Damianos500 pisze:Witam to znowu dnia . czytam forum i naszła mnie taka myśl . jeżeli wierzyć w reinkarnacje to kim jesteśmy ? Jestem teraz damianem w poprzednim życiu może byłem całkowicie kims innym .. Więc kim jestem ? Czy ten duch (dusza) która jest we mnie jest tylko moja i ja ją rozwijam ? Czy jak to jest ..

Damianos500 pisze:Czyli nie ma wpływu na rozwój swojej duszy ? Skomplikowane to

Pawełek pisze:Damianos500 pisze:Witam to znowu dnia . czytam forum i naszła mnie taka myśl . jeżeli wierzyć w reinkarnacje to kim jesteśmy ? Jestem teraz damianem w poprzednim życiu może byłem całkowicie kims innym .. Więc kim jestem ? Czy ten duch (dusza) która jest we mnie jest tylko moja i ja ją rozwijam ? Czy jak to jest ..
Gdy wchodzimy w ciało (my - dusze) to można to porównać to wejścia więźnia do celi. Dusza jest strasznie ograniczona podczas pobytu w ciele materialnym, jednakże wyzwala się każdej nocy. Nie całkowicie, ale wyzwala (jest z nim nadal połączona). Ty się rozwijasz cały czas, jesteś indywidualną duszą, która różni się od innych. Rozwijasz się z każdym nowym wcieleniem. To nie jest Twoja dusza - TY jesteś duszą. Twoje ciało to statek, którym dusza kieruje.
Damianos500 pisze:o jasno wszystko opisane,więc rozumiem ja to dusza,a ciało to tylko powiedzmy narzędzie.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości