Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: OneNight » 17 paź 2015, 10:02

Przeczytałem ze zrozumieniem i nadal uważam, że to tworzenie kolejnych bogów.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: soldado » 17 paź 2015, 10:52

1Prawda1 pisze:soldado a napiszesz mi coś o jakimś wymiarze? Oprócz Ziemskiego.

Jest m.in. wymiar, w którym każdy z nas może się znaleźć dosłownie ,,przez przypadek'', chociaż ja w przypadki nie wierzę.
Czym dłużej żyję na tym ,,łez padole'', tym bardziej to wykluczam.
Wymiar ten, to rzeczywistość równoległa.
W kilku miejscach na Ziemi, ten wymiar ,,przeplata'' się z wymiarem, w którym żyjemy i niekiedy w tych miejscach dochodzi do zniknięć osób, nieraz wraz z samolotami, albo statkami.
W wymiarze tym czas dosłownie ,,stoi w miejscu'', a ludzie którzy tam trafili, mogą mieć dowolną ilość lat.
W tym wymiarze nie można się zestarzeć.
Ludzie mogą w tym wymiarze umrzeć, popełniając samobójstwo, lub przez ,,przypadek''.
Każda planeta, ma swoją rzeczywistość równoległą.
Ten wymiar jest wykorzystywany przez Istoty zaawansowane do podróży nawet w najdalsze zakątki Wszechświata.
Jeżeli jesteśmy na dowolnej planecie we Wszechświecie i chcemy w ten sposób podróżować, to musimy dążyć do przeniesienia do tego wymiaru, bo każda taka podróż tym się zaczyna i kończy się w wymiarze równoległym planety, do której chcemy dotrzeć.
Pozdrawiam Cię serdecznie i sorki, że dopiero teraz odpisuję ;)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Pawełek » 17 paź 2015, 11:10

OneNight pisze:Przeczytałem ze zrozumieniem i nadal uważam, że to tworzenie kolejnych bogów.

Nie chodzi o tworzenie kolejnych Bogów, tylko chodziło o to że zamiast modlić się bezpośrednio do Boga możesz się modlić także do duchów wyższych, którzy są potocznie mówiąc "pracownikami" Boga i też mogą Ci pomóc. Rozumiesz teraz różnicę?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Xsenia » 17 paź 2015, 13:40

Pawełek pisze:Nie chodzi o tworzenie kolejnych Bogów, tylko chodziło o to że zamiast modlić się bezpośrednio do Boga możesz się modlić także do duchów wyższych, którzy są potocznie mówiąc "pracownikami" Boga i też mogą Ci pomóc. Rozumiesz teraz różnicę?

Możesz się modlić do kogo chcesz. Nikt ci tego nie zabroni. Tylko gdzie jest sens modlić się do istot trzecich jak możesz prosić Boga bezpośrednio? Czyżbyś uważał, że Bóg nie ma dla ciebie czasu i musisz prosić o pomoc istoty niższe?
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Casandra » 17 paź 2015, 16:47

Soltado czy my możemy jakoś pomóc Nataszy? Ona się boi. Jeśli może jej pomóc nasza modlitwa, to o co dokładnie warto się dla Niej modlić?
Przepraszam Nataszko, że tak o Tobie piszę, ale bardzo chciałabym pomóc:-)
Stworzyłeś Panie tyle krętych dróg, pozwól mi proszę dostrzegać też Twe drogowskazy.
Awatar użytkownika
Casandra

Postautor: Pawełek » 17 paź 2015, 18:57

Xsenia pisze:
Pawełek pisze:Nie chodzi o tworzenie kolejnych Bogów, tylko chodziło o to że zamiast modlić się bezpośrednio do Boga możesz się modlić także do duchów wyższych, którzy są potocznie mówiąc "pracownikami" Boga i też mogą Ci pomóc. Rozumiesz teraz różnicę?

Możesz się modlić do kogo chcesz. Nikt ci tego nie zabroni. Tylko gdzie jest sens modlić się do istot trzecich jak możesz prosić Boga bezpośrednio? Czyżbyś uważał, że Bóg nie ma dla ciebie czasu i musisz prosić o pomoc istoty niższe?

Xseniu, ja wcale tak nie uważam moja droga :) Wyjaśniałem tylko wcześniejszy post, który OneNight prawdopodobnie przeczytał źle go rozumiejąc ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 17 paź 2015, 19:34

Tworzenie sobie świętych, duchów wyższych i innych istot do których się modlicie to tworzenie sobie bogów tylko pod inną nazwą. Skoro wierzycie tylko w jednego, to po co modlicie się do kilku istot?

Hermes w nowoczesnym wydaniu.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pablo diaz » 17 paź 2015, 21:15

OneNight pisze:Tworzenie sobie świętych, duchów wyższych i innych istot do których się modlicie to tworzenie sobie bogów tylko pod inną nazwą. Skoro wierzycie tylko w jednego, to po co modlicie się do kilku istot?

Hermes w nowoczesnym wydaniu.

Modlitwa to kierowanie myśli ,modlitwę można kierować do Duchów,Aniołów lub Boga.
Każdy z nas w życiu cielesnym ma swojego przewodnika jest nim Duch opiekun (anioł stróż inaczej przyjaciel ,którego zasób wiedzy jest dużo większy od naszej) jak najbardziej należy z nim wymieniać myśli.
Częstokroć opiekunowie ,,modlą się do nas,, niestety większość z nas nie rozpoznaje ich myśli ,myśląc ,że to są nasze myśli.

Mając w życiu cielesnym problem kierujemy się do autorytetów,ekspertów,fachowców itd.W tym wypadku myśl obracamy w słowo.
Równie dobrze któryś z ekspertów mógłby powiedzieć -idź porozmawiaj z Bogiem ,po co przychodzisz po pomoc do mnie?
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: 1Prawda1 » 17 paź 2015, 21:24

Widzicie Pablo wam wyjaśnił.

Dziękuje soldado. :)
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: soldado » 18 paź 2015, 22:18

Casandra pisze:Soltado czy my możemy jakoś pomóc Nataszy? Ona się boi. Jeśli może jej pomóc nasza modlitwa, to o co dokładnie warto się dla Niej modlić?
Przepraszam Nataszko, że tak o Tobie piszę, ale bardzo chciałabym pomóc:-)

Zawsze modlitwa może pomóc.
Przeważnie nie zdajemy sobie sprawy z mocy słów i myśli...
Można się dla niej pomodlić o zrozumienie przez nią sytuacji, w której się znalazła.
Jeżeli w pełni ją zrozumie, to sama sobie pomoże.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm