JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Postautor: danut » 02 sie 2016, 13:09

Mirek pisze:Danut, to tylko teoria i Twoja w nią wiara. Wierzysz w to co najbardziej odpowiada Twojemu umysłowi.

Istnienie kosmitów- Panów Ziemi to jest moja teoria, czy Nataszy??!
danut

Postautor: danut » 02 sie 2016, 14:27

Arronax pisze:To jest tajemnica, ktoś tam nie dał nam ciał abyśmy tyle żyli. Musiał być w tym jakiś cel. Smutno na to patrzeć z naszej perspektywy. Czemu musimy cierpieć(część naszych braci) przed śmiercią, zamiast np. umrzeć naglę, zasnąć i przejść dalej.

Takie przedłużanie na siłę życia jest chyba największą oznaką ateizmu. Niewiary w to co dalej. Tylko tu i teraz ... A życia nie da się zatrzymać. Ono brnie czy tego chcemy czy nie wartkim nurtem. Pragniemy zostać tu w tym co sobie wypracowaliśmy i z tymi ludźmi na zawsze. Ale tak nie można. Wszystko musi iść do przodu.

Nadzieja w tym, że więzy miłości nie znikną nigdy, nawet jak jesteśmy (czy będziemy - mamy nadzieje) tam gdzieś dalej. Czy to nadzieja głupich, część z nas wie, że nie :) część jeszcze nie .... Oby jak największej ilości osób nieść Dobrą Nowinę.

I o to chodzi, to jest bardzo słuszna uwaga. "Kto będzie chciał zatrzymać życie - straci je, a ten kto je straci ten je zachowa". Alchemicy od bardzo dawna szukają sposobu na nieśmiertelność w tym naszym ciele :D i wszystko na to wskazuje, że takiego po prostu nie ma i nikt go nie odnajdzie. Zachodzi pytanie, jak ktoś kto traktuje ludzkie życie w sposób mechanistyczny może jednocześnie wierzyć w życie po śmierci, bo przecież to jedno z drugim się kłóci. Jak tacy kosmici- nasi panowie, którzy stworzyli w laboratoriach, czy rozsiali nasze życia w kosmosie mogą nam przekazywać wiadomości, od tych którzy tu umarli? To co, oni nie tylko dają życie, ale je także odbierają i łapią nasze dusze w sieci, czy w butelki? :lol: Zaiste to musi być wydumana technologia i z czyich ona marzeń może pochodzic?
danut

Postautor: Natasza » 02 sie 2016, 18:57

ale się zatrzymałaś....

głosić pogląd o alchemikach i wykazywać się poglądem , że nikt nie znajdzie sposobu na nieśmiertelność fizyczną no no zaiste to wiedza na pewno nie zza wieków

,, kosmici,, - oni nie chcą Ciebie złapać , raczej unikać , jak widać 26 lat ciszy

mi i moim bliskim pomagają - namacalnie:)

co do marzeń mam jeszcze wiele i Oni je doskonale znają:)))))

i jeszcze jedno : twoje zdanie o podejsciu do życia, to tak jakbyś siwiejącej kobiecie zabroniła farbować włosy
rozwój cywilizacyjny i rola w nim człowieka oraz wpływ na niego jest naturalną konsekwencją inteligentnych istot zamieszkujących dany rejon
co ma wspolnego to , że nasza rzeczywistość potrafi umierac z głodu, podczas gdy mogą istnieć inne żyjące wiecznie w szczęściu
jedno nie wyklucza drugiego
nic niczego nie wyklucza
tak samo jak nie wykluczam, iż Istoty , o których mówię nie muszą pochodzić z planety X, ale z odległej bardzo odległej przyszłości
skoro czas jest pojęciem względnym i zależnym od punktu odniesienia to jeśli mieszkają gdzieś w hiperprzestrzeni ich czas nie jest naszym tak czy siak dzieli nas przepaść
Ostatnio zmieniony 02 sie 2016, 19:46 przez Natasza, łącznie zmieniany 1 raz
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 02 sie 2016, 19:39

I spełniają Twoje marzenia... Hmm tym sposobem mam cały ich obraz i nic mi więcej nie potrzeba.
danut

Postautor: Natasza » 02 sie 2016, 19:42

powtarzam: twój obraz zatrzymał się 26 lat temu , przysnęłaś
a wszystko przez ,, spotkania,, z pewną grupą
nie piszesz o tym ale wiem
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 02 sie 2016, 19:49

Natasza pisze:powtarzam: twój obraz zatrzymał się 26 lat temu , przysnęłaś
a wszystko przez ,, spotkania,, z pewną grupą
nie piszesz o tym ale wiem

I znowu kłamstwa, fałszywe podpowiedzi, zastanów się skąd takie "wiem" a nic nie wiem może pochodzić. Moje spotkania z pewną grupą :lol: = Twój wymysł z chmur. Cóż zatem wygląda na to, że nie odebrałaś ani jednej prawdziwej informacji od kogokolwiek.
danut

Postautor: Natasza » 02 sie 2016, 19:53

skąd pochodzi moje ,, wiem,, udzielam odpowiedzi:

od Istoty w biało srebrnym kombinezonie ze szczupłymi dłońmi w rękawicach, szczupłym ciałem , palcami jak u chirurga
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 02 sie 2016, 19:59

To jest mi Ciebie niezmiernie szkoda, gdyż kłamią perfidnie i to na mój temat, na co ja nie pozwalam. Nie wolno rozpowszechniać na czyjś temat kłamstw i pomówień wyssanych z palca. Na inne tematy wierz w co tylko i komu chcesz. Nie moja sprawa.
danut

Postautor: Arronax » 02 sie 2016, 20:01

Danut wiecej wiary naprawde. Otworz sie na doswiadczenia innych nawet jak roznia sie od Twoich. To wzbogaci Ciebie innych. Wszystkich.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: danut » 02 sie 2016, 20:04

Arronax pisze:Danut wiecej wiary naprawde. Otworz sie na doswiadczenia innych nawet jak roznia sie od Twoich. To wzbogaci Ciebie innych. Wszystkich.

Wybacz, ale sama wybieram to w co i komu uwierzę. Mam uwierzyć gdy ktoś mi wmawia, ze jestem wielbłądem? To ma mnie wzbogacić i o co?
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm