Witam

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Witam

Postautor: Zbyszek » 19 lis 2010, 00:12

Witam wszystkich. Od miesiąca czytam wypowiedzi na tym forum, ale nie bylem zdecydowany na zarejestrowanie się. Moja znajomość spirytyzmu opiera się bardziej, na moim własnym doświadczeniu niż na książkach które traktuje tylko jako poszukiwanie nowej drogi rozwoju, przez to wiele mam ich zaczętych, czekających na dalsze czytanie. Nie przyjmuje ślepo żadnej idei zawartej w książce, gdyż myśli zawarte w nich są przeważnie tylko wymysłem pisarza.
Interesuje mnie bardziej życie, które teraz doświadczamy i możliwość pokonania wszystkich pozostałości po poprzednich wcieleniach.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Re: Witam

Postautor: Nangaparbat » 19 lis 2010, 07:08

Witaj Zbyszku,
Moze nie powinienem sie witac jako "spirytysta" ale jako osoba poszukujaca swojej drogi.
Podobnie jak Ty trafilem tutaj i z tego co widze posiedze troszeczke bo jest tutaj bardzo wiele interesujacych ludzi i mozna nawiazac ciekawe dyskusje :")

Pozdrawiam

Krzysztof
Nangaparbat

Postautor: Ewa Fortuna » 19 lis 2010, 11:38

Hej Zbyszku :D
Żyjemy, póki ktoś o nas pamięta
Awatar użytkownika
Ewa Fortuna

Postautor: cthulhu87 » 19 lis 2010, 11:56

hejka
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Voldo » 19 lis 2010, 16:15

Witam.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 19 lis 2010, 18:18

Witaj :) Pasujesz bardzo dobrze do profilu spirytysty, bo my nie przyjmujemy niczego na wiarę i zanim coś zaakceptujemy jako fakt, analizujemy, dyskutujemy, badamy, porównujemy :) Mam nadzieję, że będzie Ci się tu podobać.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: sigma » 19 lis 2010, 18:45

Dzieńdoberek.
Piotr

Kto zwycięża innych, jest silny. Kto zwycięża siebie, jest wielki.
sigma

Postautor: EMi » 13 sty 2011, 14:14

Zbyszek pisze:nie bylem zdecydowany na zarejestrowanie się. Moja znajomość spirytyzmu opiera się bardziej, na moim własnym doświadczeniu niż na książkach

Ja szczerze mowiac tez nie bylam pewna, ale teraz widze, ze jest tu mnosto ludzi od ktorych mozna dowiedziec sie wiele rzeczy, prowadzic dyskusje, wymieniac poglady i tym podobne. O teori za duzo nie wiem, w sumie to nic.. znaczy sie tak jakby wiem, poniewaz wszystko co czytam o spirytyzmie (ale w sumie za duzo jeszcze o tym nie czytalam, troszke forum i wlasnie zaczelam swoja pierwsza ksiazke) wydaje mi sie znajome i pasuje wiekszosc moich teorii, ale nigdy sie tego nie uczylam (nawet nie wiedzialam, ze mozna). Ehh mialam troszke najpierw Was po obserwowac, ale chyba nie ma sensu sie ukrywac ;D

Prawie, ze zapomnialam - Witam ;)
EMi

Postautor: Luperci Faviani » 13 sty 2011, 15:01

EMi pisze:wszystko co czytam o spirytyzmie [...] wydaje mi sie znajome i pasuje wiekszosc moich teorii, ale nigdy sie tego nie uczylam

To tak, jak w przypadku wielu osób na tym forum. Ja osobiście długo przed poznaniem spirytyzmu zacząłem odchodzić od katolicyzmu, w którym się wychowałem, ponieważ czułem się w tym wszystkim jakoś niewygodnie, czegoś mi brakowało, coś mi nie pasowało. Najbardziej ubolewałem nad brakiem logiki w tej religii. W którymś momencie (a było to na samym początku studiów) wymyśliłem nawet własną, bardzo logiczną koncepcję wierzeń, która miała wypełnić luki pojawiające się w katolicyzmie i w całości oparta była na tej doktrynie. Jak miało się później okazać, "lupercifavianizm" nie przetrwał konfrontacji ze spirytyzmem, który jest jeszcze bardziej logiczny.

Prawie, że zapomniałem - cześć, fajnie, że wpadłaś ;)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Voldo » 13 sty 2011, 16:59

Cześć EMi, fajnie, że w końcu napisałaś coś na forum :)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Następna

Wróć do Witamy!