1Prawda1 pisze:Dlaczego ludzie się nie otwierają na innych i nie chcą zaufać im?

Pawełek pisze:Budować zaufanie można latami, stracić go - przez kilka głupich słów w ciągu kilku sekund, lub gdy człowiek kieruje się instynktami.

Achill pisze:Pawełek pisze:Budować zaufanie można latami, stracić go - przez kilka głupich słów w ciągu kilku sekund, lub gdy człowiek kieruje się instynktami.
hmm... mysle ze prawidłowa postawa to wyrozumiałośc w takich momentach - każdy ma prawo się zagubić, każdy ma prawo popełniać błędy.Zwłaszcza, jeśli robi to z głupoty (niewiedzy) lub pod wpływem zwierzęcych instynktów. Wydaje mi się, że brak zaufania do akich osób jest błędnym kołem. Nie oznacza o, że należy akceptować takie zachowania. Ale wydaje mi się że kara jest niewspółmierna do winy w tych wypadkach. Wrócę tu do pytanie które kiedyś zadałem w podobnym temacie, czy ukarałbyś niewidomego, ze przypadkiem Cie potrącił na ulicy? u obowiązuje ta sama zasada. Ktoś po prostu jet zbyt kaleki aby poradzić sobie z sytuacjami z jakimi się zmaga.
Myślę, że większym problemem sa ludzie którzy robią coś świadomie. Wiedzą, że maja wybór i na czym ten wybór polega a wybierają i tak i tak tę gorsza opcję.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości