WYWOŁYWANIE DUCHÓW

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

WYWOŁYWANIE DUCHÓW

Postautor: Hansel » 10 mar 2015, 10:36

http://mateusz.pl/ksiazki/js-pn/js-pn_27.htm

Teraz to znalazłem. Jak można by to zripostować ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Re: WYWOŁYWANIE DUCHÓW

Postautor: bernadeta1963 » 10 mar 2015, 11:09

W temacie zostały poruszone dwie kwestie. Osobiście uważam , że nie powinno się niepokoić duchy. Duchy , które będą chciały przekazać nam informację na pewno skontaktują się z nami same. Zawsze znajdą na to jakiś sposób .
Wymuszone informacje na pewno nie przyniosą efektów jakich się spodziewamy. W czasie seansu możemy bowiem sprowadzić duchy , które w innych warunkach nigdy by do nas nie przyszły. Ich informacje mogą być fałszywe.
Po prostu będą miały swoje '' pięć minut '' , i będą mówić obojętnie co , żeby były tylko w centrum zainteresowania.
Jeśli już uzyskamy informację od ducha, który sam przyszedł i jeśli jest to forma przepowiedni , nie zawsze musi się ona spełnić. To co złe wcale nie musi nas spotkać . Przeważnie informacje te są formą ostrzeżenia . To , że powie o nieszczęściu jakie ma nas spotkać , to nie znaczy że nie możemy tego zmienić .
Spotkałam się z osobą , która otrzymała przekaz ,że jeżeli będzie dbać o siebie dożyje do 68 lat. .
Mężczyzna dbał o swoje zdrowie . Trochę obawiał się tej daty . Obecnie ma 80 lat i cieszy się dobrym zdrowiem. To było jedynie ostrzeżenie . Duch przyslany nigdy nie powie ''umrzesz w wieku 68 lat''.
To jedynie jego sugestia w jakim przedziale wieku czeka na ciebie niebezpieczeństwo utraty zdrowia. Przepowiednie mają nas ukierunkować na zmiany i to od nas zależy , czy zmiany te będą w dobrym kierunku. Myślę , że wlaśnie tak powinniśmy do tego podchodzić . Różnica jest tylko między przyjęciem ducha , a jego wywoływaniem . Sam kontakt z nim nie może być traktowany jak grzech,
bernadeta1963

Postautor: Krzysztoff » 10 mar 2015, 13:19

Hansel pisze:http://mateusz.pl/ksiazki/js-pn/js-pn_27.htm

Teraz to znalazłem. Jak można by to zripostować ?

Zripostować można by chyba każde zdanie z osobna - z czego powstał by bardzo obszerny tekst
Głównym argumentem używanym przez autora są cytaty ze starego testamentu - ciężko się rozmawia z osobami które uważają jakąś księgę za wyrocznię i świętość której nie można podważać . Bo jeżeli nie można podważać - to po co dyskutować ?

W jednym można się zgodzić , że seanse z próżnej ciekawości , wypytywanie o przyszłość - to jak wizyta u wróżki - może przynieść zupełnie zgubne skutki .
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Hansel » 10 mar 2015, 13:23

Krzysztoff pisze:Głównym argumentem używanym przez autora są cytaty ze starego testamentu - ciężko się rozmawia z osobami które uważają jakąś księgę za wyrocznię i świętość której nie można podważać . Bo jeżeli nie można podważać - to po co dyskutować ?

Tutaj tkwi chyba właśnie cały problem w dyskusjach z Katolikami a przy tym oni Biblię traktują bardzo wybiórczo.
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Krzysztoff » 10 mar 2015, 13:24

Zachęcam do czytania artykułów z portalu , na ten temat ciekawie napisał Konrad

http://www.portal.spirytyzm.pl/o-zakazi ... -zmarlych/

chyba wszytkie tematy z artykułu zostały tam wyjaśnione
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: nikox85 » 10 mar 2015, 13:33

Moim zdaniem, nie powinna wywoływać duchów osoba niedoświadczona. Zaraz zapytacie że osoba niedoświadczona w jakiś sposób te doświadczenie musi zdobyć.
Tak może zdobyć ale nie sama, musi się to odbywać pod nadzorem osoby specjalizującej się w tej specjalizacji. Wywoływanie duchów powinno mieć na celu poszerzanie wiedzy na temat świata niematerialnego. I nigdy dla zabawy.

Kiedyś miałem znajomą, zagorzałą katoliczkę. Jeśli ktoś nie miał nic wspólnego z jej wiarą, to na taką osobę patrzyła z obrzydzeniem i wstrętem. Rozmowy z nią nie miały sensu. Zaraz zatykała uszy i krzyczała, a gdy chciałeś pokazać jakiś ciekawy obraz, medalion czy coś innego związanego z innymi kulturami to zamykała oczy lub uciekała. A gdy powiedziałeś jej że interesujesz się ezoteryką, to było już koniec znajomości. A wydawała się być bardzo miłą osobą.
nikox85

Postautor: Mirek » 10 mar 2015, 15:54

Zamiast wywolywac duchy lepiej skończyć kurs z Bruce Moenem. Więcej korzyści i pożytku ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Hansel » 10 mar 2015, 19:38

nikox85 pisze:Kiedyś miałem znajomą, zagorzałą katoliczkę. Jeśli ktoś nie miał nic wspólnego z jej wiarą, to na taką osobę patrzyła z obrzydzeniem i wstrętem. Rozmowy z nią nie miały sensu. Zaraz zatykała uszy i krzyczała, a gdy chciałeś pokazać jakiś ciekawy obraz, medalion czy coś innego związanego z innymi kulturami to zamykała oczy lub uciekała. A gdy powiedziałeś jej że interesujesz się ezoteryką, to było już koniec znajomości. A wydawała się być bardzo miłą osobą.

Ja mam jednego takiego który jak mu pokazałem ,,Księgę Duchów,, to mi powiediał że wyznaję Szatana, jestem poganinem i że czekają mnie w najlepszym razie egzorcyzmy :cry:
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Mirek » 10 mar 2015, 20:14

Każdy ma inną ideologię. Wejdź sobie Hansel na: http://forum.mimj.pl/ , a zobaczysz jak działają sekty w KK za przyzwoleniem Biskupów. Ile jest wyimaginowanych zagrożeń, którymi się straszy członków tej wspólnoty.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danvue » 10 mar 2015, 22:03

Mirek jestem przerażony tym, co tam znalazłem. Wszechobecne, wzajemne zarażanie się strachem, fanatyzm i niezdolność do racjonalnego myślenia + uważanie kapłanów za nadludzi. Nie chce mówić ogólnikowo, ale siedząc i czytając te pół godziny w dziale świadectw, takie ja odniosłem wrażenie.
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta