Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: OneNight » 12 kwie 2016, 17:30

Nie da się szukać odpowiedzi u żywych, skoro nie ma na Ziemii takiej wiedzy.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 12 kwie 2016, 17:39

hmm szukaj więc u tego, który uciekał przed Tobą

moja rada :unikaj ludzi nie lubiących ludzi i nie ufających ludziom zaprogramowani na czarny kurs lubią zabierać innych ze sobą
takich tu też znalazłam
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2016, 17:41 przez Natasza, łącznie zmieniany 1 raz
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 12 kwie 2016, 17:41

Więc unikać mam siebie? Ja nie ufam ludziom.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 12 kwie 2016, 17:43

ufasz i dlatego masz szansę się odnaleźć

unikaj tych co nie ufają
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 12 kwie 2016, 17:45

Nie, nie ufam :P

Więc czemu wyrażam się ogólnikowo?
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2016, 17:47 przez OneNight, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 12 kwie 2016, 17:47

słowa nie mają znaczenia:)

zadbaj o siebie i wszystko się ułoży
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 13 kwie 2016, 09:26

o moralności czyli o psychologicznej kastracji i wojnach krzyżowych

soldado pisze:
(...) w imię wiary ludzie palili innych na stosie, poddawali torturom a i teraz wysadzają się w powietrze.
Dlatego dla mnie tak fanatyczna wiara nie przemawia.

jeśli ktoś uważa, że krucjaty skończyły się w okolicach XIII wieku to powiem , że uważam iż trwają nadal
na kartach historii wciąż i niezmiennie ludzkość z wpisanym ,,gadzim genotypem,, zręcznie manipuluje ludźmi
najlepszą do tego metodą jest tzw.,, na boga,, i na ,, wiernych PARAFIAN ,, - w tym miejscu , jakby ktoś jeszcze nie wiedział co oznacza to słówko
zachęcam do zapoznania się z PWN

metody te uznawane już we wczesnym średniowieczu potrafiły zrywać do walki nie jednego a nawet doprowadzać do ok 3 wypraw ludowych - pod wodzą kaznodziejów moralności; ambony aż wrzały od wysokich treści na tyle by manipulować biedotą, chłopstwem i drobnymi rzezimieszkami; jakie to asy wyciągali z rękawów by doprowadzać do zrywu całych rodzin? wszystkie oczywiście i tak kończyły się jak zawsze - oczywiście krwawe odejście zawsze z wizją słusznie spełnionego obowiązku w imię wiary i bożą nagrodą za dozgonną służbę

2016- umysłowa aberracja trwa dalej
dziś religie/ideologie a właściwie ich fanatycy działają nieco inaczej , stosując bardziej uwspółcześnione techniki wywierania wpływu, metody na ,, boga ,, czy na ,, wiernego parafianina,, - zostały te same, narzędzia majstrujące w psychice społeczeństwa się zmieniły- typowa ewolucja, nic nadzwyczajnego
( poza nawias daję tych najbardziej ekstremalnych dewiantów religijnych, o nich nawet już nie mówię)

XIX wiek dał ludzkości nowe etosy i ułożył fantastyczne wzorce , nastąpił zwrot ku filozofii ducha i kultu ducha nad ciałem; ciało właściwie zaczęło mieć mniejszą rolę w pojmowaniu życia , było ulotnym , marnym futerałem; liczyła się myśl, światopogląd i wysoko wyselekcjonowana moralność
problemem zaczęła być jednak sprzeczność interesów widoczna wyraziście na tle rozwoju ekonomicznego państw; państwa idące zgodnie z procesem ekonomicznym wyraźnie zmieniały światopogląd i swoje odczuwanie moralności i odbiegały od moralności państw autorytarnych - w których autorytetem mógł być sam wódz narodu lub wódz działający z ramienia danego kościoła

kimkolwiek jest samowładczy autorytet zawsze będzie wymuszał swoją ideologię na reszcie narodu;
moralność to tylko próżne narzędzie wykorzystywane do indoktrynacji czyjegoś myślenia i postrzegania świata, która niczym skalpel kastruje inny światopogląd;

na mapie świata widzimy jak każde państwo ukształtowało swoją moralność (czytaj swoje wizje świata); implementowanie ,, moralnych treści,, sprzecznych z czyjąś moralną treścią - to najobrzydliwsza metoda wymuszenia w tzw. białych rękawiczkach na reszcie społeczeństwa swojej doktryny

napisałam już tyle o roli wolności człowieka, ale powtórzę - wolność to wolność myśli, wolność do dysponowania swoim ciałem i swoimi decyzjami, każde wtargnięcie w jej przestrzeń, próba oceny wg własnej moralności to akt psychologicznej przemocy, który na pewno będzie zauważony w świecie niewidzialnym dla ludzkiego oka , nie zasłoni jej nic, ani szata, ani słodkie słówka ani zasłanianie się bogiem

ocena moralności człowieka przez innego człowieka , jego czynów na własnym ciele w tym ocenianie samobójców, jest ,, gadzim,, pojmowaniem istoty ludzkiego istnienia
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 13 kwie 2016, 19:24

każde wtargnięcie w jej
przestrzeń, próba oceny wg własnej
moralności to akt psychologicznej
przemocy, który na pewno będzie
zauważony w świecie niewidzialnym

Czy hitler był dobry? Większość odpowie przecząco. Czyżbyś sugerowała, że nie potrafimy odróżniać dobra od zła?

Gdy widzisz znęcającego się mężczyznę nad żoną, z flaszką w ręce, to co robisz? Dzwonisz na policje czy ignorujesz? Przecież nie powinniśmy oceniać wg. własnej moralności.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 13 kwie 2016, 19:49

nie zrozumiałeś
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 13 kwie 2016, 20:03

Najwyraźniej. Nadal tego nierozumiem i osądzać innych będę wg. własnej moralności. Zagmatwane te przekazy.
Awatar użytkownika
OneNight

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm