dzien dobry

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: dzien dobry

Postautor: agnieszkag » 28 lip 2016, 09:54

Cthulhu 87
Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz.
A co oni ( spirytualisci) sadza o Allanie Kardecu?

Soldado

Czy moge Cie o cos zapytac?
Widzialam w watku Konrada, ze piszesz o numerologii.
Niedawno zaczelam o tym czytac, wyszlo, ze jestem 9 i jak poczytalam to wiele rzeczy by sie zgadzalo. Wlacznie z tym, ze czuje sie od wszystkich starsza. Nawet starsza od swojej mamy o jakies 50 lat.
Probowalam szukac na naszym forum odpowiedzi czy spirytyzm i numerologia ida w parze, ale znalazlam watek w ktorym odpowiedz jest negatywna.
Myslisz ze numerologia ma na nas wplyw?
agnieszkag

Postautor: fruwla » 28 lip 2016, 11:31

cthulhu87 pisze: spirytualiści też uznają nieskończony rozwój duszy, aczkolwiek uważają, że odbywa się on w sferze duchowej. My natomiast sądzimy, że do rozwoju konieczne jest ponowne wejście w świat materialny.

Prawdopodobnie jest tak i tak, przeciez jedno nie wyklucza drugiwgo. Mysle , ze obydwie formy rozwoju duszy moga
wspolistniec albo i sie "przeplatac".

...
Agnieszko, ja wprawdzie nie jestem 9, ale tez od zawsze czulam sie starsza, czasami nawet zapytana o wiek, dodawalam sobie 10lat !!! i wtedy wszyscy sie dziwili , ze tak mlodo wygladam ;) :lol:
Jestem 7, w dacie i z wibracji nazwiska i imienia. Wszystko wazne w moim zyciu dzialo i dzieje sie pod siodemka.
Nie majac pojecia o numerologii, z wydarzen ,wiedzialam ze jestem w jakis sposob polaczona z liczba7, wrecz przypisana siodemce.
Wiele czasu pozniej, natknelam sie na numerologie i tam otrzymalam pare dla mnie istotnych wyjasnien.
Tak to prawda, ze wibracje liczb maja na nas wplyw. Jedne nam sprzyjaja, inne sa neutralne, jeszcze inne niekorzystnie wplywaja na nasze decyzje.
Ale nie tylko liczby maja "moc", tak wlasciwie, nawet nie zdajemy sobie sprawy z mocy otaczajacych nas "UKRYTYCH" wibracji.
Kolory , ktorymi sie otaczamy i ktorych unikamy
Dzwieki ktorymi mozna nas manipulowac - mysle tu o slowach.
"Muzyka" ktora leczy lub tez psuje- niszczy.
Ksztalty, formy, symbole.
To wszystko zyje...
pozdrawiam
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: agnieszkag » 28 lip 2016, 12:05

Fruwlo

Usmiechnelam sie czytajac, ze dodawalas sobie 10 lat;-)
A jak sie sprawdza z wibracji imienia I nazwiska, bo o tym nie slyszalam?

Pozdrawiam Cie
agnieszkag

Postautor: fruwla » 28 lip 2016, 12:45

agnieszkag pisze:A jak sie sprawdza z wibracji imienia I nazwiska

Kazdej literze przypisana jest liczba, trzeba je zsumowac.
Jesli polak Marek, za granica zmienia imie na Marco, Markus, Marcus itd, wtedy zmienia sie automatycznie wibracja jego imienia a tym samym wchodzi pod wplywy innych liczb.
Bardzo interesujaco i szczegolowo i moim zdaniem naprawde trafnie , wyjasnia wibracje liczb strona Solaris.
Ruszam w droge, milego dnia Agnieszko :)
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Nikita » 28 lip 2016, 13:02

MOze jestescie tez starymi duszami czyli takimi, ktore sie juz wiele razy wcielaly....i dlatego czujecie sie staro....wogole jest tak, ze duchowowscia interesuja sie glownie stare dusze...natomiast religijnoscia dusze dzieciece lub mlode. Taki typowy katolik to dusza mloda, ktora potrzebuje twardej struktury i scislych zasad. Natomiast stara dusza lub dojrzala juz tego nie potrzebuje bo nosi zasady w swoim sercu.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: soldado » 28 lip 2016, 14:06

agnieszkag pisze:Cthulhu 87

Soldado

Czy moge Cie o cos zapytac?
Widzialam w watku Konrada, ze piszesz o numerologii.
Niedawno zaczelam o tym czytac, wyszlo, ze jestem 9 i jak poczytalam to wiele rzeczy by sie zgadzalo. Wlacznie z tym, ze czuje sie od wszystkich starsza. Nawet starsza od swojej mamy o jakies 50 lat.
Probowalam szukac na naszym forum odpowiedzi czy spirytyzm i numerologia ida w parze, ale znalazlam watek w ktorym odpowiedz jest negatywna.
Myslisz ze numerologia ma na nas wplyw?

Jak najbardziej myślę, że ma.
Nie zajmuję się numerologią, ale mam znajomą, która to robi i pisze ludziom bardzo trafne odczyty.
O mnie np. napisała bardzo długie info ;)
Wszystko się zgadzało.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: cthulhu87 » 28 lip 2016, 16:31

agnieszkag pisze:Cthulhu 87

Przypuszczam, że traktują go jako jednego z ważniejszych badaczy zajmujących się kontaktami z duchami, ale nie mam pewności. Najlepiej ich zapytać :)

fruwla pisze:Prawdopodobnie jest tak i tak, przeciez jedno nie wyklucza drugiwgo. Mysle , ze obydwie formy rozwoju duszy moga
wspolistniec albo i sie "przeplatac".

Wygląda na to, że tak właśnie jest ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: agnieszkag » 01 sie 2016, 19:09

Zastanawiam sie dlaczego ludzie w wiekszosci sa tak bardzo zamknieci na duchowosc.
Wczoraj tak bardzo cierpialam ..nie bede sie silic na okreslenie tego stanu.
Rozmawialam z pewna osoba o tym w co wierze, co daje mi nadzieje.
Przynioslam ksiazke, ktora dostalam w kosciele od medium z dedykacja I najlepszymi zyczeniami.
Pomimo tego ze nie zachowuje sie jak kaznodzieja zostalam wrecz wyszydzona.
Ta osoba powiedziala mi ze sama siebie krzywdze przebywajac w swoim swiecie bajek.
agnieszkag

Postautor: Nikita » 01 sie 2016, 19:57

Nie przejmuj sie tym ...to pewnei jeszcze mloda dusza, ktora nie otworzyla sie jeszcze na duchowowsc....Ja to nie opowiadam wszytskim o moich zainteresowanaicxh bo nie warto...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: cthulhu87 » 02 sie 2016, 08:41

Nikita pisze:Nie przejmuj sie tym ...to pewnei jeszcze mloda dusza, ktora nie otworzyla sie jeszcze na duchowowsc....Ja to nie opowiadam wszytskim o moich zainteresowanaicxh bo nie warto...

Dokładnie tak. Zresztą ignorancja w społeczeństwie jest ogromna, nawet w aspekcie historycznym. Gdy wymienia się nazwiska znanych naukowców, którzy zajmowali się spirytyzmem, ludzie otwierają oczy ze zdumienia, przekonani, że była to wesoła zabawa pensjonarek i guwernantek. Generalnie uważam, że jeśli ktoś sam nie szuka i nie jest otwarty, nie warto podejmować z nim tego tematu.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!