autor: Pablo diaz » 08 paź 2015, 20:37
[quote=
Pablo masz bardzo optymistyczne podejście. Ciekawi mnie z czego wynika.
Wczoraj miałem Ci odpisać Wietrze,ale ,,coś,, kazało zostawić mi to na jutro (a nawet wiedziałem dlaczego).
Zamiast opisać swoimi słowami skąd we mnie tyle optymizmu to ,,coś,, podpowiedziało mi ,żebym przytoczył wypowiedź pewnego Ducha na ten temat.
Kiedy istota ludzka doświadcza prawadziwej miłości czuje się pełna,całkowicie szczęśliwa,opanowana przez piękną wibrację
niezwykłej siły .Nic juz nie jest więcej potrzebne takiej osobie ,aby być szczęśliwym.Człowiek zainspirowany
miłością czuje pragnienie przekazywania innym uczucia tego dobra i chce pomagać,aby inni byli tak jak on szczęśliwi,
ponieważ czuje się związany z nimi ,tak jakby byli jedną całością.Przepełnione miłością człowieka ciało astralne podnosi
swoje wibracje tak,że aura staje się bardzo jasna.Czym więcej posiada zdolności do miłowania tym
wyższe są jego wibracje i moc przekazywania energii.
Przekaz od Ducha Isaiasa ,co to jest depresja?
Depresja ,smutek,rozpacz,gorycz,rezygnacja.
Depresja jest stanem emocjonalnym w kórym duch upada moralnie.Stany derpesyjne uaktywniają się w tych samych
okolicznościach ,co agresja-kiedy osoba jest w stanie bardziej wrażliwym.W związku z tym jest trudnym do zweryfikowania
,że depresja pochodzi od egoizmu.W rzeczywistości uczucie bezradności,winy,a czasem gniewu i rozpaczy jest mieszaniną smutku i agresji.Depresja może uaktywnić się kiedy duch nie widzi pozytywnych rezultatów ze swoich
czynności życiowych,tego co szukał i w życiu oczekiwał.Istnieje kilka wariantów depresji zależy to od osobowości.
Depresja jest przewlekłym smutkiem,która nie pozwala wykonywać codziennych czynności życiowych,jest bardzo głęboko
ukorzeniona wewnątrz,bardzo trudno jest ją przezwycieżyć,sprawia wrażenie ,że osoba umiera powoli w smutku.
Deresja jest silnie związana z rozpaczą i rezygnacją,które są formą smutku,charakteryzuje się brakiem dążenia,walki,
chęcią do życia z brakiem asymilacji.Skrajnymi przypadkami gwałtownego smutku jest rozpacz,co wyklucza całkowicie
osobę z wykonania jakiegokolwiek zadania w życiu.Taka nierównowaga psychiczna prowadzi ducha do czynów ,które są
bardzo szkodliwe jak na przykład odebranie sobie życia lub innym.
Nie spodziewałem się,że uczucie smutku to poczucie egoistyczne.
Więc tak jest. To całkiem normalne,że od czasu do czasu ktoś jest smutny.Ale kiedy smutek staje się normalnym stanem
duch takiej osoby jest w formie zastoju,ponieważ osoba ta nie bierze czynnego udziału w życiu,czyli poddaje się.
Smutek służy jako pretekst ,aby nie walczyć o postęp duchowy.
Jak przezwyciężyć stany depresyjne,smutek,rozpacz?
Agresja i smutek to przyczyny ,które budzą deresję ,aby je przezwyciężyć należy zaopatrzyć się w zrozumienie.
Zrozumienie ze sobą z innymi i z okolicznościami , niekorzystnymi czasami w których przyszło nam żyć.
Są one częścią procesu uczenia się miłości,pokonywania egoizmu ,wiele z tych lekcji wybieramy jeszcze przed
urodzeniem.A inne często sami generujemy z braku tolerancji,sztywności oraz zrozumienia ludzi jakimi są.
Musimy zrozumieć,że nasze depresje wynikają z tego ponieważ nie chcemy się przyznać,że jesteśmy w błędzie oraz
,że nie chcemy widzieć egoistycznych postaw sami w sobie.
Jeśli ktoś nas rani starajmy się zrozumieć,zę ktoś jest jeszcze słabo rozwinięty ewolucujnie w rozumieniu miłości.
Jeśli uaktywnia się w nas smutek to znaczy ,że walczymy przeciwko sobie i anulujemy naszą wolną wolę.
Zrozumienie to klucz,aby kontynuować dalszą walkę o dalsze postępy,utrzymujemy wtedy entuzjazm i radość z życia ponieważ pozwala nam to zrozumieć sens tego czego wcześniej nie mieliśmy.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.