Oddajesz cześć Allachowi a "gdybasz na temat" reinkarnacji?
Odpowiedz zgodnie z sumieniem!
neuron pisze:co jest takiego ważnego w tym pytaniu ??
poza tym odpowiedz "zgodna z sumieniem" nie jest w żaden sposob wiarygodna ani miarodajna ....... lepiej jeśli bys odniósł sie do praw naturalnych i tych stanowionych
nie chodze do kościoła w ogóle , mimo ze dwa lata temu byłęm az ze 6 razyprzez całe swoje dorosłe życie , i nic mnie do wiary w boga nie zbliżyło w żaden sposób....

cthulhu87 pisze:Bardzo ciekawy temat. Chodzenie do świątyni i sformalizowane sposoby oddawania czci są w końcu częścią religijności, poczucia obcowania z transcendencją u wielu ludzi, a przy tym łączą się również z obyczajowością, i jako takie zasługują na uwagę.
Co do mnie, kościoły interesują mnie tylko pod względem historyczno-kulturowym, tj. jako świadectwo stylu (jako budowle) i wrażliwości artystycznej (rzeźba, obraz, malowidła). Ciekawe jest poznawanie dziejów ludzkiej myśli i pojmowania przez ludzi swojej relacji z bogiem poprzez obcowanie z architekturą i sztuką sakralną... podsumowując, lubię kościoły zwiedzać, ale nigdy nie modlę się w nich, nigdy nie odwiedzam ich w celu oddawania czci czy kultu.
czarnyMag pisze:Więc zadaję to pytanie - W CO TAK NAPRAWDĘ WIERZYSZ? / KOMU TAK NAPRAWDĘ ODDAJESZ CZEŚĆ?
Oddajesz cześć Allachowi a "gdybasz na temat" reinkarnacji?
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość