Ohayou ^ ^

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Ohayou ^ ^

Postautor: YukioHikari » 02 wrz 2012, 23:18

Witam, jestem tutaj nowy i chcialem sie przedstawic. Nazywam sie Dawid, mam 17 lat i jutro NIESTETY ;( ide juz do 2 klasy liceum. Mam nadzieje ze milo spedze czas na tym forum i chcialbym was wszystkich poprosic o modlitwe za mnie, zeby spomoc mnie na tej nowej drodze jaka jest wlasnie spirytyzm :) dziekuje z gory, arigatou gozaimasu ;)
YukioHikari

Re: Ohayou ^ ^

Postautor: 000Lukas000 » 03 wrz 2012, 07:55

Witam serdecznie

Ale powiedział bym, "nie mów chop puki nie przeskoczysz".

Mówię to dlatego że wielu szuka w spirytyzmie tego czego w nim nie uzna, tacy szybko się zniechęcają. A powiedz, bo tak żywo zadeklarowałeś związanie się ze spirytyzmem że aż mnie to zaciekawiło, czytałeś już jakieś spirytystyczne dzieła, najlepiej samego twórcy kodyfikatora tej filozofii Allana Kardeca? Z ciekawości pytam.

Mam nadzieję że odnajdziesz w nim to czego szukasz, czas pokaże.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: YukioHikari » 03 wrz 2012, 22:31

wydaje mi sie ze spirytyzm to wlasnie TO, a czytalem jak narazie Ksiege Duchow.
YukioHikari

Postautor: 000Lukas000 » 04 wrz 2012, 07:18

Więc znasz podstawy, to znaczy że wiesz czego się spodziewać :D

Taaak, chyba wszyscy wiemy o czym mówisz, w moim przypadku po przeczytaniu Księgi Duchów (KD) wszystkie elementy układanki wskoczyły na swoje miejsce.

W formie elektronicznej, a konkretnie PDF znajdziesz również w internecie
Księgę Mediów (KM). Szukaj na chomiku.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Krzysztoff » 04 wrz 2012, 20:53

witaj :)
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Wróć do Witamy!