Mahomet

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Mahomet

Postautor: Hansel » 08 lut 2015, 20:19

Nurtuje mnie to pytanie od dłuższego czasu kim według Spirytyzmu jest Mahomet ? Gdzieś słyszałemn że był reinkarnacją jednego z apostołów, który pozazdrościł Jezusowi i chciał stworzyć swoją własną religię, ale niestety nie wiem którego konkretnie.
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Re: Mahomet

Postautor: Mirek » 08 lut 2015, 20:30

Może Judasza?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Hansel » 09 mar 2015, 22:53

Tego się właśnie obawiałem
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: nikox85 » 10 mar 2015, 00:02

Jeśli Mahomet miał być inkarnacją któregoś apostoła to nie wydaje mi się że by to był Judasz.
Wielu potępia Judasza mówiąc że zdradził Jezusa. Ale przecież gdy Jezus został skazany na śmierć, Judasz był załamany do takiego stopnia że popełnił samobójstwo. A Więc to wygląda tak jakby Judasz nie zdawał sobie sprawy z konsekwencji swoich czynów. Czy osoba która wyrządziła niewyobrażalną krzywdę najukochańszej sobie osobie potrafiła by żyć. Dla takiej osoby to są Bardzo straszne katusze porównywalne do piekła.
Jezus wiedział że Judasz go wyda, Jezus także wiedział że zostanie skazany na śmierć ale dalej ciągnął tę historie. Gdy Jezus umierał na krzyżu powiedział wypełniło się. Czyli wszystko zostało zaplanowane. Jezus wypełnił proroctwa, czyli przyszedł na świat by umrzeć na krzyżu dla zbawienia ludzkości.
Więc ktoś musiał wydać Jezusa czy tego chciał czy nie.
Chyba że Judasz przyszedł na świat by wydać Jezusa aby proroctwa także się wypełniły. Można by rzec Boski Plan.

Czasem potrafimy skrzywdzić bliską nam osobę nie zdając sobie z tego sprawy, myśląc że dobrze czynimy.
nikox85

Postautor: Hansel » 31 mar 2015, 15:01

Gdzies nawet czytałem wynużenia jakiegoś ksieza że Mahomet kiedy tworzył Islam był opętany przez Szatana !

http://gloria.tv/?media=318001&language=YiwzPCkSG6u

Tutaj zreszta pojawia sie pytanie kim tak naprawdę był Dżibril ?
Awatar użytkownika
Hansel

Wróć do Pytania i odpowiedzi