13 latek

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: 13 latek

Postautor: Arronax » 22 sie 2016, 09:49

Rozwiń swoją wypowiedź ;). Pierw musi być zamysł, potem jest wprowadzony w czyn. A nie wszystko się udaje - czasu nie rozmnożymy, trzeba robić i starać się działać w zakresie na ile nam życie pozwala, drobne uczynki na co dzień. Nie zapominając o swoim rozwoju, planach, dbaniu o rodzinę ...
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: fruwla » 22 sie 2016, 10:29

Arronax pisze:Rozwiń swoją wypowiedź ;). Pierw musi być zamysł, potem jest wprowadzony w czyn. A nie wszystko się udaje - czasu nie rozmnożymy, trzeba robić i starać się działać w zakresie na ile nam życie pozwala, drobne uczynki na co dzień. Nie zapominając o swoim rozwoju, planach, dbaniu o rodzinę ...

Temat jest bardzo komplexowy.
Ale sam piszesz, ze "nie wszystko sie udaje" i wlasnie , czasami bywa tak, ze to, co sie nie udaje, ten maly, znikomy procent dobrej intencji, w morzu dobrych czynow- zamienia sie w cegielke, kostke brukowa, ktora wybrukowane jest
czyjes pieklo. Sorry, tak to widze....
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Arronax » 23 sie 2016, 09:09

Chodziło mi bardzo o to, że np możemy dla danej osoby zrobić np 3 rzeczy. Jedna jest potrzebna, a dwie inne nie bardzo i by kosztowały nas dużo nerwów, stresu i napięcia ze względu na czas lub np. na jej bezsens.
Robimy więc rzecz potrzebną. Inne odpuszczamy, ze względów na to, że naruszą nasze zdrowie poprzez wzmożony stres i stratę czasu który możemy poświęcić innym, a ten czas jest im bardziej potrzebny. Wyjaśniłem mam nadzieję jako tako :). Ale jako że jesteśmy ludźmi, którzy by chcieli wszystko czujemy mały dysonans, że nie zrobiliśmy wszystkiego oraz czasem złość, że ktoś nas wykorzystuje do robienia rzeczy głupich i niepotrzebnych.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Konrado73 » 14 wrz 2016, 20:58

Soldado drogi , wytłumacz mi proszę jak to jest możliwe ,jak piszę do Agnieszki o swoich przemyśleniach , odczuciach , wrażeniach i.t.p .To zawsze ktoś potwierdza moje odczucia z tym co czuje Aga na forum .Dziś wracając od psychologa , żona na klatce schodowej , mówi do mnie "Czujesz ten zapach świeżych kwiatów " ( rzeczywiście był taki zapach ) .Zaglądam na forum i czytam to co napisałeś do Agnieszki o zapachu . Pisałem chyba wczoraj do Agi , że jesteśmy połączeni niewidzialną nicią .O co tu chodzi ?
Konrado73

Postautor: soldado » 14 wrz 2016, 21:03

Konrado73 pisze:Soldado drogi , wytłumacz mi proszę jak to jest możliwe ,jak piszę do Agnieszki o swoich przemyśleniach , odczuciach , wrażeniach i.t.p .To zawsze ktoś potwierdza moje odczucia z tym co czuje Aga na forum .Dziś wracając od psychologa , żona na klatce schodowej , mówi do mnie "Czujesz ten zapach świeżych kwiatów " ( rzeczywiście był taki zapach ) .Zaglądam na forum i czytam to co napisałeś do Agnieszki o zapachu . Pisałem chyba wczoraj do Agi , że jesteśmy połączeni niewidzialną nicią .O co tu chodzi ?

Napiszę Ci jak to działa u mnie.
Mam bardzo intensywne myśli o czymś, co mam powiedzieć, albo napisać, z tym że rozróżniam te myśli i wiem, że nie są moimi.
Wiem, że nie mogę ich zbagatelizować.
A potem pojawia się nieraz obraz i odbieram uczucia, albo odczucia.
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2016, 21:13 przez soldado, łącznie zmieniany 2 razy
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Konrado73 » 14 wrz 2016, 21:12

Soldado , ja tak naprawdę myślę o Patrysiu , ale Aga i Mikołaj jest gdzieś z tyłu głowy .Być może łączy nas jedynie cierpienie . Bardzo martwię się o Syna .
Konrado73

Postautor: soldado » 14 wrz 2016, 21:14

Konrado73 pisze:Soldado , ja tak naprawdę myślę o Patrysiu , ale Aga i Mikołaj jest gdzieś z tyłu głowy .Być może łączy nas jedynie cierpienie . Bardzo martwię się o Syna .

Jeśli chodzi o Twojego Syna...
Chce dać Wam odczuć, że jest, ale nie chce ,,rozmawiać''
Coraz bardziej dochodzi to wszystko do Niego.
Na początku miałem wizję zacinającej się windy w klatce, w której to się stało, oraz przekaz, że Jego rówieśnicy w tym ta dziewczyna doskonale wie o wszystkim, tylko o tym nie mówią.
Odebrałem dużo emocji, które mu towarzyszyły.
Teraz się jakby wyciszył, dostosował się do nowej sytuacji, jest mu głupio, że tak się stało, bo już wie, że to błahy był powód, jednak wtedy w Jego mniemaniu, za życia, był to ogromny powód.
soldado
Moderator forum.

Postautor: Konrado73 » 14 wrz 2016, 21:20

soldado pisze:
Konrado73 pisze:Soldado , ja tak naprawdę myślę o Patrysiu , ale Aga i Mikołaj jest gdzieś z tyłu głowy .Być może łączy nas jedynie cierpienie . Bardzo martwię się o Syna .

Na początku miałem wizję zacinającej się windy w klatce, w której to się stało, oraz przekaz, że Jego rówieśnicy w tym ta dziewczyna doskonale wie o wszystkim, tylko o tym nie mówią.
Teraz się jakby wyciszył, dostosował się do nowej sytuacji, jest mu głupio, że tak się stało, bo już wie, że to błahy był powód, jednak wtedy w Jego mniemaniu, za życia, był to ogromny powód.

Ja wiem , że to nie był powód , dlatego tak bardzo cierpię .
Konrado73

Postautor: soldado » 14 wrz 2016, 21:30

Konrado73 pisze:
soldado pisze:

Ja wiem , że to nie był powód , dlatego tak bardzo cierpię .

Odebrałem również, że długo się zastanawiał.
Wcześniej bardzo długo o tym myślał, i na miejscu pokazuje mi, że chodził z miejsca w miejsce, a potem to był impuls w przypływie ogromnego gniewu, a potem zaraz tego żałował, by za chwilę mieć jednak ogromne pretensje.
Bardzo duża huśtawka nastrojów.
Nie wiem, co Ci powiedziała policja, albo prokurator, ale to nie był wypadek.
soldado
Moderator forum.

Postautor: Konrado73 » 14 wrz 2016, 21:43

Tak naprawdę nie ważne , jak to się stało .Ból i tak jest nie do zniesienia .
Konrado73

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!