Kryształowe Światy

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Kryształowe Światy

Postautor: czarnyMag » 01 sty 2015, 01:01

Lancelo pisze:[b]Chico Xiavier mistyk z Bazyli nie kłamał, nie koloryzował i nie wymyślił sobie "rzeczywistości po drugiej stronie." Wiem to z tego prozaicznego powodu, ponieważ byłem tam sam osobiście i zwiedzałem przez kilka chwil Kryształowe iglice potężnego miasta, gdzie wszyscy tu żyjący śpią przeżywając swoje krótkie materialne życia tu na ziemi, będąc zamkniętymi w specjalnych komorach, kontrolowanych przez naszych koordynatorów, aniołów stróżów czy jak sobie nazwiemy opiekunów.
Proszę państwa z pełna świadomością i odpowiedzialnością mówię, że My ludzie nieśmiertelne dusze, reinkarnujemy tysiące razy z jednego powodu.
BY NIE ZWARIOWAĆ

A przepraszam bardzo jak można się tam dostać?! Jak można tam być?! Nie żartuję - zawsze osiągam swój zamiar ponieważ nie ma dla mnie granic! Więc proszę to stwierdzenie "byłem tam" trochę bardziej rozbudować!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Lancelo » 01 sty 2015, 19:06

Xsenia pisze:
Lancelo pisze:Tak Xenia uważam, że o "piętro wyżej" jeszcze nie mamy zbiorowej świadomości.

Czyli równie dobrze ludzie mogą nieśmiertelnych oszukać, tak jak innych tu na Ziemi.[/quo

Po co?, Moja Droga?, Zadaj sobie jedno zasadnicze pytanie, po co? Miałby ktoś z nas oszukiwany. Kiedy zdasz sobie sprawę, że TY jako odrębna istniejącą jaźń, jesteś odpowiedzialna tylko i wyłącznie za siebie, a Władza w " Naszym Domu" jest tylko i wyłącznie po to by ułatwić si i pomóc doprowadzić do Katharsis, stanu spełnienia i jedności ze Stwórcą. To po co Oszukiwać? PO co i w jakim względzie mamy być oszukiwani? W jakim celu? Po co? Najważniejszym dla nas stanem to jedność i równowaga zapewniająca nam egzystencje przy Stwórcy.

Chciałbym mieć taką pewność Lancelo ... To świetnie, że coś takiego uzyskałeś na pewno pomaga Ci to w życiu :), i jak napisałeś zmieniłeś swoje postępowanie!

Arronax

A. Uwierz nie ma nic tak motywującego i tak bardzo podnoszącego własną samoocenę niz przeżyte, namacalne, niezaprzeczalne incydenty, które ci potwierdzają o słuszności tego o w co wierzysz.

czarnyMag

Nie chcesz tego doświadczyć. Wy wszyscy, którzy tego nie przeżyliście macie jedna wspólną, super cechę, możecie zawsze zgonić na karb, przewidzeń, majaczeń, chorób psychicznych, urojeń, nas ludzi, którzy dotknęli Źródła prawdy i mówią o tym, choć wiedzę, że będą odbierani jako szaleńcy, idioci i wykolejeńcy.

Czarny Magu - Nigdy nie będziesz miał mojej pewności bo nie przeżywiałeś tego co ja. Nie próbuj nigdy iść moja drogą. Wiedz jedno. Nie opowiem ci co się, ze mną działo bo wielu podobnych tobie zrobi podobnie. To nie wybaczalne. Jak się wczytasz dokładnie w moje opisy znajdziesz odpowiedzi na wszystkie swoje pytania.

Czarny. Kilka lat temu , w rozumieniu ludzkim, szlag mnie trafił, po dojściu do siebie nie nie zapomniałem co było, po śmierci, a zapamiętałem wszystko, po latach milczenia, dane mi było uzyskanie potwierdzenia moich przeżyć. Chcesz mnie Zrozumieć obejrzyj " Nasz DOM"
Lancelo

Postautor: Xsenia » 01 sty 2015, 22:20

Lancelo pisze:Po co?, Moja Droga?, Zadaj sobie jedno zasadnicze pytanie, po co?

To ty nie wiesz? :) Ludzie są w stanie wszystko powiedzieć i wszystko zrobić by tylko uniknąć kary, lub obniżyć karę, jeśli jest pewność jej nieuniknięcia.
Skoro ludzie na przyszłym świecie nie czytają myśli umarłego, to on będzie się bronił rękami i nogami, i oszustwami, by tylko poprawić sobie byt, uniknąć kary itp.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 02 sty 2015, 10:34

oj Xenia troche szukasz dziury w calym...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 02 sty 2015, 11:04

Po drugiej stronie jest tak, że nie ukryjesz prawdy. Przedstawiane jest Ci Twoje życie w najdrobniejszych szczegółach i pokazywane co było dobre, bardzo dobre, a co było złe. Nasz system przekonań może nam mówić: "Jak to, było złe? Przecież wszyscy tak robią." Jeżeli natomiast w 100% akceptuje się to co tam się widzi i w przypadku złych rzeczy, uczynków i za nie z głębi swojego jestestwa żałuje, to winy zostają skasowane, a dusza unika "czyśćca" i przechodzi od razu do "Naszego Domu". Gdy się buntuje, niestety cierpi. Cierpi tak długo aż zrozumie swoją winę i wzbudzi w sobie żal za to co uczyniła na Ziemi.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: czarnyMag » 02 sty 2015, 18:07

[/quote]
Czarny. Kilka lat temu , w rozumieniu ludzkim, szlag mnie trafił, po dojściu do siebie nie nie zapomniałem co było, po śmierci, a zapamiętałem wszystko, po latach milczenia, dane mi było uzyskanie potwierdzenia moich przeżyć. Chcesz mnie Zrozumieć obejrzyj " Nasz DOM"[/quote]

Ja też coś przeżyłem po tamtej stronie (chyba że Ty piszesz nie o tamtej stronie) też nie lubię o tym pisać bo ludzie biorą mnie za wariata :) Nie mam na myśli żadnych seansów! Jak piszę że w piekle jest klatka z jakąś bestią to piszę to na podstawie doświadczenia duszy po tamtej stronie a ludzie podają mi wtedy bredzenia jakiegoś pomylonego księdza na temat jego pijackich wizji jako przeciwstawność moich doznań :)))) Jak piszę że odbyto sąd nad moją duszą to piszę z tego co mi dano zapamiętać albo po prostu bredzę jak kto woli :)))) Jak piszę że widziałem tam istoty o różnych kształtach innych niż ludzie i okna na inne światy równoległe naszemu i że gadali ze mną tzw. świetliści to wszyscy (w tym moja ateistyczna rodzina bierze mnie za wariata :) Więc milczę.............. i czekam na koniec tego ziemskiego łajna :D
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Nikita » 02 sty 2015, 18:12

he eh ziemskie lajno...to chyba adekwatne okreslenie...choc to od nas zalezy jak potocza sie nasze losy....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Xsenia » 02 sty 2015, 23:33

Nikita pisze:oj Xenia troche szukasz dziury w calym...

Próbuję tylko zrozumieć i wyjaśnić wszystkie nieścisłości :) Nie do końca wizja Lancelo zgadza się z moimi wierzeniami, więc jak inaczej mam ją zweryfikować.

Mirek pisze:Po drugiej stronie jest tak, że nie ukryjesz prawdy.

No właśnie, po drugiej stronie według Lancelo, można ją ukryć. Można powiedzieć co chcą, płakać nad własnymi grzechami, a w sercu śmiać się z ich naiwności. Jeśli oni nie wiedzą o czym myślisz, to skąd będą wiedzieć, że ich nie oszukujesz?

Mirek pisze:Jeżeli natomiast w 100% akceptuje się to co tam się widzi i w przypadku złych rzeczy, uczynków i za nie z głębi swojego jestestwa żałuje, to winy zostają skasowane, a dusza unika "czyśćca" i przechodzi od razu do "Naszego Domu". Gdy się buntuje, niestety cierpi.

Równie dobrze można udawać potulnego, wmawiać, że się żałuje swoje grzechy i kto to zweryfikuje, skoro nie czytają w myślach?
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 03 sty 2015, 08:43

Tam nie istnieją prawa ludzkiej świadomości. Tam wszystko jest czarne albo białe. Nie ma miejsca na szarości. Zwieść można tylko samego siebie.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 03 sty 2015, 11:32

Xsenia chyba pomyslilas nasze ludzkie rzady z tymi duchowymi....otoz duchowe rzady sa calkiem inne...tam panuje prawo milsoci....przeciez ogladalas Nasz Dom to musisz muiec pojecie jak tam jest?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm