Przeszedłem przez punkt krytyczny :)

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Przeszedłem przez punkt krytyczny :)

Postautor: Obserwator » 27 paź 2014, 13:22

Dziękuję, że opowiedzieliście mi jakimi drogami Wy doszliście, lub zbliżyliście się do spirytyzmu. :D

Zadziwiające, jak różne potrafią być te drogi, a prowadzą do jednego celu.

Dziękuję również za słowa otuchy :D
"Żeby zdobyć wiedzę, trzeba studiować. Żeby zdobyć mądrość, trzeba obserwować."
 Marilyn vos Savant
Awatar użytkownika
Obserwator
spirytysta
spirytysta

Postautor: Hansel » 19 mar 2015, 10:28

Tak w ogóle to ostanio widziałem bardzo ciekawy ortykuł o tym w co wierzą ateiści w ,,Tygodniku powszechnym,, http://tygodnik.onet.pl/wiara/raport-o- ... meru/yn6z4
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Nikita » 19 mar 2015, 14:00

To, ze ktos nie chodzi do k0sciola to nie oznacza, ez jest niewierzacym...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 19 mar 2015, 16:20

Ale też nie oznacza, że jest wierzący ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Hansel » 19 mar 2015, 23:02

Ja też można powiedzieć przez coś takiego przeszedłem ale pokochałem Spirytyzm za to że nie ma w nim wszystkiego tego co mi kiedyś obrzydło w Katolicyźmie.

Takie pytanie mi się nasuneło to że ktoś tak jak np Oserwator po długich poszukiwaniach odnalazł Spirytyzm to znaczy że znajduje się na stosunkowo wysokim poziomie Duchowej ewolucji ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Mirek » 20 mar 2015, 16:00

Hansel pisze:Takie pytanie mi się nasuneło to że ktoś tak jak np Oserwator po długich poszukiwaniach odnalazł Spirytyzm to znaczy że znajduje się na stosunkowo wysokim poziomie Duchowej ewolucji ?

Nie, to znaczy, że odnalazł spirytyzm.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Obserwator » 20 mar 2015, 19:35

Jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze ;)

Hansel - gdybym był na wysokim poziomie rozwoju nie męczyłbym się w ziemskim wcieleniu. Moje odkrycie spirytyzmu to był rodzaj kopniaka od opiekuna ;) Zrobiłem naprawdę dużo błędów w życiu. W wielu sprawach zawaliłem. Widocznie ktoś Tam pomógł mi i postanowił, że skoro szukam odpowiedzi, to proszę bardzo, będę ją miał. Nie odbyło się to w jakiś "nadprzyrodzony" sposób. Zwykła analiza faktów i pomoc ludzi którzy przetłumaczyli na nasz język książki których nie umiałbym przeczytać, bo nie znam obcych języków. Potem powstało pytanie - teraz wiesz no i co ? Co teraz zrobisz wiedząc ? Wiele zmieniłem w życiu i jestem wdzięczny ludziom dzięki którym odkryłem spirytyzm.

Mirek Ma rację, odkrycie spirytyzmu to nie dowód, ze jest się na wyższym stopniu rozwoju. To taki kopniak na zasadzie - wiesz jak to wygląda i co ? Co teraz zrobisz z tą wiedzą ? Chciałeś to wiesz, a reszta należy do ciebie. Wiedza to jedno, a korzystanie z niej to drugie. Liczy się nie to, co się wie, tylko to co się robi. Dlatego katolik fanatyk który adoptuje dziecko z wadą serca (znam takiego i jeśli chcesz mogę ci o nim opowiedzieć) jest bliżej Boga niż spirytysta który wie, ale nic nie robi. Ja staram się teraz być lepszy, ale daleko mi do Duchów które są bardziej rozwinięte.

Mam nadzieję, że nie obraziłeś się za to co napisałem :)
"Żeby zdobyć wiedzę, trzeba studiować. Żeby zdobyć mądrość, trzeba obserwować."
 Marilyn vos Savant
Awatar użytkownika
Obserwator
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 20 mar 2015, 20:05

Obserwator, ja myślę, że Twój opiekun w Ciebie sporo zainwestował i nie chciał zmarnować tego, dlatego pomógł Ci przewatościować życie ;)
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pablo diaz » 20 mar 2015, 20:11

To ,że Obserwator ,,odnalazł,, spirytyzm jest jego karmiczną zasługą ,a nie żadnym przypadkiem i znaleziskiem internetowym.Przypadki tego kalibru nie istnieją .

Obserwator pisze;
Dlatego katolik fanatyk który adoptuje dziecko z wadą serca (znam takiego i jeśli chcesz mogę ci o nim opowiedzieć) jest bliżej Boga niż spirytysta który wie, ale nic nie robi.

Obserwatorze katolik fanatyk najprawdopodobniej wyrównuje długi karmiczne.Spirytysta ,który nie ma takich lekcji do przerobienia; autopoznaje siebie stając się bardziej duchowo dojrzałą istotą, odkrywa się przed nim drobinka nieskonczonej uniwersalnej wiedzy i wiele wiele innych ,o których sam dobrze wiesz.

Dla przykadu ;Ostatnio osoba opiekująca się niepełnosprawnym dzieckiem wyzwała mnie od świrów :D Fakt,faktem normalny nie jestem ,ale żeby odrazu rzucać obelgi i to przy ludziach :lol:
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 20 mar 2015, 20:37

Potraktuj to w takim razie jak komplement, a nie obelgę ;)
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm