JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Postautor: danut » 31 lip 2016, 22:49

Mnie nie trzymał za dłoń przez rękawice :D Był człowiekiem.
danut

Postautor: Natasza » 31 lip 2016, 23:07

Człowiekiem? No tak mi wyjaśnił ze biologia jest w całym
Wszechświecie tyle , ze widziałam kawałek jego twarzy spod nazwijmy to kasku przesłaniającego jego buzie i jej ostateczny wygląd zostawiam dla siebie , Lubią wystawiać mi kawę na ławę kilka razy dałam sie nabrać ma wygląd mojego taty ale musieli tak zrobić
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 31 lip 2016, 23:12

I to jest dowód na to, że miałaś z czymś innym i z kim innym kontakt niż ja, dlatego nie ma tu żadnego związku w tych doświadczeniach. Nie szukaj ich na siłę bo ich nie ma. Nie wmawiaj mi, że Ty to wiesz czego ja doświadczyłam i co ja widziałam.
danut

Postautor: Natasza » 31 lip 2016, 23:22

Ależ tkwij w tym ile chcesz mi udało sie i już wiem papa
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 31 lip 2016, 23:24

Byłam tez w tym obiekcie to tak na marginesie jeśli ty tylko go widziałaś z oddali
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 01 sie 2016, 00:00

Natasza pisze:Byłam tez w tym obiekcie to tak na marginesie jeśli ty tylko go widziałaś z oddali

Aha. :D Ciekawi mnie tylko dlaczego ci którzy tu przybyli i przybrali powłoki ludzkie z Marsa, Wenus, Saturna, itp. mają aż taką nikłą o rzeczywistości, życiu, duszy wiedzę? Czy zgubiło ich zbytnie zaufanie technologii i silna wiara w twardy materializm?
danut

Postautor: Natasza » 01 sie 2016, 12:32

danut pisze:
Aha. :D Ciekawi mnie tylko dlaczego ci którzy tu przybyli i przybrali powłoki ludzkie z Marsa, Wenus, Saturna, itp. mają aż taką nikłą o rzeczywistości, życiu, duszy wiedzę? Czy zgubiło ich zbytnie zaufanie technologii i silna wiara w twardy materializm?

czy mogłabyś danuto rozwinąć swoją myśl chcę cie wysłuchać

konkretnie:

1) czy wierzysz iż ,, ci którzy przybyli ,, są z planet takich jak wymieniłaś?
2),, przybrali powłoki ludzkie,, - co masz na myśli ?
3) skąd wnioski na temat Ich wiedzy, którą umniejszasz - jakie masz podstawy ?
4) skąd wniosek , że coś Ich ,, zgubiło?,,

mówisz, że nie miałaś kontaktu z Istotami o jakich cały czas mówię - więc dziwne , że dopisujesz im swoją ,, wiedzę ,, na Ich temat - kogoś kogo nie dane było ci poznać

p.s.

chyba nie dzielisz życia we wszechświecie na ,, ludzi z ziemi - żyjących,, i świat duchowy powstały w wyniku śmierci ludzkiej ziemskiej jednostki:)
świat kręcący się wokół jedynego gatunku :)
równanie wg matrycy
tu + tam = zrodzeni z planety ziemia
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 01 sie 2016, 12:54

Wiara w kosmitów przybiera rozmiary kosmicznej paranoi. Była przeprowadzana ankieta w wielu krajach i co piąta osoba w niej uznaje, że kosmici upozorowani na ludzi żyją wśród nas. W co chce wierzyć każdy może, ale co mają do zaprezentowania ludziom ci ponad ludzie? - Bo nie spotkałam się z jakąkolwiek ich ponadczasową wiedzą, którą by mieli nam do zaprezentowania. Wręcz przeciwnie wiele sekt ufologicznych oczekujących na ratunek z kosmosu kończyło tragicznie, zabierając ze sobą życia niewinnych ludzi. Jaka jest o tym prawda?
danut

Postautor: Natasza » 01 sie 2016, 13:14

porzuciłaś swoją wcześniejszą ,, tezę,,? dajesz mi znowu wiosła, ok odpowiem

czym różni się ,, wiara w istnienie kosmitów,, od tej w istnienie boga?
czym różni się od wiary w życie po śmierci?

NICZYM

wiara za to różni się od wiedzy

dla mnie jest przeżyciem na własnej skórze
gdyby nie to co widziałam na własne oczy dziś nie wierzyłabym w żadne wymiary, istnienie Innych ras - nie pochodzących stąd

to co widziałam dało mi piękną i satysfakcjonującą możliwość- akceptację i przyjęcie z łatwością doświadczeń innych osób, to jeden z plusów
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 01 sie 2016, 13:36

W tej Twojej wiedzy zabrakło tej istotnej, tej o możliwościach i mechanizmach ludzkiego postrzegania, o tym co sprawia, że coś jest takie jak zinterpretuje je twoje własne pojmowanie i o tym, że gdy ono jest błędne, to cała reszta bierze w łeb.
Wiara w kosmitów nie różni się wiele od wiary w Boga, zwłaszcza że tych obrazów boskich aniołów i demonów mieliśmy już niezliczoną ilość w historii, wiara w kosmitów opiera się o ten sam model co wymyślona reszta, gdzie pewna grupa ludzi chce narzucić innym nową swoją religię nie dając w zamian nic nowego prócz przemalowanych obrazów.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm