Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: fruwla » 02 lut 2016, 13:47

danut pisze:Nie skorzystasz z mojej wiedzy i nic sobie wypróbowywać nie będziesz, bo to nie komp i działanie na twoje chcę, muszę, będę grac i bawić się.

Sprawa jest bardzo skomplikowana i tak mogę śmiało to napisać, że jak na razie ogarniecie jej jest tylko dla wybranych.

oj szkoda, ze do wybranych nie naleze :( :( :(
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: danut » 02 lut 2016, 13:50

fruwla pisze:
danut pisze:Nie skorzystasz z mojej wiedzy i nic sobie wypróbowywać nie będziesz, bo to nie komp i działanie na twoje chcę, muszę, będę grac i bawić się.

Sprawa jest bardzo skomplikowana i tak mogę śmiało to napisać, że jak na razie ogarniecie jej jest tylko dla wybranych.

oj szkoda, ze do wybranych nie naleze :( :( :(

No widzisz. Ja tego nie napisałam - sama to przyznałaś.
danut

Postautor: Arronax » 02 lut 2016, 13:59

Tak Danut dalas do zrozumienia. Ze to nie dla "mas" czy zwyklych ludzi. A ponoc kazdy moze rozwinac swoje zdolnosci... Bog bedzie chcial to i nam wskaze droge.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: danut » 02 lut 2016, 14:08

Arronax pisze:Tak Danut dalas do zrozumienia. Ze to nie dla "mas" czy zwyklych ludzi. A ponoc kazdy moze rozwinac swoje zdolnosci... Bog bedzie chcial to i nam wskaze droge.

Oczywistością jest, że te kontakty tu nie zachodzą na masową skalę - dlaczego? :) Dlatego, że na pewno nie łączą się one z rozwijaniem zdolności "magicznych", ani nauczeniem się, mechanicznym wykuciem ich z książki jak kolejnego przedmiotu w szkole. Czytając wiele komentarzy na ten temat dochodzę jednak do wniosku że bardzo dużo ludzi ma takie własnie podejście do tej sprawy i jest ono naprawdę niesłuszne.
danut

Postautor: Natasza » 02 lut 2016, 14:09

dzień dobry dla WAS:)

pamiętacie jak kiedyś pisałam, że z jakiegoś powodu osoby , które opuszczają ciało mają problem z komunikacją z Wami i że są nazwijmy to ludzko ,, zakłocenia,,
i natura tych zakłóceń może być czysto techniczna/organiczna/fizjologiczna,, być może nie chodzi o to kto wierzy bardziej lub nie w swojego osobistego Boga
ilu ludzi tylu Bogów:)
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Arronax » 02 lut 2016, 14:13

Chodzi o to czy po smierci jestesmy podlegli rownym prawom czy jestesmy podzieleni np na lepszych i reszte bo sa rozne teorie. A kontakt szczegolnie po smierci powinien moc kazdy. To jest milosc ...
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: danut » 02 lut 2016, 14:23

Arronax pisze:Chodzi o to czy po smierci jestesmy podlegli rownym prawom czy jestesmy podzieleni np na lepszych i reszte bo sa rozne teorie. A kontakt szczegolnie po smierci powinien moc kazdy. To jest milosc ...

Haha - miłość do każdego pomimo wszystko? :D Nie! nie ma czegoś takiego, sprawiedliwość właśnie polega na tym że obdarowuje się każdego według jego zasług. Ja przypomnę istotne wskazówki od Jezusa "W domu mojego ojca jest mieszkań wiele", ale .. "Wy tam gdzie ja jeszcze iść nie możecie, jeszcze nie teraz". Zatem według Twojego rozumowania - nie będziemy potraktowani równo, wszyscy obdarowani tym samym bez względu na to co reprezentowaliśmy swoim tu życiem, rozmieszczeni w zaświatach w tych samych miejscach. Znam wiele relacji od wspólnie popełniających samobójstwo, po to aby tam być razem i jak się okazywało po ich śmierci - nie stało się tak zostali rozdzieleni, bo jednak nie zasłużyli na to samo dla siebie.
danut

Postautor: Natasza » 02 lut 2016, 14:32

Arronax ja Ci mogę tylko powiedzieć co jest zaraz po śmierci- ale dalszej scieżki nie znam . Wiem, że ludzie przechodzą dalej i wiem, że to jest właściwa droga
duchy które zostają na ogół gubią się tak , że mogą Ci zatruć życie/lub udawać , że ich nie ma i nie będą Ci przeszkadzały i jak nie masz percepcji by je zobaczyć to przeżyjesz we spół z nimi całe swoje życie nie świadomy ich egzystencji. I raczej nie radzę nikomu wchodzić w żadne z nimi kontakty- to są nadal ludzie ze swoimi charakterami.

czy tam dalej jest podział na lepszych i gorszych? nie wiem, nie otrzymałam żadnej informacji;
jestem ,, uwolniona,, od wszelakich doktryn religijnych więc nie powiem, że pójdziesz do otchłani albo do ziemskiego raju odnowionej ziemi
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Arronax » 02 lut 2016, 15:16

Dziekuje wam. Alez tak wlasnie, wiadomo ze trzeba starac sie byc coraz lepszym, ale niektore zbrodnie ciezko wybaczyc. Jak widze np zwierzaka jak patrzy na mnie - to jest elasnie milosc. Kazdemu wedle zaslug. Dluzej sie rozpisze ale nie z telefonu. To co piszesz Natasza to byl wlasnie pierwszy opis zaswiatow jaki w sposob zoorganizowany przeczytalem :). A dobry jestes po prostu, nie dla nagrody.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: danut » 02 lut 2016, 15:20

Natasza pisze:dzień dobry dla WAS:)

pamiętacie jak kiedyś pisałam, że z jakiegoś powodu osoby , które opuszczają ciało mają problem z komunikacją z Wami i że są nazwijmy to ludzko ,, zakłocenia,,
i natura tych zakłóceń może być czysto techniczna/organiczna/fizjologiczna,, być może nie chodzi o to kto wierzy bardziej lub nie w swojego osobistego Boga
ilu ludzi tylu Bogów:)

Natura tych zjawisk nie jest techniczna. Chodzi o to, że mózg nie raz jest całkowicie zniszczony i nie może odbierać sygnałów, a jednak ludzie po odzyskaniu możliwości jego funkcjonowania opowiadają o połączeniach swoją świadomością z innym światem. Jeśli jest coś w tym ważne, to uzyskane przekonania, wcześniejsze rozszerzenie świadomości z wykorzystaniem i utworzeniem większej ilości połączeń neuronowych do dogłębniejszej analizy.
Ślepa wiara bardzo często wręcz sprowadza na manowce i ludzie podążający po śmierci wiedzeni taką fanatyczną wiarą mogą utkwić w takim właśnie świecie iluzji, w tym świecie przez siebie wyobrażonym w który wierzą - były przecież wizje nieba i piekła wypisz wymaluj jak z obrazka.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm