Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: OneNight » 13 paź 2015, 20:36

Biała dziura to jedynie wątpliwa teoria. To co pisałem wcześniej to zwykłe zjawisko fizyczne, a podałem taki abstrakcyjny przykład tylko po to, żeby to wam 'pokazać'. Pisaliśmy o czasie a zeszliśmy na fizykę. Chciałbym wiedzieć po czym poznajecie, że ktoś kontroluje czas.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: cthulhu87 » 14 paź 2015, 13:43

Myślę, że warto odróżnić czas psychologiczny, który pojmujemy jakościowo, od czasu fizycznego, który pojmujemy ilościowo. Upływ tego pierwszego, a raczej jego percepcja, zależy od stanu umysłu, natomiast na czas fizyczny, mierzalny, nie mamy wpływu.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Natasza » 14 paź 2015, 16:30

[quote="OneNight"]Biała dziura to jedynie wątpliwa teoria. To co pisałem wcześniej to zwykłe zjawisko fizyczne, a podałem taki abstrakcyjny przykład tylko po to, żeby to wam 'pokazać'. Pisaliśmy o czasie a zeszliśmy na fizykę. Chciałbym wiedzieć po czym poznajecie, że ktoś kontroluje czas.[/quo

Cóż ja Ci mogę powiedzieć jak ONI kontrolują czas skoro wyprzedzają Nas o lata świetlne.
Twoje myślenie i postrzeganie rzeczywistości to tu i teraz; ciężko Ci pojąć , że splątanie kwantowe może dawać Ci iluzję , że czas wyruszył z punktu START i biegnie do punktu META. Poczytaj Newtona, może teorię względności- to samo Cię naprowadzi na to czym jest czas - przyszłość , przeszłość, teraźniejszość =jedność. Tak, wiem , nie do wiary... tak samo jak czarna czy biała dziura. Do tej pory nie odpowiedziałeś mi na jaką długość rozciagnięte zostanie ciało ludzkie w takiej masie, a naukowcy to już obliczyli - fakt w google tego możesz nie znaleźć.
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 14 paź 2015, 16:59

Znam tą teorie, że czas to jedność, ale chodzi o to, na jakiej podstawie stwierdzasz, że ktoś kontroluje czas? Szybko się porusza? Przewiduje twoje ruchy? Co do zagadki: Przeczytałem rozerwany zamiast rozciągnięty :D
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 14 paź 2015, 18:01

Te Istoty przewidują każdy ruch człowieka, napisałam wcześniej w którymś poście, że mam informacje z około miesięcznym wyprzedzeniem, więc potrafią korzystac z nazwijmy to ,, zagięcia,, czasu , pytania moje to : kim są i po co mi to mówią?
Te pytania mam bez odpowiedzi póki co. Chcę to rozgryźć w sposób naukowy, nie metafizyczny a już na pewno nie filozoficzny, bo to zakłóca jasne i zdrowe myślenie.

totalny matrix dla wszystkich - zycie jest odjechane bardziej niż myślimy:

https://www.youtube.com/watch?v=IvjwTcb ... kP3ORwvdne
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 14 paź 2015, 18:46

A zmieniło to w jakiś sposób twoje życie? Jeśli tak, to w jaki?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 14 paź 2015, 18:55

to wpłynęło na mnie i na moje życie oraz cały światopogląd , jeśli Ty pragniesz takich doświadczeń chętnie oddam Ci je wszystkie jeśli można je komuś przekazać
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 14 paź 2015, 18:59

Staram się tylko rozgryść twoją zagadkę, ale nie wiem o niej prawie nic. Wrażeń to ja mam już za dużo. Wymieniłbym się z Tobą na pewien okres czasu, gdyby to było możliwe, ale nie jest.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 14 paź 2015, 19:32

Cieszę się, że chcesz pomóc mi to rozwikłać.
Nie wiem też o jakich wrażeniach jakie Ciebie spotykają mówisz- jeśli to sprawy ,, doczesne,, to każdy kreuje swoje życie z większym lub mniejszym szczęściem.
Moje życie ( poza tą sferą której nie potrafię jeszcze zidentyfikować ) jest Wspaniałe i na pewno nie chciałabym z nikim się nim zamieniać .
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Krzysztoff » 14 paź 2015, 22:22

Natasza pisze:Te Istoty przewidują każdy ruch człowieka, napisałam wcześniej w którymś poście, że mam informacje z około miesięcznym wyprzedzeniem, więc potrafią korzystac z nazwijmy to ,, zagięcia,, czasu ,

albo po prostu potrafią przewidzieć co się stanie

Natasza pisze: pytania moje to : kim są i po co mi to mówią?

o to jest pytanie , spirytystyczne źródła co nieco mówią o tym , może coś znajdziesz tutaj
http://www.portal.spirytyzm.pl/przyszlo ... y-do-boga/
http://www.portal.spirytyzm.pl/czy-moze ... zyszlosci/

zjawiska paranormalne, moim zdaniem, mają nam wskazać na istnienie świata duchowego, pomóc uwierzyć niedowiarkom
bardziej spektakularne zjawiska - nie są kierowane do jednej osoby ale do wielu

Natasza pisze: Chcę to rozgryźć w sposób naukowy, nie metafizyczny a już na pewno nie filozoficzny, bo to zakłóca jasne i zdrowe myślenie.

z pewnością możesz udowodnić istnienie fenomenu skoro masz informację miesiąc wcześniej
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm