Sny a dreamwalking

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Sny a dreamwalking

Postautor: OneNight » 24 lip 2015, 17:00

W księdze duchów pisze, że w snach odwiedzamy przyjaciół nawet o tym nie wiedząc. W jaki sposób jest to możliwe? Czy zachowując świadomość we śnie mógłbym się z kimś spotkać?
Awatar użytkownika
OneNight

Re: Sny a dreamwalking

Postautor: Pawełek » 24 lip 2015, 17:16

Podczas snu nasze ciało tylko śpi. Natomiast nasza dusza się uwalnia i jest połączona z ciałem dzięki fluidowi.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 27 lip 2015, 00:12

Pawełek pisze:Podczas snu nasze ciało tylko śpi. Natomiast nasza dusza się uwalnia i jest połączona z ciałem dzięki fluidowi.

Mógłbyś mi napisać coś więcej o fluidzie?
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pawełek » 27 lip 2015, 00:24

1Prawda1 pisze:
Pawełek pisze:Podczas snu nasze ciało tylko śpi. Natomiast nasza dusza się uwalnia i jest połączona z ciałem dzięki fluidowi.

Mógłbyś mi napisać coś więcej o fluidzie?

Fluid jest ogólnie rzecz biorąc energią. Jeśli masz wersję pdf Księgi Duchów, to gdy wyszukasz słowo "fluid" będziesz miał bardzo dużo informacji o tym. Jest tam tego naprawdę sporo :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 27 lip 2015, 01:09

"Dusza nie opuściła ciała całkowicie, gdyż jest z nim jeszcze połączona wstęgą fluidyczną; wstęga ta jest przewodem tych wrażeń. Gdy dwie osoby porozumiewają się z sobą z jednego miasta do drugiego za pomocą elektryczności -jest ona łącznikiem ich myśli i dlatego rozmawiają z sobą, jak gdyby był jeden obok drugiego."

(...)

Somnambul widzi równocześnie swego ducha własnego i ciało; są to, że tak powiem, dwie istoty, które przedstawiają dwojaki byt, duchowy i cielesny, a jednak zlewają się w jedno przez więzy, które je łączą. Somnambul nie zawsze zdaje sobie sprawę z tego stanu i ta dwoistość powoduje, że często mówi o sobie, jak o osobie obcej, albo często mówi jego istota cielesna do swej istoty duchowej i odwrotnie.

Allan Kardec, Księga Duchów

Ciekawe :)
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: OneNight » 27 lip 2015, 19:08

"wstęga fluidyczna" - To chyba to ludzie praktykujący OOBE nazywają "srebrnym sznurem".
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 27 lip 2015, 19:19

Jest całkiem możliwe że chodzi o to samo, tylko inaczej się to nazywa.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 06 lis 2015, 22:43

Hmm, jeszcze nikt mi nie odpowiedział na pytanie: Czy będąc świadomym tego, że śnię, będę mógł kogoś 'odwiedzić'?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 06 lis 2015, 23:21

Według nauki nie.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 07 lis 2015, 08:44

A według czegokolwiek?