Jak wykonać seans spirytystyczny

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Jak wykonać seans spirytystyczny

Postautor: OneNight » 20 lip 2015, 20:34

Witam.
Mam nadzieje, że doczytacie do końca zanim mnie zaczniecie zniechęcać do kontaktów :D
Zastanawia mnie jak taki seans wygląda, co robi i mówi osoba wywołująca i jak się przygotowuje oraz jakie mają miejsce do wykonywania seansów(Czytałem na ostatnich stronach tego działu, że nie wolno w domu, bo dom ten stanie się poligonem dusz). Chcę wiedzieć, aby łatwiej mi było dostrzegać oszustów.

I na marginesie: Podobno nasze zdolności medialne mogą się uaktywnić przez inne medium. Jak? Czy to prawda?
Awatar użytkownika
OneNight

Re: Jak wykonać seans spirytystyczny

Postautor: Pawełek » 20 lip 2015, 20:39

Właśnie dzisiaj o tym czytałem :) Kardec twierdzi, że nie trzeba ani żadnych akcesoriów, ani rekwizytów, czy określonych formułek. Podobno wystarczy sama myśl, aby wywołać ducha.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Edi » 20 lip 2015, 20:45

OneNight nie czytałeś Księgi Mediów ??

to zbiór podstawowych wiadomości o które pytasz
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: OneNight » 20 lip 2015, 20:50

Czytałem, ale Kardec nie opisywał tam jak wygląda taki seans od A do Z. Prosiłbym o dokładne opisanie jak to wygląda.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: cthulhu87 » 20 lip 2015, 21:50

OneNight pisze:Czytałem, ale Kardec nie opisywał tam jak wygląda taki seans od A do Z. Prosiłbym o dokładne opisanie jak to wygląda.

http://spirytysta.blogspot.com/2015/06/ ... yczny.html

Nie traktuj tego jako modelowy opis. Raczej jako ciekawostkę obrazującą, jak niektórzy organizowali seans w czasach Kardeca. Współczesne spotkania mediumiczne opisywaliśmy w kwartalniku spirytystycznym. Jak uda mi się zeskanować (mam skaner w pracy), zamieszczę materiał.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 21 lip 2015, 20:52

Mam bardzo ważnych kilka pytań dotyczących sprawy, która jest tak samo materialna jak i duchowa. Przypomina mi o tym każdy sen i nie chcę się dzielić z wami swoimi intencjami. Wiedzcie jedno - intencje mam czyste, a te pytania nie dają mi spokoju.

Odpowie mi ktoś na pytanie? - Czy zdolności mogą się rozwinąć przez inne medium?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Riko » 21 lip 2015, 21:16

OneNight pisze:Odpowie mi ktoś na pytanie? - Czy zdolności mogą się rozwinąć przez inne medium?

Nie jestem medium,ale oto co myślę na ten temat.
Nie oczekiwałbym,że rozwój zdolności może nastąpić jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki - mam na myśli sytuację,że spotkasz medium które dotknie swoim palcem Twojego czoła i już załatwione ;) .Doświadczone medium z pewnością może jednak pomóc Ci wejść na właściwe tory rozwoju własnych zdolności.
Chico Xavier potrzebował około 3 lat ,a Divaldo Franco okolo 15 lat na rozwinięcie swych zdolności do poziomu jaki znamy dziś.
jestem dzieckiem ziemi i nieba gwiaździstego,ale mój ród jest niebiański
Awatar użytkownika
Riko

Postautor: OneNight » 21 lip 2015, 21:44

Będę próbował aż do skutku albo zginę nie żałując, że zrobiłem wszystko co mogłem.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Krzysztoff » 21 lip 2015, 22:03

OneNight pisze:Odpowie mi ktoś na pytanie? - Czy zdolności mogą się rozwinąć przez inne medium?

Nie wiem czy dobrze rozumiem pytanie - czy mogę rozwinąć zdolności mediumiczne z pomocą innego medium ?

Kardec pisał o "magnetyzowaniu" ręki osoby która chce pisać automatycznie. Magnetyzuje doświadczone medium i to może pomóc w udrożnieniu komunikacji.
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 22 lip 2015, 18:51

A czy miejsce ma jakieś znaczenie? - chodzi o to, czy nie stanie się dla nich "dworcem kolejowym"
I jak wygląda sam proces wywołania?
Awatar użytkownika
OneNight

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi