O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Mirek » 12 wrz 2016, 15:17

Przy negatywnych pojawia się tunel. Zastanawiam się tylko dlaczego?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 12 wrz 2016, 15:26

Przy kontaktach i przejściach pojawia się rzeczywistość w złamanej symetrii lustrzanej, czasem jest otoczona złocisto słoneczną energią niby ognia - jest to podobne do biblijnego ognistego rydwanu, nigdy przez żaden tunel nie przechodziłam, dzieje się natychmiast za sprawą teleportacji.
danut

Postautor: Natasza » 12 wrz 2016, 15:30

właśnie też słyszałam z opowiadań ludzi o tunelach, wirach, prędkościach
nie doświadczyłam nigdy czegoś takiego
obraz mam taki jak tu, po prostu, nie ma tam żadnych źródeł fluorescencji, złota , srebra
widzę normalną o ile można to tak nazwać rzeczywistość
ale może ktoś leciał tunelem i miałby ochotę napisać to zachęcam
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 12 wrz 2016, 15:33

Tunel to efekt wyładowań neuronowych w mózgu, pojawia się często u ludzi, którzy "umierają" i przechodzą w stan śmierci klinicznej.
W praktykach jogi przy spowalnianiu funkcji pracy wszystkich organów, w tym mózgu przez brak dopływu odpowiedniej ilości tlenu tez będzie możliwe takie doświadczenie widzenia tunelu.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2016, 15:36 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: Natasza » 12 wrz 2016, 15:36

więc może być to naturalny proces - gdy adrenalina uderza z maksymalną siłą i następuje wyrzut neuronów
może jest ktoś kto za życia przeleciał tunelem i żyje by o tym powiedzieć?
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 12 wrz 2016, 15:42

Tunel nie jest istotą doświadczenia, taki tunel każdy może sobie "wyprodukować" dzięki różnym technikom oddziałującym na ten nasz fizyczny organizm, tunel pojawia się np. u mnie podczas jednorazowej samo-hipnozy. Tak jest to jak najbardziej naturalny proces. :)
danut

Postautor: Natasza » 12 wrz 2016, 15:45

samo hipnozis - czyli wprowadzasz się w medytację? oddech, itp
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 12 wrz 2016, 15:56

Natasza pisze:samo hipnozis - czyli wprowadzasz się w medytację? oddech, itp

Raz tego spróbowałam, odpowiedni oddech, rozluźnienie mięśni przez ruchy stopą, przywoływanie wspomnień, przejście do ogrodu, odliczanie i wreszcie przejście w tę strefę nieznaną, dotarłam do świadomości siebie jako 8-mio miesięcznego dziecka i zrezygnowałam z poprowadzenia doświadczenia dalej. Może to jest jakiś tam sposób, bo jak wspomniałam joginom tez czasem uda się coś zobaczyć, ale czy jest on dobry - nie powiedziałabym, to taka sama sztuczka jak przywoływanie duchów i dająca nam ten kontakt, ale droga do niego prowadzi przez wiele zakłóceń. Jest tu link ze spojrzeniem na te sprawy z pytaniem, dlaczego tak wiele ludzi chwytających się tych sposobów kończy u psychiatry.
danut

Postautor: Natasza » 12 wrz 2016, 16:05

w medytacji wprowadzamy organizm w taki stan, że pojawiające się obrazy mogą być tworem naszej wyobraźni
niemal jak przy stanie podduszania - czasami ludzie robią to specjalnie by wywoływać jakieś doznania

nie wiem ile ludzi po medytacji ląduje w psychiatryku- bo nie słyszałam o badaniach w tym kierunku
na pewno wielu nie wytrzymuje zjawisk, których nie rozumie, a które mogą zdarzać się pod jego dachem
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 12 wrz 2016, 16:08

O tak, bo wszystko zależy jeszcze o czym myślą jaki nadają kierunek tej swojej medytacji - sugestia może wszystko. :D Np. chce skontaktować się z kosmitami - i masz ich jak na zamówienie ze swojej o nich wyobraźni.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm