Witam wszystkich

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Witam wszystkich

Postautor: 000Lukas000 » 13 kwie 2011, 12:25

Witam wszystkich.

O sobie i o tym jak się znalazłem na tym forum mogę mniej więcej powiedzieć tak.

Dawno temu zacząłem badać świat duchowy, szukać Boga.
Z wyznania byłem Katolikiem do momentu aż nie zacząłem czytać Biblii, i się zaczęła zawierucha i szukanie prawdy.
Zacząłem szukać Religii, która jest zgodna z zasadami Chrześcijaństwa, zaznajomiłem się z Świadkami Jehowy, następnie z ewangelikami, dokładniej Wolnymi Chrześcijanami.
Pierwsze myślałem że znalazłem to czego szukałem ale porażała mnie ignorancja, jak np. pytałem a co z tą górą w Australii, świętą górą Aborygenów, tą na którą nikt jeszcze nie wszedł, z której nikt nie wrócił, co z tym, tym i tamtym na wszystko mieli jedną odpowiedź zwiedzenie szatańskie.
Ja pragnę przede wszystkim wiedzy, nie odpowiedzi które wyrażają tylko ignorancję na dany temat.
Następnie wpadła mi do ręki Księga Duchów, która zaczęła mi uzmysławiać że Bóg przedstawiony w Piśmie świętym wcale nie jest taki Sprawiedliwy i Miłosierny, zacząłem dostrzegać wiele problemów i błędów.
Jednak ta właśnie Księga Duchów zaczęła mi pomagać znajdować odpowiedzi których szukałem, a nie krytykować wszystko co nie pasuje do dogmatów.
Nie chce oczywiście obrażać żadnych wierzeń, po prostu pisze jak było za mną.

Mam nadzieje że wiele się dowiem na tym forum, może nawet co prawdopodobnie się dzieje na tej dziwnej górze "Ayers Rock", może na starość się sam tam wybiorę.
Pewnie to moje pragnienie wiedzy kiedyś mnie wpędzi do grobu, ale przynajmniej nie na Amen

Pozdrawiam
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Re: Witam wszystkich

Postautor: konrad » 13 kwie 2011, 15:00

Witamy i mam nadzieję, że znajdziesz tu odpowiedzi na pytania, które masz, a my dowiemy się od Ciebie wiele ciekawego :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: jario » 13 kwie 2011, 15:22

Witamy serdecznie,mam nadzieje ze znajdziesz tu na forum i w lekturze powiazanej ze spirytyzmem wiele innych odpowiedzi.Pozdrawiam
Mistrz pojawia się tylko wtedy, kiedy uczeń jest gotowy ...
Awatar użytkownika
jario
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 13 kwie 2011, 17:57

Cześć :)
Fajnie, że do nas trafiłeś, mam nadzieję, że się spodoba :)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 13 kwie 2011, 23:24

Witaj :)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: atalia » 14 kwie 2011, 08:41

Witam serdecznie.Mam nadzieje,że bedziemy pomocni w Twoich poszukiwaniach. :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: tadyszka » 09 maja 2011, 21:18

równiez witam :)
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: Sebastian » 19 maja 2011, 21:36

Cóż, przypuszczam, że sporo osób mogło przejść drogę podobną do Twojej :)

Ja pragnę przede wszystkim wiedzy

Sądzę, że spirytyzm to jest właśnie to. Skoro jesteś po lekturze KD, to proponuję w następnej kolejności sięgnąć po "Niebo i Piekło" albo "Ewangelię wg spirytyzmu" :)
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Wróć do Witamy!