Wcielenie a konkretny kraj

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Wcielenie a konkretny kraj

Postautor: Bresson » 20 sty 2017, 15:06

Witam wszystkich. Chciałbym poznać wasze zdanie w temacie narodzin człowieka w danym kraju. Czy według was ma to jakieś głębsze znaczenie? Czy to że ktoś rodzi się Polakiem, Francuzem, Chińczykiem ma jakiś ukryty sens? Czy nie jest tak że konkretne cechy danego narodu pozwalają odpracować błędy z poprzednich wcieleń, a także wynieść jakąś naukę? Jakie jest wasze zdanie w tym temacie?
Awatar użytkownika
Bresson

Re: Wcielenie a konkretny kraj

Postautor: Nikita » 20 sty 2017, 16:00

Narody charakteryzuja sie pewnymi cechami...np Polacy sa sentymentalni i bardziej uczuciowi, Niemcy sa bardziej racjonalni i zimni....itd.

Dla spirytystow chyba najlepiej byloby sie urodzic w Brazylii? he he

Mi sie wydaje, ze dusza potrzebuje wszelakich doswiadczen i dlatego wciela sie w roznych krajach by nabyc wszelkie doswiadczenia.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Estia72 » 20 sty 2017, 16:08

Witaj Bresson :)
Kazde nasze wcielenie w ta rzeczywistosc jest dokladnie planowane, od wyboru plci , rodzicow po wybor kraju.
Jest to bardziej zlozony aspekt niz nam sie wydaje. Oczywiscie ze zalezy to duzo od lekcji jakie chcemy/musimy przerobic i doswiadczyc, oraz powiazan z innymi wcielajacymi sie...wrazliwosci itd.
Jak wiesz kazdy kraj ma inna historie, inne warunki zycia, prawa, religie itd.
Slyszalam kiedys taka historie gdzie osoba ktora urodzila sie w kraju gdzie panowala religia islam troszke nabroila....mowiac kolokwialnie , jej najwiekszym wrogiem byl oczywiscie narod zydowski, osoba ta palala wrecz nienawiscia do tego narodu, mezczyzna ten zginol w walce, w nastepnym w cieleniu dla rownowagi wcielil sie w cialo czlowieka wyznajacego judaizm :lol: ;)
i byloby wszystko ok gdyby zmienil swoje postepowanie ale tym razem ten czlowiek pajal nienawiscia do mulzumaninow , nie potrafil zaakceptowac ze to jego brat...oczywiscie wcielenie w danym kraju nie tylko od tego zalezy...podalam skrajny przyklad :)
Wiele jest powodow dlaczego wcielamy sie akurat w tym a nie innym kraju. Mysle ze kazdy z nas ma wiele takich doswiadczen z wcielaniem w roznych krajach.
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Nikita » 20 sty 2017, 16:13

Ja to najbarduioej chcialabym sie urodzic we Francji albo w Austarlii...ale bardzo tez lubie Polakow...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Estia72 » 20 sty 2017, 17:15

Heh Nikita :)mi sie marzy Tybet, czula bym sie jak w siodmym niebie :D
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Nikita » 20 sty 2017, 19:22

Tybet ...ciezki klimat i okupacja chinska....ciagnie Cie moze do buddyjskiego zycia klasztornego?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Estia72 » 20 sty 2017, 19:34

Nikita pisze:Tybet ...ciezki klimat i okupacja chinska....ciagnie Cie moze do buddyjskiego zycia klasztornego?

Dokladnie Nikoto :) z dala od zgielku i zawieruchy. Tybet ma niesamowita energie i to mnie tam bardzo przyciaga a moze po prostu moja tesknota i fascynacja bierze sie raczej z poprzedniej reinkarnacji. Pewnie sie nie przeprowadze tam w tym zyciu ale mam zamiar pojechac tam chociaz jako turystka :)
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: czarnyMag » 24 sty 2017, 11:41

Bresson pisze:Witam wszystkich. Chciałbym poznać wasze zdanie w temacie narodzin człowieka w danym kraju. Czy według was ma to jakieś głębsze znaczenie? Czy to że ktoś rodzi się Polakiem, Francuzem, Chińczykiem ma jakiś ukryty sens? Czy nie jest tak że konkretne cechy danego narodu pozwalają odpracować błędy z poprzednich wcieleń, a także wynieść jakąś naukę? Jakie jest wasze zdanie w tym temacie?

Rodzisz się w kraju który ma jakąś karmę czyli przyszłość (ale to jest moje zdanie) i ten kraj (duchy które się w nim urodziły mają jakieś prywatne cele) a to że emigrujesz np. i nagle jesteś w innych celach to Twój prywatny błąd za który zapłacisz swą stagnacją, no chyba że odnajdziesz więź z miejscem urodzenia i będziesz w ciągłej relacji z tym miejscem!

Gdy popłynie krew jakiejś nacji a Ty się wyekspediujesz do tej nacji - to Twoja prywatna interpretacja Twego wcielenia :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Wróć do Pytania i odpowiedzi