Media służące złu

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Media służące złu

Postautor: Hansel » 02 maja 2015, 19:16

Teraz mnie ten temat zastanowił czy moga istnieć ,,złe,, Media ? Kiedy tak sobie pomyslę o tych wszystkich ludowych opowieściach o złych wiedźmach np porywają i zajadają dzieci... W każdej legendzie jest zazwyczaj jakieś ziarno prady więc może tak naprawdę to były Media opętane przez złe Duchy ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Re: Media służące złu

Postautor: bernadeta1963 » 02 maja 2015, 19:35

Dar medium to zespół określonych zdolności . Osoby posiadające ten dar nie zawsze muszą być postaciami pozytywnymi . Przestępca może być także medium . To w jaki sposób wykorzysta swoje zdolności zależy wyłącznie od charakteru medium . Na pewno zdarzały się osoby wykorzystujące swoje zdolności do czynienia zła . Stąd braly się te wszystkie ludowe opowieści .
bernadeta1963

Postautor: Hansel » 03 maja 2015, 19:52

Mnie ten problem zastanawia bo myślałem że to jest tak że jeśli ktoś ewidentnie żle wykorzystuje dar od Boga jakim są zdolności mediumiczne to on powinien mu zostać w którymś momencie odebrany... Przecież tak chyba własnie było z siostrami Fox ?
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: bernadeta1963 » 04 maja 2015, 11:28

Chodzi mi głównie o to że nawet postacie negatywne mogą mieć rozwiniętą silnie intuicje , czy Telepatie . Nie znaczy to że może nawiązywać kontakty ze światem duchowym . BYć moze w dawnych czasach takie zdolnosci wykorzystywano w zlych celach , stąd braly się te legendy o złych czarownicach.
bernadeta1963

Postautor: czarnyMag » 04 maja 2015, 11:32

Hansel pisze:Mnie ten problem zastanawia bo myślałem że to jest tak że jeśli ktoś ewidentnie żle wykorzystuje dar od Boga jakim są zdolności mediumiczne to on powinien mu zostać w którymś momencie odebrany... Przecież tak chyba własnie było z siostrami Fox ?

ale necie na temat tych sióstr jest napisane że były fałszerkami - mylę się to proszę o sprostowanie gdyż w necie nic więcej na temat tych sióstr nie ma.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Hansel » 10 maja 2015, 19:30

O tym jest na tym forum osobny temat viewtopic.php?f=6&t=2598&p=43002&hilit=Siostry+Fox#p43002

Swoją droga ciekawe czy gdyby siostry Fox zachowały się w tedy inaczej to Spirytyzm powstał by wcześniej w USA ?
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: soldado » 16 maja 2015, 00:04

Hansel pisze:Teraz mnie ten temat zastanowił czy moga istnieć ,,złe,, Media ? Kiedy tak sobie pomyslę o tych wszystkich ludowych opowieściach o złych wiedźmach np porywają i zajadają dzieci... W każdej legendzie jest zazwyczaj jakieś ziarno prady więc może tak naprawdę to były Media opętane przez złe Duchy ?

Pewnie, że są złe media.
W przyrodzie musi być równowaga.
Każda osoba mająca ten dar, ma również wolną wolę i to od nie zależy, co z tym darem zrobi.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Hansel » 16 maja 2015, 00:12

soldado pisze:W przyrodzie musi być równowaga.
Ale czy ta zasadza dotyczy również złą i dobra ? Ja myślałem że dobro powinno dominować...
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: soldado » 16 maja 2015, 00:15

Hansel pisze:
soldado pisze:W przyrodzie musi być równowaga.
Ale czy ta zasadza dotyczy również złą i dobra ? Ja myślałem że dobro powinno dominować...

To niestety pobożne życzenia...
Wystarczy włączyć w tv Wiadomości, a wtedy nie będziemy mieć żadnych złudzeń, gdzie się znajdujemy.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Hansel » 16 maja 2015, 15:17

soldado pisze:
Hansel pisze:Każda osoba mająca ten dar, ma również wolną wolę i to od nie zależy, co z tym darem zrobi.
Ale czy to nie powinno być tak że ja ktoś żle ze swojego daru korzysta to mu go Bóg odbiera ?
Awatar użytkownika
Hansel

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi