Witam.

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Witam.

Postautor: elise » 30 sie 2011, 20:02

Witam wszystkich na forum.Jestem elise. Zapisalam sie do Was, bo niedawno stracilam bardzo bliska mi osobe. Czytanie Waszych postow pozwala mi przetrwac trudne chwile. elise
elise

Re: Witam.

Postautor: Zbyszek » 30 sie 2011, 20:33

Witam cie i zostań z nami jak długo tylko zapragniesz.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 30 sie 2011, 22:02

Witam :) -też jestem po dotkliwej stracie.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: animus » 30 sie 2011, 23:32

Elise, witam Cię i serdecznie współczuję. Trudne chwile przeminą pewnie całkowicie dopiero wtedy, kiedy przeminie nasza... ignorancja. O tym jestem głęboko przekonana. Tymczasem uczmy się, doświadczajmy. Życzę Ci wszystkiego, co dla Ciebie Najlepsze.
Pozdrawiam też wszystkich innych (piszących, czytających, zalogowanych, niezalogowanych, spirytystów, tych, którzy się za spirytystów nie uważają, wszystkich zainteresowanych oraz pozostałych) i zachęcam do przedstawiania tu swoich uwag, wątpliwości, refleksji.:)
m.
animus

Postautor: Voldo » 30 sie 2011, 23:35

Witaj
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 31 sie 2011, 08:48

Animus,na forum w ciagu kilku lat jego istnienia pojawiło sie mnóstwo uwag,przemyslen i rozwazan-wystarczy poczytac.Mysle,ze niektórzy z nas nie chcą już zanudzać innych swoimi wielokrotnie tu prezentowanymi poglądami na sprawy przeróżne,dlatego pozostawili pole osobom nowym na forum.
Zatem-do dzieła... :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Luperci Faviani » 31 sie 2011, 21:08

Cześć. Czytaj i pytaj :)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: September518 » 31 sie 2011, 21:48

Cześć Elise. Wiem czym jest utrata bliskiej osoby. Po szoku, po niedowierzaniu, że coś takiego się zdarzyło, po zaprzeczaniu, po niczym nie dającym się wyrazić bólu, co nakłada się falami, przychodzi czas poszukiwania ukojenia w zdarzających się coraz dłuższych przerwach, w których nawet możemy się czasami śmiać, co stwierdzamy z niejakim zdziwieniem, a nawet z pewną pretensją do siebie. Dobrze, jeśli się trafi na właściwe osoby i instytucje, które pomogą przetwać najgorsze.
Wydaje mi się, że trafiłaś pod właściwy adres.
September518

Postautor: 000Lukas000 » 01 wrz 2011, 09:26

Witam serdecznie
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: beata » 21 wrz 2011, 18:13

Witam Cię , ja tez jestem tu od nie dawna czytam , czytam i nadal nic nie wiem tez jestem po ogromnej stracie Jedynego Dziecka. chwtam się czego moge ale z dnia na dzień coraz gorzej niestety, przykre jest to że ciągle przybywa osób po stracie szczególnie osób mlodych
Pozdrawiam życzę dużo siły
beata

Wróć do Witamy!