Nikita pisze:Chyba jednak jestem przesadna...Dzis wracajac z pracy chcialam jechac na skroty przez pola przez taka waska droge ale czarny kot przeszedl przez te droge...no i zawrocilam i nie pojechalam juz ta droga...Mozecie sie smiac ale u mnie pewne rzeczy sie sprawdzaly...No i nic nie mam przeciwko czarnym kototm...ale jak mi droge przebiegna to uciekam...

cthulhu87 pisze:Nikita pisze:Chyba jednak jestem przesadna...Dzis wracajac z pracy chcialam jechac na skroty przez pola przez taka waska droge ale czarny kot przeszedl przez te droge...no i zawrocilam i nie pojechalam juz ta droga...Mozecie sie smiac ale u mnie pewne rzeczy sie sprawdzaly...No i nic nie mam przeciwko czarnym kototm...ale jak mi droge przebiegna to uciekam...
Gdyby założyć, że nasze postępowanie, a więc czynności, o których decyzję podejmujemy w umyśle, można do pewnego stopnia zaprogramować, może pod wpływem kulturowych uwarunkowań (utożsamiających czarnego kota z pechem czy nieszczęściem) sama wpłynęłaś na swoją podświadomość tak, aby mieć pecha czy doznawać nieszczęścia, gdy tylko ten bodziec zmysłowy (zobaczenie czarnego kota) się pojawi
danut pisze:cthulhu87 pisze:Nikita pisze:Chyba jednak jestem przesadna...Dzis wracajac z pracy chcialam jechac na skroty przez pola przez taka waska droge ale czarny kot przeszedl przez te droge...no i zawrocilam i nie pojechalam juz ta droga...Mozecie sie smiac ale u mnie pewne rzeczy sie sprawdzaly...No i nic nie mam przeciwko czarnym kototm...ale jak mi droge przebiegna to uciekam...
Gdyby założyć, że nasze postępowanie, a więc czynności, o których decyzję podejmujemy w umyśle, można do pewnego stopnia zaprogramować, może pod wpływem kulturowych uwarunkowań (utożsamiających czarnego kota z pechem czy nieszczęściem) sama wpłynęłaś na swoją podświadomość tak, aby mieć pecha czy doznawać nieszczęścia, gdy tylko ten bodziec zmysłowy (zobaczenie czarnego kota) się pojawi
Nasz umysł i zapis w nim naszych przekonań może co najwyżej zintegrować się z odpowiednią jemu świadomością innych i w ten sposób wywołać jakieś zdarzenia, na pewno nie w taki sposób ot pomyślałam sobie to to się stanie.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości