Witam.

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Witam.

Postautor: eryll » 28 sty 2009, 16:12

Jestem nowym uzytkownikeim - Pozdrawiam Wszystkich p.s interesuje sie parapsychologia szczegolnie ( wywolywaniem duchow - istotami energetycznymi ) Chce poszezyc wiedze i dowiedziec sie jak najwiecej o Spirytyzmie . eryll
eryll

Re: Witam.

Postautor: knyp » 28 sty 2009, 17:28

Witamy serdecznie :) Lepiej trafić nie mogłeś jeśli chodzi i Polskę ;) Myślę, że ludzi na forum jak i informacje na stronie w znacznym stopniu pomogą Ci znaleźć to czego szukasz. Pozdrawiam.
Życie po życiu, ratunek w beznadziei,
Bez tego nie ma sensu być.
To proste, a jak trudne do przyjęcia.
Awatar użytkownika
knyp

Postautor: eryll » 28 sty 2009, 17:51

knyp pisze:Witamy serdecznie :) Lepiej trafić nie mogłeś jeśli chodzi i Polskę ;) Myślę, że ludzi na forum jak i informacje na stronie w znacznym stopniu pomogą Ci znaleźć to czego szukasz. Pozdrawiam.

Tyle pytan chce zadac -nie wiem od czego zaczac - ogolnie przyjmuje sie ze wiekszasc ludzi mialo spontaniczne spotkania z duchami - ja oczywiscie tez tyle tylko ze interesuje mnie co zrobic by nauczyc sie kontaktowac na (zyczenie ) i teraz kwestia taka - czy jesli mialem kontakt z (duchem ) widzialem i slyszalem ale tylko raz w zyciu czy to znaczy ze mam predyspozycje do nawiazania kontaktu z (duchami) .Jesli chodzi o sny to zmarli snia mi sie bardzo czesto -ale nie bardzo wiem jak interpretowac te sny ( latwo jast cos zmierzyc dotknac cos fizycznego ) . No i gonie w pietke. Bo nawet to ze czytam i czytalem wiele ksiazek i np. wykupilem kurs parapsychologii to dalej jestem zielony i ..... tak naprawde chce poznac kogos kto sie ty zajmuje i moze wtedy czegos sie naucze . Pozdrawiam eryll
eryll

Postautor: Luperci Faviani » 28 sty 2009, 21:11

Witam nowego kolegę :)

Zasadniczo, każdy posiada jakieś zdolności mediumiczne ale u zdecydowanej większości ludzi są one zbyt slabe, by kontaktować się z Duchami podczas seansów spirytystycznych. Manifestacja Ducha może być spowodowana zdolnościami mediumicznymi osoby trzeciej, więc np. zobaczenie zjawy nie musi oznaczać, że jest się Medium.

Wiele osób próbuje interpretować sny i wierzy w to tak, jak ja wierzę w sens filozofii spirytystycznej. Uważam, że interpretowanie snów jest, w dużej mierze, dorabianiem ideologii do niezrozumiałych obrazów, a gdy śnią się zmarli, to trzeba się za nich szczerze pomodlić.

Powracając do wywoływania Duchów: napewno dowiesz się na tym forum jak powinien wyglądać seans spirytystyczny ale nie sądzę aby któryś ze stałych, tutejszych bywalców zachęcał Cię do wprowadzania teorii w życie. Zanim zaczniesz cokolwiek kombinować sięgnij po Księgę Duchów Allana Kardeca i inne pozycje, których tytuły znajdziesz tu: http://www.spirytyzm.pl/lit_popolsku.htm
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: eryll » 28 sty 2009, 22:34

Luperci Faviani pisze:Witam nowego kolegę :)

Zasadniczo, każdy posiada jakieś zdolności mediumiczne ale u zdecydowanej większości ludzi są one zbyt slabe, by kontaktować się z Duchami podczas seansów spirytystycznych. Manifestacja Ducha może być spowodowana zdolnościami mediumicznymi osoby trzeciej, więc np. zobaczenie zjawy nie musi oznaczać, że jest się Medium.

Wiele osób próbuje interpretować sny i wierzy w to tak, jak ja wierzę w sens filozofii spirytystycznej. Uważam, że interpretowanie snów jest, w dużej mierze, dorabianiem ideologii do niezrozumiałych obrazów, a gdy śnią się zmarli, to trzeba się za nich szczerze pomodlić.

Powracając do wywoływania Duchów: napewno dowiesz się na tym forum jak powinien wyglądać seans spirytystyczny ale nie sądzę aby któryś ze stałych, tutejszych bywalców zachęcał Cię do wprowadzania teorii w życie. Zanim zaczniesz cokolwiek kombinować sięgnij po Księgę Duchów Allana Kardeca i inne pozycje, których tytuły znajdziesz tu: http://www.spirytyzm.pl/lit_popolsku.htm

Tak wiec rozumiem to tak - ze jest to (zabawa) dla nielicznych - tak jak pisalem jestem laikiem ale nie az takim by nie rozumiec ze wywolywaniw duchow to nie zabawa i potrzebne jest przygotowanie i wiedza nie koniecznie ksiazkowa - jeszcze jedna rzecz-chodzi o sny -dziekuje za informacje ale pisze nie poto na forum by uzyskac odpowiedz typu -pomodl sie za zmarlych i po sprawie - tak mawiala moja mama babcia i pani w szkole - wiem jedno bo tak czuje ze sny to nic innego jak kontak zmarlych i jakis przekaz dla mnie ( oczywiscie nie wszystkie sny o zmarlych to przekaz ) wiele snow ktore mialem sprawdzaly sie takze ja wiem swoje .Oczywiscie dziekuje za odpowiedz i o tytuly ksiazek (napewno skorzystam)ale znow ale ksiazki to Tylko ksiazki - mnie interesuje praktyka i spotkanie z kims kto jest praktykiem w tej dziedzinie ( i ma w tej dziedzinie sukcesy ) a nie ksiazkowym teoretykiem - ktorym sam od tego czytania niedlugo bede . Jeszcze raz dziekuje i serdecznie Pozdrawiam eryll
eryll

Postautor: knyp » 28 sty 2009, 22:51

To nie pozostaje nic innego jak szukanie tematów albo zakładanie nowych. Wtedy wszyscy będziemy się rozwodzić nad każdym problemem który poruszysz. Książki to tylko książki, przecież nie samoloty ale ważniejsza od książek jest wiedza w nich zawarta, a akurat trafiłeś na takich ludzi którzy bez praktyki nauczyli się latać. Chodzi mi o to że w spirytyzmie wcale nie chodzi o bezpośredni kontakt z duchem. Jeśli przeczytasz kilka artykułów odnośnie spirytyzmu (a właśnie spirytyzm chcemy tu robić) na pewno zrozumiesz o co mi chodzi. Forum i strona jest otwarta dla wszystkich także możesz poruszyć tematy które ci odpowiadają i na pewno ktoś nowy będzie miał gotowe źródło i nie będzie musiał czekać na odpowiedzi. Także działaj, a my postaramy się odpowiedzieć.
Życie po życiu, ratunek w beznadziei,
Bez tego nie ma sensu być.
To proste, a jak trudne do przyjęcia.
Awatar użytkownika
knyp

Postautor: Jul » 28 sty 2009, 22:59

eryll,

dołączam się do powitań :) trochę się powtórzę, bo dosłownie jednocześnie napisałem tego posta z Twoim ostatnim

Co do prób kontaktów z duchami, to tak jak poprzednicy zachęcam do lektury "Księgi Duchów", opus magnum spirytyzmu i dogłębnego przestudiowania teorii przed wszelkimi praktykami. Taka kolejność jest na pewno lepsza niż odwrotna ;) Praktyka przychodzi czasami w niespodziewanym momencie sama.

Sny to ważna część życia dla wielu osób i przyśnienie się zmarłego jest chyba jedną z najczęstszych form kontaktu. Część takich snów to zwykłe projekcje własnej świadomości, ale część to może być duch potrzebujący Twojej modlitwy lub po prostu chcący Cię w jakiś sposób pozdrowić, powiedzieć, że wszystko jest ok., czasami coś przekazać ważnego.
Nikt lepiej od Ciebie samego nie będzie wiedział czy dany sen był spotkaniem z prawdziwym duchem, czy też snem zwyczajnym, sam musisz to rozstrygać.

Opisz proszę nam swoje dotychczasowe kontakty i doświadczenia z duchami, jeśli masz ochotę :)
Jul

Postautor: eryll » 28 sty 2009, 23:25

Jul pisze:eryll,

dołączam się do powitań :) trochę się powtórzę, bo dosłownie jednocześnie napisałem tego posta z Twoim ostatnim

Co do prób kontaktów z duchami, to tak jak poprzednicy zachęcam do lektury "Księgi Duchów", opus magnum spirytyzmu i dogłębnego przestudiowania teorii przed wszelkimi praktykami. Taka kolejność jest na pewno lepsza niż odwrotna ;) Praktyka przychodzi czasami w niespodziewanym momencie sama.

Sny to ważna część życia dla wielu osób i przyśnienie się zmarłego jest chyba jedną z najczęstszych form kontaktu. Część takich snów to zwykłe projekcje własnej świadomości, ale część to może być duch potrzebujący Twojej modlitwy lub po prostu chcący Cię w jakiś sposób pozdrowić, powiedzieć, że wszystko jest ok., czasami coś przekazać ważnego.
Nikt lepiej od Ciebie samego nie będzie wiedział czy dany sen był spotkaniem z prawdziwym duchem, czy też snem zwyczajnym, sam musisz to rozstrygać.

Opisz proszę nam swoje dotychczasowe kontakty i doświadczenia z duchami, jeśli masz ochotę :)

Mysle ze ta historie zapamietam do konca zycia - zmarl moj przyjaciel - mlody facet - oczywiscie bol ,zal i pytanie dlaczego nie ja tylko on - i wiele pytan bezodpowiedzi - lezalem wieczorem w lozku ogladalem telewizje - bylem poklocony z dziewczyna ( byla wtedy u mnie ) nagle ktos wszedl do pokoju i stanal kolo lozka za moja glowa - pomyslalem ze to moja dziewczyna tyle tylko ze dlaczego stoi na demna ( ale nie obrocilem sie bo bylem przecierz na nia wkurzony ) wrescie szybkim ruchem spojrzalem do tylu i zobaczylem ciemna postac ktora zaraz jak w matrixsie (uciekla ) w druga strone pokoju i znikla - bylem zszokowany - patrzylem z niedowierzaniem - polozylem sie i zachwile ktos lub cos wypowiedzialo moje imie ( dziwne jest to ze w tym momecie nie balem sie - ale do czasu ) lezalem zdziwiony i nagle poczulem ze cos lub ktos skoczylo na moje nogi - szybko podnioslem glowe a to moj kot zniewiadomego powodu skoczyl na lozko (choc wczesniej tego nie robil -lozko jest dla ludzi a nie dla zwierzat ) wtedy w jednej chwili uswiadomilem sobie wszystko - wyskoczylem z lozka jak poparzony do kuchni - rece mi sie trzasly bylem przerazony - myslalem ze zwariowalem - to doswiadczenie uswiadomilo mi ze albo jestem zdrowo walniety ze widzialem i slyszalem albo jest zycie po smierci . eryll
eryll

Postautor: Jul » 29 sty 2009, 11:33

Eryll, spotkanie, które przeżyłeś moim zdaniem pasuje do typowego spotkania z duchem. Czy od tamtego czasu zdarzyło Ci się to powtórnie, czy też było to jednorazowe przeżycie?

p.s. a koty i psy to bystre zwierzaki, bardzo sensytywne, dobrze jest mieć w nich przyjaciół ;)
Jul

Postautor: eryll » 29 sty 2009, 12:16

Jul pisze:Eryll, spotkanie, które przeżyłeś moim zdaniem pasuje do typowego spotkania z duchem. Czy od tamtego czasu zdarzyło Ci się to powtórnie, czy też było to jednorazowe przeżycie?

p.s. a koty i psy to bystre zwierzaki, bardzo sensytywne, dobrze jest mieć w nich przyjaciół ;)

Witam - jesli chodzi o tak typowe i jasne jak dlamnie to ( spotkanie to mialem raz ) choc pare lat wczesniej w nocy obudzilem sie z przeczuciem ze ktos stoi za mna - i wtedy zobaczylem cien , ktory zaraz (uciekl) - mialem setki snow ze zmarlymi ( smialem sie ze jak to moze byc ze w tygodniu snia mi sie kilka razy zmarli ) wiele z tych snow ostrzegalo mnie przed niebezpieczenstwem lub jakas nie mila dla mnie sytuacja . Np. zmarla mi bliska osoba a ja nie moglem byc na jej pogrzebie - wiec mialem sie wybrac juz na grob -mialem sen ze osoba zmarla lezy w tym miejscu na cmentarzu (pokazywala mi to we snie ) tyle tylko ze to nie mialo sensu bo wszystkich (nowych ) chowaja w nowej czesci cmentarza - jednak mialem pewnosc ze sen to prawda - tak wiec udalem sie w miejsce na cmentarzu ze snu - byla zima i duzo sniegu wszystko bylo zasypane -nagle w srod grobow potknelem sie (nie wiem o co ) i spojrzalem na grob obok ( ze zdziwieniem a zarazem szczesciem zobaczylem grob przyjaciela ) -to nie byl przypadek - zdarzen jest wiele -ktore sie sprawdzily - i jeszcze kilka razy po przebudzeniu -przez kilka sekund widzialem osoby ktore siedzialy na fotelach w moim pokoju - by zachwile (zniknac). Teraz od dlugiego czasu wchodze w stan alfa (medytuje) -chcialbym nawiazac kontak z (duchami ) ale wiem ze sam nie powinienem tym bardziej ze nie nam doswiadczenia .Pozdrawiam i dziekuje za zapytales a ja moglem Ci to napisac
eryll

Następna

Wróć do Witamy!