatnich latach rozmówca na innym podobnym forum i dlaczego tak bardzo się z nim zgadzam? :D Nie wiem, naprawdę co mi insynuujecie?
Ostatnio zmieniony 27 sie 2018, 20:29 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: soldado » 27 sie 2018, 20:28

danut pisze:

A czy ja kwalifikuję modrość ludzką według tego ile kto ma lat? Gdzie tak bym pisała?

Nie wiem, może tutaj...

Trzeba dużo przeżyć i dużo wiedzieć by komuś naprawdę pomóc. Ale to moje zdanie.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 27 sie 2018, 20:32

soldado pisze:
danut pisze:

A czy ja kwalifikuję modrość ludzką według tego ile kto ma lat? Gdzie tak bym pisała?

Nie wiem, może tutaj...

No i? A czy wiesz ile może przeżyć nawet dziecko w krótkim czasie? Jaką wagą chcesz mierzyć? Nie, za darmo nikogo nagle nie olśniło, Diabeł nie dał mu wiedzy, plus to że nie żyjemy tylko tu i teraz a cała wieczność to nauka.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Religia i filozofia