13 latek

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: 13 latek

Postautor: soldado » 29 lip 2016, 21:05

agnieszkag pisze:Soldado.
Dlaczego nie bales sie smierci?
Przeciez smierc wszystkich przeraza?

Napiszę Ci to, bo Cię lubię, tak samo jak Konrada i nie dbam o to, że piszę to na forum publicznym...
Mam matkę, która maltretowała mnie od najmłodszych lat, znęcała się nade mną, biła mnie czym popadnie i gdzie popadnie....
Pamiętam to od najmłodszych lat...
Potem oddała mnie do domu dziecka.
Później się dowiedziałem, że poroniła wiele razy, żeby nie mieć dzieci.
Spytałem ją kiedyś, dlaczego mnie nienawidzisz ?
Otrzymałem odpowiedź - ,, bo się urodziłeś''...
Dlatego jak dorastałem nie dbałem o własne życie.
A przez to miałem ogromne poważanie wśród moich kolegów, bo robiłem rzeczy, które oni by nie zrobili...
To tak w skrócie...
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 29 lip 2016, 21:09

to nie jest Twoja rodzina
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: soldado » 29 lip 2016, 21:15

Natasza pisze:to nie jest Twoja rodzina

Teraz to wiem od jakiegoś czasu...
Dziękuję, że to napisałaś.
Jednak przez wiele lat miałem życie jakie miałem...
Ok, to nie mój temat przepraszam za off top.
soldado
Moderator forum.

Postautor: agnieszkag » 29 lip 2016, 21:22

Przytulam Soldado.
agnieszkag

Postautor: Natasza » 29 lip 2016, 21:23

przepraszać ale za co??? to co napisałeś wymaga odwagi

schemat zycia znales i zaakceptowaleś bo masz zadanie - teraz to rozgrzewka
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Xsenia » 29 lip 2016, 21:28

agnieszkag pisze:A dlaczego chcialabys miec smierc juz za soba?

Bo popełniłam w swoim życiu błędy, których nie da się odkręcić i za nie przeprosić, jak tylko na tamtym świecie. A poza tym mam często wrażenie, że ja tu po prostu nie pasuję. Tak jakbym ciągle usiłowała poskładać puzzle mojego życia, a co chwilę któryś kawałek nigdzie nie pasuje. Ja ciągle muszę uczyć się świata, bo co chwilę go nie rozumiem.

soldado pisze:Miałem bardzo dużo jako dziecko traumatycznych przeżyć...
Nie wiem jak Xsenia, bo się trochę wtrąciłem, ale jakoś mam myśli, że ona też miała podobnie...
I dlatego tak pisze.

HA strzał w dziesiątkę. Też miałam trochę przeżyć. W dzieciństwie też. A zaczęłam od dnia narodzin i pępowiny okręconej wokół szyi. Najwidoczniej już wtedy wiedziałam, że nie powinnam się urodzić. Ale stało się i już tego nie odwrócę. Trzeba odwalać robotę dopóki Bóg sie nade mną nie zlituje i mnie nie uwolni. Życie za bardzo mnie boli.

Konrado73 pisze:Najgorsze jest to , że jak wydaje mi się że robię krok do przodu , to później robię dwa kroki do tyłu ...

Rozumiem cię doskonale. Dokładnie tak mam przez całe życie. Wydaje się, że sie wszystko układa, a potem obuchem w głowę i budzę sie w nowej rzeczywistości. Choćby niedawno (dokładnie 29 kwietnia, 10 dni po moich urodzinach i przed wyjazdowym długim weekendem), straciłam pracę w której przepracowałam ponad 5 lat. I znowu zbieranie i budowanie własnego poczucia wartości od nowa. Najwidoczniej Bóg doszedł do wniosku, że za dobrze mi było i znowu muszę powypruwać sobie flaki w nowej robocie. A wierzcie mi mam co w nowej firmie robić.... Na razie tylko załamuję sie nad ogromem pracy, która mnie czeka, ale jak to mówią, co nas nie zabije......

agnieszkag pisze:Dlaczego nie bales sie smierci?
Przeciez smierc wszystkich przeraza?

E tam wszystkich.... Jeśli na śmierć patrzy sie nie na jako ostateczność, a jedynie na przystanek w drodze, to ona nie przeraża, a jedynie ciekawi, co jest dalej. Ja wiem, że coś jest dalej i jestem w stanie poczekać by sie o tym przekonać na własnej "skórze" :) Ta świadomość, że w następnym "życiu" będzie łatwiej i lepiej, daje mi siłę by przetrwać to życie. Bo mam świadomość, że to życie kiedyś się skończy.
To jak z bólem po operacji, wiesz że się zagoi i już nei będzie bolało, i jesteś w stanie to wytrzymać. Nadzieja to jednak silna moc :)

soldado pisze:Napiszę Ci to, bo Cię lubię, tak samo jak Konrada i nie dbam o to, że piszę to na forum publicznym...

Nie miałam aż tak ciężko jak ty, ale mnie mama musiała utemperować. Bez mała rozwaliła i zbudowała moją psychikę od nowa. Zbudowała ją, według mnie, bardzo dobrze i jestem jej ogromnie za to wdzięczna. Jednak cały czas czuję, że to nie cała ja. Nie moja bajka. Moja dusza byłaby zdolna do większych okropności. Wiem o tym, ale tą część duszy trzymam na smyczy, którą dała mi w wychowaniu matka. I tylko czasem, we własnych myślach, pozwalałam jej trochę poszaleć. Dlatego, jak nieraz czytam, że powinniśmy utrzymywać higienę myśli, tak samo jak dbamy o higienę osobistą, to mnie szlag trafia, bo ja tego nie potrafię. Muszę czasem spuścić mojej czarności parę, bo inaczej bym wybuchła i znowu mogłabym uczynić coś, czego będę znowu żałować do końca życia. Za wiele już mam na sumieniu by dowalać sobie jeszcze....
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: soldado » 29 lip 2016, 21:32

Dziękuję Wam bardzo...
Nawet nie zdajecie sobie sprawy, jak bardzo dużo znaczą dla mnie Wasze napisane tutaj słowa.
Jak mnie jeszcze z tego wątku nie wyrzucą, to napidszę Wam, że przez jakiś czas powielałem niektóre zachowania swoich rodziców.
Nie biłem dzieci, ale dążyłem do tego, aby mieć majątek tak jak oni.
I kiedyś po prostu zrobiłem zwrot o 180 st.
Uznałem, że nie jest to w życiu kompletnie ważne.
Zwróciłem się w kierunku Duchowości i właśnie m.in. dlatego piszę na tym forum.
soldado
Moderator forum.

Postautor: Konrado73 » 29 lip 2016, 21:38

Soldado nawet nie wiesz jak dużo nas łączy , jeżeli chodzi o wiek młodzieńczy , tylko tyle albo aż tyle że nie trafiłem do domu dziecka .
Konrado73

Postautor: soldado » 29 lip 2016, 21:40

HA strzał w dziesiątkę. Też miałam trochę przeżyć. W dzieciństwie też. A zaczęłam od dnia narodzin i pępowiny okręconej wokół szyi. Najwidoczniej już wtedy wiedziałam, że nie powinnam się urodzić. Ale stało się i już tego nie odwrócę. Trzeba odwalać robotę dopóki Bóg sie nade mną nie zlituje i mnie nie uwolni. Życie za bardzo mnie boli.

Jesteś osobą bardzo mocno wyczuloną, z ogromną intuicją.
To nie jest znak , że nie miałaś się urodzić, ale że jesteś osobą wyjątkową pod względem duchowym.
Teraz już wiem, dlaczego jesteś na tym forum, które przyciąga Twoją Duszę jak magnes.
soldado
Moderator forum.

Postautor: soldado » 29 lip 2016, 21:41

Konrado73 pisze:Soldado nawet nie wiesz jak dużo nas łączy , jeżeli chodzi o wiek młodzieńczy , tylko tyle albo aż tyle że nie trafiłem do domu dziecka .

Nie ma przypadków, one nie istnieją.
Czym dłużej żyję na tym świecie, tym bardziej się o tym przekonuję Przyjacielu :)
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!