dzien dobry

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: dzien dobry

Postautor: Orobas » 14 lip 2016, 19:08

agnieszkag pisze:Dlaczego w Polsce tak o to trudno?

Uważam, że wpływ kultury i religii nie jest w naszym kraju sprzyjający - dlatego.
Choć może za kilka, albo kilkanaście lat to się zmieni.
Serce, które myśli czule o kimś, posiada siłę zdolną zmieniać rzeczywistość.
Awatar użytkownika
Orobas

Postautor: OneNight » 14 lip 2016, 19:50

Szkolenia medium? A na czym to ma polegać? Mogłabyś coś o tym opowiedzieć lub wysłać link do ich strony(o ile taką mają)?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: agnieszkag » 14 lip 2016, 20:08

Witaj Orobasie.

Dobrze prawisz.
Nie wiem jak Ciebie ale mnie taki skostnialy katolicyzm napawa przerazeniem. ..

One Night

Nie bede zmyslac bo nie wiem na czym takie szkolenia polegaja.
Pewnie na uczeniu wyciszania sie,medytacji.
Wprowadz w google spirytual church London Burnt Oak.
Bylam swiadkiem niesamowicie doskonalych I szczegolowych przekazow.
Pewnego razu medium byl pewien pan ktory nie tylko przekazywal wiadonosci ale takze mial zdolnosc rysowania portretow zmarlych (wole Ich nazywac odcielesnionymi) na podstawie ich wskazowek.
Mojej znajomej narysowal portret matki.
Zabralam wtedy ze soba mame, ktora nie zna angielskiego ale po tym co zobaczyla uwierzyla.
Jezeli nawet jest sie najwiekszym sceptykiem. ..to jak to wytlumaczyc?

J
agnieszkag

Postautor: Orobas » 14 lip 2016, 20:12

agnieszkag pisze:Witaj Orobasie.

Dobrze prawisz.
Nie wiem jak Ciebie ale mnie taki skostnialy katolicyzm napawa przerazeniem

Mnie przerażają tylko ludzie, którzy przez religie stają się mniej ludzcy, ale są też tacy, którzy dzięki religii rozkwitają w prawdziwym człowieczeństwie.
Katolicyzm to jedna z dróg życia, w obrębie której ludzie mogą spełniać swoje marzenia obcowania z tym co święte.
Serce, które myśli czule o kimś, posiada siłę zdolną zmieniać rzeczywistość.
Awatar użytkownika
Orobas

Postautor: OneNight » 14 lip 2016, 20:22

Dziękuję Ci za odpowiedź. Problem polega na tym, że w Polsce nie jest to zbyt popularne, a nawet jest potępiane. Czytając strony w j. angielskim można natrafić na masę wskazówek i kursów "jak zostać medium". Niestety w Polsce nie doszukałem się takich warsztatów, a wielu ostrzega, że na początku nie byłbym w stanie w pełni kontrolować kontaktu - cokolwiek to znaczy - i trzeba być pod okiem doświadczonych.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 15 lip 2016, 09:24

Warsztaty z Brucem Moenem są organizowane co jakiś czas w Polsce. Możesz wtedy zostać "medium".
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 15 lip 2016, 10:21

Ja nie uznaję technologii hemi sync. Bez tych jego wskazówek i tak sobie świetnie daje radę. Ponadto - to nie jest mediumizm.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 15 lip 2016, 11:26

Dlatego dałem w "". Nie ma czegoś takiego jak kurs aby zostać typowym medium. Jak się z tym darem nie urodziłeś, to go się nie nauczysz.
Bruce Moen nie używa hemi-sync.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 15 lip 2016, 11:49

Nie nauczę? W j. ang. sporo jest poradników i warsztatów na wyuczenie się m. in. pisma automatycznego, nie mając daru. Tu jest właśnie ta różnica pomiędzy spirytyzmem w Polsce, a tym za granicą.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: cthulhu87 » 15 lip 2016, 13:31

OneNight pisze:Nie nauczę? W j. ang. sporo jest poradników i warsztatów na wyuczenie się m. in. pisma automatycznego, nie mając daru. Tu jest właśnie ta różnica pomiędzy spirytyzmem w Polsce, a tym za granicą.
jeśli są wartościowe materiały możesz pomagać nam w rozpowszechnianiu ich w Polsce i np potlumaczyc coś od czasu do czasu :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!