Witam was

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Witam was

Postautor: Rems » 21 lip 2011, 09:35

Witam wszystkich!

Może na początek przedstawię się.
Mam na imię Michał i mam 24 lata, urodziłem się i wychowałem w Warszawie. Duchami, demonami, magią.... wszystkim interesuję się od najmłodszych lat. Jako dziecko chciałem być archeologiem a w wieku ok. 10 lat przez przypadek w moje ręce trafiła książka Danikena co pobudziło moją dziecięcą fantazję lecz po pewnym czasie poirytował mnie fakt, że według niego odpowiedzią na wszystko są kosmici :)
Jak podrosłem zainteresowałem się poważniejszą literaturą np: Kardec, Klucze Salomona etc. ale nigdy nie byłem na żadnych spotkaniach czy seansach. Od pewnego czasu planuję to zmienić, ale cierpię na chorobę zwaną "chronicznym brakiem czasu" choć mocno z tym walczę. Mam nadzieję, że dowiem się tu wielu nowych rzeczy i poznam ludzi, którzy pomogą mi przejść na kolejny poziom pokazując mi to co znam z teorii.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Rems

Re: Witam was

Postautor: animus » 21 lip 2011, 10:10

Witam Rems.
Pozdrawiam serdecznie!:)
m.
animus

Postautor: Voldo » 21 lip 2011, 11:44

Cześć ;)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 21 lip 2011, 16:17

Cześć :)

Spirytyzm to wspaniała rzecz. Na pewno nic dobrego Ci z życia nie odbierze, a być może nawet coś nowego przyniesie. :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 21 lip 2011, 18:06

Witam na naszym forum :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 24 lip 2011, 13:32

Witam Serdecznie

Co do Demonów to wiedz że my w demony ani anioły nie wierzymy, dla nas są to po prostu duchy, i w zależności od ich stopnia oczyszczenia zwali je ludzie demonami lub aniołami

A co do Kluczy Salomona, rozumiem że chodzi ci o Goecję i jej pieczęcie, no cóż raczej jest to wierutna bzdura, ponieważ materia nie wpływa na żadne byty duchowe, podobnie jak zaklęcia.

Co do Magii, spirytyzm ma do niej podejście inne, odrzuca otoczkę paranormalną, i tłumaczy że to są normalne prawa natury których jeszcze nie znamy, np. Magnetyzm.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 24 lip 2011, 20:23

Cześć :)
A skąd pomysł na tak przerażający avatar?
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: tadyszka » 26 lip 2011, 19:13

witam serdecznie :)
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: Rems » 09 sie 2011, 21:03

000Lukas000 pisze:Witam Serdecznie

Co do Demonów to wiedz że my w demony ani anioły nie wierzymy, dla nas są to po prostu duchy, i w zależności od ich stopnia oczyszczenia zwali je ludzie demonami lub aniołami

A co do Kluczy Salomona, rozumiem że chodzi ci o Goecję i jej pieczęcie, no cóż raczej jest to wierutna bzdura, ponieważ materia nie wpływa na żadne byty duchowe, podobnie jak zaklęcia.

Co do Magii, spirytyzm ma do niej podejście inne, odrzuca otoczkę paranormalną, i tłumaczy że to są normalne prawa natury których jeszcze nie znamy, np. Magnetyzm.

I właśnie dlatego tu jestem :)
aby poszerzać horyzonty, dążyć do zrozumienia.
Awatar użytkownika
Rems

Postautor: animus » 09 sie 2011, 22:29

Rems pisze:I właśnie dlatego tu jestem
aby poszerzać horyzonty, dążyć do zrozumienia.

Jak my wszyscy pewnie.:) No i może jeszcze jeszcze przy okazji pomóc, nie tylko sobie, jak by się udało. Oby i amen.:)
Pozdrawiam!
m.
animus

Następna

Wróć do Witamy!