i komu się z was udało to zrobić od 2000 tysięcy lat po przeczytaniu tekstu?
a wcześniej jak nie było na świecie Jezusa to co się działo ? przez kogo wchodzili do mieszkanek????? wiecie ? czy nie?
Natasza pisze:i komu się z was udało to zrobić od 2000 tysięcy lat po przeczytaniu tekstu?
a wcześniej jak nie było na świecie Jezusa to co się działo ? przez kogo wchodzili do mieszkanek????? wiecie ? czy nie?
Natasza pisze:i komu się z was udało to zrobić od 2000 tysięcy lat po przeczytaniu tekstu?
Krzysztoff pisze:Estia72 pisze:Krzysztoff pisze:Na szczęście nam to nie grozi. Z NIEZLICZONYCH relacji ludzi którzy byli po 2-giej stronie i wrócili (NDE) wiemy że mamy swojego przewodnika, że czekają po tamtej stronie nasi ukochani bliscy, wiemy jakie wartości są najważniejsze w życiu, jak ważna jest miłość i relacje z innymi ludźmi.
Jednym z najważniejszych przesłań Jana Pawła II było "Nie lękajcie się!” i „Otwórzcie na oścież drzwi Chrystusowi"Estia72 pisze:Spotkasz sie ze swoimi bliskimi pod warunkiem ze masz "wykupione" bonusogodziny....jak nie masz to lipa!![]()
Zadnych odwiedzin bliskich ,zadnego dachu nad glowa ,spanie pod chmurkalub nie bo nie jestes jeszcze gotowy...itd. masz pytania? Napij sie wody....
![]()
albo idz poradz sie ministra
Krzysztoff pisze:"W domu Ojca mego jest mieszkań wiele" więc z pewnością są różne miejsca odpowiednie dla każdego.
Jeżeli mówimy o "bonusogodzinach" , to przypomnę , że tam gdzie jest inteligencja - tam jest też organizacja i struktura; Duchy które pracują w jednej kolonii na rzecz rozwoju swojego i innych duchów - przyjęły pewne zasady życia w grupie - gdzie jednostką jest praca. Przekazy spirytystyczne mówią wielokrotnie że po śmierci nasze istnienie jest pełne zajęć i starań.
A co Krzysztoff kiedy ja nie mam najmniejszej ochoty wchodzic w zadne struktury i organizacje...??? Wystarczy ze w tym swiecie zyje w pasozytniczej cywilizacji...ba nie po to oralam cale zycie na ziemi by po zrzuceniu skafanderka "zafindalac" w fabryce za guziki/bonusogodziny![]()
Druga kwestia skoro juz wcielalismy sie setki jak nie tysiace razy na tych "piekielnych planetach" to co z nasza wymazana pamiecia z poprzednich wcielen ale co najwazniejsze z pamiecia o wszystkich pobytach przed wcieleniami? Pytam sie z ciekawosci , czy cala ta pamiec zostaje nam zwrocona?Estia72 pisze:A ja sie pytam kto dal tym duchom prawo decydowania o mnie, o tym gdzie chce podarzyc czy co chce robic ? Kto uczynil ich nadzorcami naszymi ? Myslisz ze bog? Zaden z nich nigdy nie widzial tkz. boga na oczy...Krzysztoff pisze:Decydujesz sama o sobie z całymi konsekwencjami . Jest wiele kolonii duchowych. Nasi przewodnicy działają dla dobra naszego rozwoju moralnego, będąc mentorami nie narzucającymi swojej woli . No więc mamy pełną wolną wolę ale też doświadczamy pełnych konsekwencji swoich działań
Rozwoj moralny to moja indywidualna sprawa, kto im dal prawo byc umoralniaczami braci swoich? Jakimi moralnymi zasadami kieruja sie Ci "mentorzy" zalecajac/namawiajac dusze by wcielaly sie np. w indii jako dziewczynki ktore zostaja porzucone na smietniku ,a gdy maja szczescie i przezyja na ulicy do wieku 6-8 lat trafiaja w rece
handlarzy ktorzy robia z tych dzieci prostytutki, albo jaki mentor moralny zacheca dusze by wcielila sie w takiej korei polnocnej gdzie ludzie z glodu umieraja codziennie tysiacami a kanibalizm nie jest tam niczym odosobnionym? Albo jakie to autorytety kazaly wcielic sie milionom ofiar holokaustu? Gdzie ta ich moralnosc ja sie pytam? I jakim trzeba byc psychopata by zachecac dusze na przezycie takich "atrakcji" ?Estia72 pisze:.zapewniam Cie! To nie zadne duchy wyzsze tylko zwykle pasozyty zerujace na naszej niewiedzy i zagubieniu, ktore albo robia to celowo lub ktos wprowadzil ich w blad.
Sluza ba na pewno, tylko nalezy postawic pytanie komu?Krzysztoff pisze:Mam na ten temat inne zdanie. Działania duchów wyższych nie wprowadzają podziałów między ludźmi na lepszych i gorszych, nie straszą, uczą jak żyć w harmonii.
"po owocach ich poznacie" - inne teorie mnie nie interesują
Natasza pisze:dlatego miałam wątpliwości co do wyboru przynajmniej mojej osoby
bo mam niewyparzony język i mówię wprost o rzeczach , które
już tak wsiąkły w poezję , że moja mowa jest
jak mowa barbarzyńca
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość