Witam

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Witam

Postautor: Ewa Fortuna » 28 maja 2011, 18:48

Witaj ;)
Żyjemy, póki ktoś o nas pamięta
Awatar użytkownika
Ewa Fortuna

Postautor: Ouija-Expert » 28 maja 2011, 21:19

000Lukas000 pisze:A jednak coś czytałeś, księge mediów

tak. poza tym, ktoś mi kiedyś podstawiał jakiegoś crowley'a. księga mediów jest za bardzo "naukowa". osobiście wolę czerpać z doświadczenia innych osób.

Sylwina pisze:Czesc :)

a ja planszy ouija używam do wrożenia wahadłem (która sobie zrobiłam a raczej wydrukowałam z netu) ;)

ja też korzystam z hand made'ów. jednak ja wolę drewno. sam robię takie deseczki. w sumie to też jest moje hobby :)

Voldo pisze:Cześć.
Szkoda, że książki do Ciebie nie przemawiają, bo można się z nich naprawdę wiele dowiedzieć :)

zgadzam się. jednak najwięcej człowiek się uczy w praktyce. nawet jeżeli wiąże się to z błędami i konsekwencjami :) poza tym spirytyzm jest na tyle specyficzną nauką, że w wielu kwestiach zdania bywają podzielone. dlatego też postanowiłem być wiernym starym, rodzinnym, tradycyjnym naukom :)
Ouija-Expert

Postautor: 000Lukas000 » 29 maja 2011, 08:34

"zgadzam się. jednak najwięcej człowiek się uczy w praktyce. nawet jeżeli wiąże się to z błędami i konsekwencjami poza tym spirytyzm jest na tyle specyficzną nauką, że w wielu kwestiach zdania bywają podzielone. dlatego też postanowiłem być wiernym starym, rodzinnym, tradycyjnym naukom"

Spirytyzm był podzielony w latach młodości, teraz jest już o wiele bardziej jednolity

Nikt nie powinien zaczynać wywoływanie duchów bez uprzedniej wiedzy, bez niej jest to jak balans na linie bez zabezpieczeń.
A powiedz mi jak ty wykrywasz podstęp ducha który podszywa się pod ducha wyższego, przekazuje ci wiedzę ktura wydaje się pozytywną a w istocie chcę nad tobą zapanować?
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Ouija-Expert » 30 maja 2011, 19:54

000Lukas000 pisze:"zgadzam się. jednak najwięcej człowiek się uczy w praktyce. nawet jeżeli wiąże się to z błędami i konsekwencjami poza tym spirytyzm jest na tyle specyficzną nauką, że w wielu kwestiach zdania bywają podzielone. dlatego też postanowiłem być wiernym starym, rodzinnym, tradycyjnym naukom"

Spirytyzm był podzielony w latach młodości, teraz jest już o wiele bardziej jednolity

Nikt nie powinien zaczynać wywoływanie duchów bez uprzedniej wiedzy, bez niej jest to jak balans na linie bez zabezpieczeń.
A powiedz mi jak ty wykrywasz podstęp ducha który podszywa się pod ducha wyższego, przekazuje ci wiedzę ktura wydaje się pozytywną a w istocie chcę nad tobą zapanować?

Kiedy przywołuje ducha, nie rozpatruje go w kryteriach : zły, dobry, średnio dobry. To wychodzi z konwersacji. Nie wyczuwam też dobrej czy złej energii. Duch który miałby zapanować nade mną ? :) Są pewne granice których duchom nie daję przekraczać i staram się trzymać nad nimi kontrolę.
Ouija-Expert

Postautor: Sebastian » 30 maja 2011, 20:05

Witaj na forum! :) Mam nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej.

Co do Crowleya mam mieszane uczucia :D Czasami nie wiem kiedy on tak na serio, a kiedy to już kliniczne objawy choroby psychicznej :D Co Ty o nim sądzisz?
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: jario » 01 cze 2011, 20:37

WItaj,mam nadzieje ze zostaniesz z nami i podzielisz sie wiedza praktyczna na forum.Nauke praktyczna zaczerpnales z grutu rodzinnego czy rowniez z innych zrodel?
Mistrz pojawia się tylko wtedy, kiedy uczeń jest gotowy ...
Awatar użytkownika
jario
spirytysta
spirytysta

Postautor: Ouija-Expert » 01 cze 2011, 21:32

ad. 1 : crowley nie trafił do mnie. ktoś kiedyś mi go podsunął. niestety... to nie jest to co praktykuję, ani nic z tych rzeczy o których chciałbym się czegokolwiek dowiedzieć :)

ad. 2 : tradycje, tradycje, tradycje. nic poza tym :) dlatego takie forum może okazać się wyjątkowo cenne. pewnie pojawi się sporo zbieżności jak i rozbieżności między waszymi a moimi praktykami. dlatego też tu jestem. i liczę na owocne dyskusje.
Ouija-Expert

Postautor: tadyszka » 26 lip 2011, 19:12

ja sadze ze ten swiat niedostepny naszym zmyslom i czesto nam samym ,jest zbyt niebezpieczn by nie korzystac z wiedzy innych, w tym spisanych w formie ksiazki doswiadczen.

seanse organizujecie rodzinnie, czy jak?
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Poprzednia

Wróć do Witamy!