Witam nieśmiało:-)

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Witam nieśmiało:-)

Postautor: Krzysztoff » 09 paź 2015, 19:50

Casandra pisze:Chciałabym o tym opowiadać, dzielić się, pocieszać tych, którzy jeszcze nie widzą tego światła przed nimi. Ale akurat reakcje mojego otoczenia są...delikatnie mówiąc negatywne :-( Nie wiem jak u Was w tym temacie?

Też tak mamy :) , z jednej strony otoczenie nie lubi zmian - więc często reaguje niechętnie , z 2-giej strony członkowie rodziny często po prostu się martwią widząc czyjeś zaangażowanie w tematy duchowe , na zasadzie "czy czasem nie wplątałeś się w sektę?", "czy nie robisz sobie krzywdy"
z czasem się przyzwyczają i zaakceptują widząc że ta droga daje pozytywne efekty w naszym życiu
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 09 paź 2015, 22:37

cthulhu87 pisze:1Prawda1, marny pomysł na podryw, naprawdę :lol:

To nie był podryw. Dziwny jesteś. :roll:

Możesz mi wyjaśnić o co Ci biega? Czy znowu napisałeś swoje dziwaczne zdanie i uciekłeś? :P

Tylko proszę, nie zostawiaj mnie na niej samej

Czego oczekujesz od drugiej osoby, ode mnie? Pisz śmiało może być na PW
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Casandra » 11 paź 2015, 11:27

Prawdo Nie wiem czego oczekuję, może wsparcia i pomocy? Odkryłam coś, czego do tej pory nie znałam. Trafiłam tu na ludzi, którzy mają ogromną wiarę i wiedzę. Mi tego brakuje. Czuję masę złych emocji wokół siebie. Jestem jak zatruta, szukam leku. Jestem jak osoba chora, bardzo chora, która nagle weszła do ogromnej apteki (forum, spirytyzm). Ale który lek jest dla mnie? O co powinnam poprosić aptekarza? Nie mam wiedzy medycznej, nie wiem nawet dokładnie na co choruję. Wiem, że czasem trzeba pobrać kilka różnych środków, zanim trafi się na ten właściwy i skuteczny. A nawet jak już otrzyma się do ręki lek, to trzeba jeszcze wiedzieć jak go brać, aby działał prawidłowo. Jak każdy "pacjent" boję się też skutków ubocznych. No więc teraz jestem na etapie bycia "pacjentem w aptece". Szukam leku, który mnie uzdrowi. Czytam "ulotki". I wierzę, że spotkam "aptekarza", który mi dobrze doradzi:-)

Nie wiem, czy to co piszę jest zrozumiałe, ale chyba inaczej nie umiem:-)

Chcę zmienić swoje życie i wyzdrowieć.
Stworzyłeś Panie tyle krętych dróg, pozwól mi proszę dostrzegać też Twe drogowskazy.
Awatar użytkownika
Casandra

Postautor: Casandra » 11 paź 2015, 11:30

Stworzyłeś Panie tyle krętych dróg, pozwól mi proszę dostrzegać też Twe drogowskazy.
Awatar użytkownika
Casandra

Postautor: 1Prawda1 » 11 paź 2015, 14:54

A słowa ''duży romantyzm'' budzą w Tobie takie pozytywne odczucia czy nie?
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Nikita » 11 paź 2015, 18:27

Casandra medycyna naturalna nie ma skutkow ubocznych..i dlatego duchowosc jest tak wspaniala...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: 1Prawda1 » 11 paź 2015, 19:22

Krzysztoff pisze:2-gą nogą - równie ważną jeśli nie ważniejszą jest praktyka spirytystyczna, czyli stosowanie wyżej wymienionych zasad w życie, świadome praktykowanie życzliwości wobec innych na co dzień (codziennie powiem coś życzliwego komuś) , nie odpowiadanie złem na zło (np. agresją na agresję) , praktykowania pomocy charytatywnej - bezinteresownej pomocy innym , pielęgnowanie w sobie pozytywnych myśli , wzniosłych , radosnych poprzez modlitwę , medytację itd.

Achill pisze:Metody (chodzi o ćwieczenia duchowe) są więc rzeczą prywatną, dla jednej osoby pomocna będzie medytacja, dla drugiej modlitwa, dla trzeciej asceza, dla czwartej zaspokojenie ciekawosci, dla czwartej spowiedz i wybaczenie. Jestemsy rozni i metoedy sa rózne. Nie ma więc jednej złotej metody, panaceum na nasze niedoskonałości.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Casandra » 12 paź 2015, 07:27

1Prawda1 pisze:A słowa ''duży romantyzm'' budzą w Tobie takie pozytywne odczucia czy nie?

Myślę, że tak:-)
Awatar użytkownika
Casandra

Postautor: Casandra » 12 paź 2015, 07:32

Nikita pisze:Casandra medycyna naturalna nie ma skutkow ubocznych..i dlatego duchowosc jest tak wspaniala...

Dla nas - nie ma, jednak ja wczoraj usłyszałam od osoby mi bliskiej, że przez Was wyląduję w psychiatryku, bo jego zdaniem zbytnie wierzenie w TAKIE RZECZY prowadzi nieuchronnie w biały kaftan. Bo (cytuję) "nikt normalny w to nie wierzy", oraz "dla ludzi, którzy widzą duchy są specjalne kliniki ze specjalnymi lekami". No ręce i cycki opadają (jak to mawiała moja polonistka).
Awatar użytkownika
Casandra

Postautor: Casandra » 12 paź 2015, 07:38

Prawdo Jak zwykle ciężko się z Tobą nie zgodzić:-) trafiłeś w sedno.

Dziękuję Wam, moi kochani. Za to, że jesteście, chcecie doradzić, pomóc. Za dobroć, którą większość z Was aż emanuje :-) Mówił już Wam ktoś, że jesteście wspaniali? :-)
Awatar użytkownika
Casandra

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!