Nasza Misja

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Nasza Misja

Postautor: Nikita » 22 sie 2015, 12:32

cthulchu i Pablo macie racje...ale dlaczego tak malo "starych" spirytystow sie udziela na forum? Gdzie oni sa? Wiem, ze jeszcze piszecie artykuly i organizujecie Konferencje, zapraszacie znanych spirytystow. Ale troche malo Was widac na forum.... ;) Gdyby nie ci nowi, ktorzy draza rozne tematy to tutaj nic by sie nie dzialo....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 22 sie 2015, 13:07

Na sobotni wieczór polecam ten film, kto jeszcze go nie widział:
http://www.cda.pl/video/25373602
ma on związek również z tematem.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pawełek » 22 sie 2015, 13:13

Opis wygląda ciekawie. Chyba już wiem co będę po obiedzie oglądał :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 23 sie 2015, 18:53

I co Pawełku, widziałeś film? Ja sobie obejrzałem i podobał mi się. Spokojnie mogę go wszystkim na tym forum polecić.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pawełek » 23 sie 2015, 19:21

Tak, oglądałem. Świetny. Najbardziej spodobał mi się tekst że najgorliwszymi ateistami są byli chrześcijanie. Zasmuciła mnie tylko końcówka, polubiłem tego pana :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 23 sie 2015, 21:11

Za to najgorliwszymi spirytystami są byli ateiści. ;)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Hansel » 23 sie 2015, 21:19

Czemu ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: atalia » 23 sie 2015, 21:28

Oj, Hansel, to taki żarcik z odniesieniem osobistym.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Achill » 24 sie 2015, 15:28

atalia pisze:Za to najgorliwszymi spirytystami są byli ateiści. ;)

tez tak sądzę, bez żartów ;)
spirytyzm daje odpowiedzi dla wszystkich tych którzy zostali ateistami na drodze poszukiwań. Żadna religia nie dała im odpowiedzi co do duchowości, i dopiero spirytyzm raz zrozumiany daje odpowiedzi na setki pytań omijanych przez "wiarę". To przekonuje. A jesli jeszcze kotś do tego ma "Zdolności" lub własne duchowe doświadczenia... to obalenie tego światopoglądu wydaje się być juz niemożliwe.
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Wiatr1000 » 25 sie 2015, 15:30

Ja sobie przeglądając sieć obejrzałem wywiady i artykuły o tym człowieku: George Kavassilas

Według niego My tutaj w tym wszechświecie jesteśmy Jego badaczami. Każdy z nas ma swój własny wszechświat a My jesteśmy tutaj ciekawi jak ten funkcjonuje itd. Mówi, że droga jest od góry do dołu a nie jak jest przyjęte od dołu do góry. Im w dół tym bardziej doświadczenia są intensywniejsze i podzielone. W KU mieliśmy taki przykład na postaci Michała/Jezusa. Jest rozdział cały poświęcony przed wcieleniem na Ziemię.

Z początku jego koncepcja nie podchodziła jednak teraz bardziej rozumiem całe wydarzenia jakie się odbywają w internecie jeśli chodzi o chanelingii i obce cywilizacje.

Dla mnie i tak jesteśmy tutaj by doświadczać życia obojętnie jakie by było.
Wiatr1000

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm