Hansel pisze:Mnie ten problem zastanawia bo myślałem że to jest tak że jeśli ktoś ewidentnie żle wykorzystuje dar od Boga jakim są zdolności mediumiczne to on powinien mu zostać w którymś momencie odebrany... Przecież tak chyba własnie było z siostrami Fox ?
Hansel pisze:Teraz mnie ten temat zastanowił czy moga istnieć ,,złe,, Media ? Kiedy tak sobie pomyslę o tych wszystkich ludowych opowieściach o złych wiedźmach np porywają i zajadają dzieci... W każdej legendzie jest zazwyczaj jakieś ziarno prady więc może tak naprawdę to były Media opętane przez złe Duchy ?
Ale czy ta zasadza dotyczy również złą i dobra ? Ja myślałem że dobro powinno dominować...soldado pisze:W przyrodzie musi być równowaga.
Hansel pisze:Ale czy ta zasadza dotyczy również złą i dobra ? Ja myślałem że dobro powinno dominować...soldado pisze:W przyrodzie musi być równowaga.
Ale czy to nie powinno być tak że ja ktoś żle ze swojego daru korzysta to mu go Bóg odbiera ?soldado pisze:Hansel pisze:Każda osoba mająca ten dar, ma również wolną wolę i to od nie zależy, co z tym darem zrobi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości