Witam!

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Witam!

Postautor: Krzysiek » 27 lut 2013, 22:36

Dzięki za linki :)
Krzysiek

Postautor: Piora » 27 lut 2013, 22:38

Chcialbym jeszcze nadmienic za jest pare slawnych uniwersytetow w Stanach gdzie sa dzialy ktore zajmuja sie tzw. para-normalnymi zjawiskami, np. Princeton ma taki dzial. http://www.princeton.edu/~pear/ Oczywiscie te uniwersytety za bardzo sie tym nie chwala a dzialy te istnieja tylko dlatego ze sa bardzo bogaci ludzie ktorzy sie takimi rzeczami interesuja i daja spora kase na to...
Awatar użytkownika
Piora

Postautor: Krzysiek » 27 lut 2013, 22:43

O kurcze, nie wiedziałem, że na takich uniwersytetach badają te rzeczy. Jakie wyniki osiągają?
Krzysiek

Postautor: Piora » 27 lut 2013, 22:53

Oh, to trudno powiedziec. Wiem tylko tyle ze Princeton swego czasu wspolpracowal z CIA w temacie "Remote Viewing".
Awatar użytkownika
Piora

Postautor: juniperus » 28 lut 2013, 08:30

Piora pisze:Wydaje mi sie ze jednak jest to kwestia czasu ze nauka zacznie sie oficjalnie zaglebiac w te rzeczy.
I tutaj zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Myślę, że już za niedługo :)
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: Pablo diaz » 28 lut 2013, 20:34

Witaj Piotrze
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Piora » 01 mar 2013, 03:27

Iza,

Znalazlem fajne cytaty Einstein'a na temat Boga, Ducha itp.

http://www.dlshq.org/messages/einstein.htm

Ten cytat lubie najbardziej: "Every one who is seriously involved in the pursuit of science becomes convinced that a spirit is manifest in the laws of the Universe-a spirit vastly superior to that of man, and one in the face of which we with our modest powers must feel humble."
Awatar użytkownika
Piora

Postautor: juniperus » 01 mar 2013, 10:37

Dzięki za link. Poczytam sobie ze słownikiem w ręku :lol: Angielskiego uczyłam się bardzo dawno temu (miałam 8 lat) i większość wyleciała mi z głowy. Z języków to tylko polski, rosyjski i niemiecki :? Ostatnio mam coraz większą chęć by pouczyć się angielskiego, w końcu będę mieć szwagra anglika i jak ja się z nim dogadam, gdy on po polsku ani słowa. Hiszpański również mnie ciągnie :lol: Jak przetłumaczę sobie powiedzenia, napiszę, co z tego wyciągnęłam.
Izabela

Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: juniperus » 01 mar 2013, 10:46

Nie było tak źle z tłumaczeniem. Piąte przez dziesiąte zrozumiałam , resztę słów sprawdziłam w słowniku i muszę Ci powiedzieć Piotrze, że bardzo trafne są te powiedzenia. Niby tak oczywiste, a jak duża prawda w nich się mieści :) Wiele z nich mogła odnieść do własnego położenia.

"Every one who is seriously involved in the pursuit of science becomes convinced that a spirit is manifest in the laws of the Universe-a spirit vastly superior to that of man, and one in the face of which we with our modest powers must feel humble."

Czyli "Każdy kto w sposób poważny bierze udział w studiowaniu nauki, przekonuje się, że występowanie ducha w prawach jest faktem oczywistym , który jest wiele lepszy od człowieka. Wobec niego, ze swoimi skromnymi mocami, powinniśmy czuć się skromniejsi." Dobrze przetłumaczyłam, czy coś pokręciłam?
Izabela

Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: Piora » 01 mar 2013, 14:43

Iza,

Dobrze przetlumaczone choc przydalaby sie mala poprawka: "Każdy kto w sposób poważny bierze udział w studiowaniu nauki, przekonuje się, że duch manifestuje sie w prawach Wszechswiata - duch ten jest na wyzszym poziomie niz duch czlowieka. W jego obliczu, ze swoimi skromnymi mocami, powinniśmy czuć się skromniejsi."

Tak na marginesie, od dzisiaj jak bede cos cytowac to od razu przetlumacze... :)

Wracajac do cytatu to Einstein w dwoch zdaniach strescil pare waznych rzeczy. A mianowicie to, ze czlowiek jest istota duchowa (ktora jest ograniczona przez fizyczne cialo i przez poziom ewolucji wlasnego ducha) i istota ktora nigdy nie bedzie w stanie zrozumiec inteligencji Boga/Ducha.
Awatar użytkownika
Piora

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!