Witam!

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Witam!

Postautor: Luperci Faviani » 02 lut 2012, 18:58

Modlitwa za jego duszę mu nie zaszkodzi :)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Sylwina » 06 lut 2012, 21:58

Czesc
Choć życie nig­dy nie jest spra­wied­li­we, to jed­nak by­wa interesujące.
Jonathan Carroll
Sylwina

Postautor: anka30 » 07 lut 2012, 10:17

Ta Pani o której pisałam to chyba nie psełdo-wróżka,kontaktowałam się z Panią Elą Nawalską
anka30

Postautor: 000Lukas000 » 07 lut 2012, 18:30

hmmm popatrzmy na jej stronę

znajdziemy tam cenę porady

Porady na spotkaniu indywidualnym z E. Nowalską - te. 602 489 649
Porady przez internet - nowalska@wp.pl
(prześlij swoje zdjęcie oraz pytania). Opłata 150,oo zł.
Bank Spółdzielczy Piaseczno 58 800200040017967620000001 (napisz Porada) 0017967620000001 (napisz Porada)

150.00 zł za zwykłą poradę? Bardzo drogo, wystarczy że udzieli dziennie trzech takich i wiesz jakie zarobki ma na miesiąc?

Widzisz duchy dobre i wyższe będą się trzymały z dala od trzech rzeczy, od wróżbiarstwa, od pokazów estradowych\publicznych robionych w istocie dla zaspokojenia ciekawości, a przede wszystkim od mediów które będą brały kolosalne pieniądze za swoje usługi, duchy dobre i wyższe cenią bezinteresowność, choć mogą przymknąć oko na zarobki pozwalające się utrzymać, ale tylko utrzymać a nie zarabiać na willę.

Czyli mamy w przypadku tej pani tylko dwie możliwości, albo jest zwykłą oszustką i korzysta tylko i wyłącznie ze stanu swojego umysłu i wiedzy w nim zawartej więc nie może wiedzieć nic o twoim ojcu, albo korzysta z pomocy duchów niższych, w obu przypadkach nie jest wiarygodnym źródłem informacji.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 07 lut 2012, 22:12

Możliwe jednak, że posiada jakieś samoistne zdolności postrzegania pozazmysłowego, niewymagające pośrednictwa duchów. Nie zmienia to jednak faktu, że skuteczność w takich sprawach jest zazwyczaj odwrotnie proporcjonalna do kwoty. Tylko bezpłatny mediumizm daje pewną wskazówkę uczciwości, a i to nie zawsze.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: anka30 » 08 lut 2012, 10:33

no ja z Panią Nowalską rozmawiałam telefonicznie kilka razy.Pytałam się czy jest w stanie mi coś powiedzieć na temat stanu taty itd.Odpowiedziała mniej więcej bo nie pamiętam dokładnie słów ale chodziło o to że nie zawsze kontakt się udaje,czasami może nawiązać dialog z tą osobą a czasami tylko przez dusze jej przyjazne może dowiedzieć się mnie więcej jaka jest kondycja danej osoby w zaświatach.Prosiła o kilka informacji:data śmierci,przyczyna,gdzie zmarły jest pochowany no i jego imię +zdjęcie.To wysłałam jej pocztą elektroniczną.Nie wspominała o pieniądzach co mnie zdziwiło.Dwa razy jak twierdziła taki kontakt nawiązała opłat za to żadnych nie pobierając,więc jak to jest z nią do końca tego nie wiem.Też o niej czytałam i zdania są podzielone ale myślę że tak jest w wszystkich dziedzinach,wielu pacjentów może chwalić dentystę a wielu już by nie poszło do niego drugi raz.ja nie mogę się tu jednoznacznie wypowiedzieć ale może jest u nas w Polsce osoba która posiada talent i jest godna zaufania? Czy ktoś zna taką osobę?
anka30

Postautor: atalia » 08 lut 2012, 13:17

Hmm...Chico Xavier nie potrzebował informacji typu imie,data smierci i jej przyczyna-wręcz przeciwnie,sam je podawał wraz z wiadomoscią od zmarłego.Już samo to rodzi pewne podejrzenia...ale nie będe nikogo osądzać-sądzę,ze pani ta ma poczucie odpowiedzialności za swoje czyny.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 08 lut 2012, 14:43

Atalia ma racje, gdyby kontaktowała się z duchami nie potrzebowała by tych informacji, po za tym to że pierwsze porady są bezpłatne może świadczyć bardziej na rzecz chwytów marketingowych, w końcu sklepy też stosują wiele promocji i takich chwytów, aby nie dlatego by coś dać za darmo ale aby się zwróciło przez zachęcenie klienta.

Bardziej skłaniał bym się do tego co powiedział cthulhu, choć ma rację że to jest odwrotnie proporcjonalne do kwoty.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Sylwina » 08 lut 2012, 17:05

kazdy musi jakos zarobic na zycie ,i jesli ktos ma prawce stala dobrze platna i nie potrzebuje kasy to moze za dziekuje zrobic dobry uczynek -w postaci porady -pomocy

ja zetknelam sie z osobami naciagaczami stawka na dzien dobry 500zl. i kontakt tylko przez meila , co do drugiej osoby ktora za darmo pomaga a raczej stara sie ,( tzn. ma prace-stala i z czego zyc) ,ale nie skutecznie bo uwazam ze nie mozna pomagac w jeden sposob roznym osobom bo kazdy przypadek jest inny jesli chodzi o byty -zmarlych i te sprawy , dlatego ktos inny mi pomogl "za dziekuje" jest to Pan Sebastian
Choć życie nig­dy nie jest spra­wied­li­we, to jed­nak by­wa interesujące.
Jonathan Carroll
Sylwina

Postautor: Voldo » 08 lut 2012, 20:58

Chico, mimo że chorował i tak dalej mógł pracować i pomagać ludziom resztę dnia.
Myślę, że niewiele mediów ma aż takie problemy jak miał on. I bogaty to on wcale nie był.
No ale cóż, Chico to Chico, a inne medium to inne medium.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!