Pytanie kierowane do użytkowników forum.

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Pytanie kierowane do użytkowników forum.

Postautor: Crow » 18 kwie 2014, 14:16

Zakładam tu temat, choć do końca nie jestem pewny czy aby na pewno w odpowiednim dziale, ewentualnie proszę o przeklejenie do odpowiedniego.
Na początek pytanie jako kierowane do spirytystów i osób zainteresowanych mniej lub bardziej . Co sadzicie o przekazie wiadomości za pomocą urzadzeń elektronicznych typu magnetofon,radio czy dyktafon
jakie macie zdanie na tego typu "kontakt" z druga stroną , Czy jesteście zwolenikami czy raczej wrogami do takiej formy komunikacji ze zmarłymi ?
Awatar użytkownika
Crow

Re: Pytanie kierowane do użytkowników forum.

Postautor: Pablo diaz » 18 kwie 2014, 17:04

Każdy sposób jest dobry,a transkomunikacja jest jest jedną z wielu form komunikowania się z duszami.Osobiście nie miałem styczności z tematem,wiem że pionierami nagrań głosów osób zmarłych byli Fredrich Jurgenson i Constantin Raudive.Mogę polecić Ci książkę księdza Francois Brune ,,Umarli mówią do nas,,która naukowo potwierdza istnienie transkomunikacji.Rozsądnym i wręcz wskazanym byłoby przeczytać ,,Księgę mediów,,kodyfikatora spirytyzmu Allana Kardeca ,która w szczegółowy,metodologiczny sposób charakteryzuje trudności związane z praktyką spirytystyczną ,a transkomunikacja do tych praktyk należy.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Darel » 18 kwie 2014, 17:45

Jeśli chodzi o nagrania na różnego urządzeniach to moim zdaniem podstawowym problemem jesteśmy my sami :)
Często podświadomie przesłuchując nagranie spodziewamy się konkretnego efektu, na który się nastawiamy.
Łatwo nam wówczas ewentualne dźwięki nagiąć tak, żeby nam pasowały jako przekaz od Duchów. Myślę, że najwazniejsze w takim przypadku jest by odsłuchiwaniem zajmowało się kilka osób, żeby zweryfikować ich opinię, a nie wyciąg wniosków na podstawie wrażeń uzyskanych przez nas samych.
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Darel

Postautor: danvue » 18 kwie 2014, 18:46

Tak, też polecam Ci Księgę Mediów do przeczytania na początek. Tam dowiesz się od strony praktycznej o kontaktach z drugą stroną i będziesz wiedział na czym stoisz dokładniej. ;)
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: Crow » 18 kwie 2014, 22:24

Darel :) zgadzam się z Toba jak najbardziej ze powinno być wiecej osób by odsłuchiwali dane fragmenty przekazu :) dziekuje za wsparcie i podanie tytułów ksiażek z którymi nie dawno sie spotkałem :)
Awatar użytkownika
Crow

Postautor: Darel » 18 kwie 2014, 22:40

Dlatego właśnie tu jesteśmy, żeby sobie wzajemnie pomagać :)
Daj koniecznie znać co wyjdzie Ci z tych odsłuchów!
Myślę, że nawet na forum znalazłyby się osoby, które mogłyby pomóc przesłuchać pliki w formacie mp3. Ja jestem gotowy pomóc w razie potrzeby :)
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Darel

Postautor: orystes » 20 kwie 2014, 19:43

Kilka linków dla ciebie.
Forum dotyczące EVP, niestety po angielsku.
http://evpuk.freeforums.org/

Strona związku, jest tez trochę próbek dźwiękowych.
http://atransc.org/

S.K.
orystes

Postautor: Xsenia » 20 kwie 2014, 21:00

Jeśli o mnie chodzi, to nie mam nic przeciwko takiej formie komunikacji z duchami. Ucho ludzkie nie jest niestety doskonałe na tyle by usłyszeć niektóre głosy, dlatego taka komunikacja jest raczej potrzebna. :)
Pisz co udało ci się już nagrać :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: methyl » 21 kwie 2014, 10:48

Jeżeli - z woli Bożej Opatrzności - kontakt jest dozwolony a nawet zalecany (w celu np. ukojenia czyjegoś chorobliwie rozdętego smutku tudzież przekierowania losu ludzkiego na właściwsze tory) to dojdzie do niego tak czy siak (we śnie, na jawie, czy też przez ludzkie media).
Jeżeli Opatrzność na kontakt nie zezwala - żadne media tutaj nie pomogą.
Odbiorniki rtv odbierają promieniowanie elektromagnetyczne (fale radiowe), czyli fale generowane przez ruch elektronów wokół jąder atomowych rozchodzące się poprzez czasoprzestrzeń. Proszę pamiętać, że Duch - czymkolwiek by nie był - z pewnością nie jest zbitkiem falujących elektronów a więc na pewno nie generuje promieniowania em BEZPOŚREDNIO.
Najbardziej zaawansowanym odbiornikiem do "odbioru" Ducha jest organiczna struktura nadprzewodząca zasilana wodą i tlenem, czyli MÓZG.
Mając do dyspozycji taki ogólnodostępny środek komunikacji należy zastanowić się, czy byłoby sensowne dla DUCHA marnowanie energii i pobudzanie materii do promieniowania em w taki sposób aby możliwa była jego detekcja za pomocą anteny radiowej.
Za przykład niechaj posłużą dzisiejsze badania fal mózgowych (które są niczym innym jak promieniowaniem em) - żaden z naukowców nie jest w stanie złożyć z elektromagnetycznych wzorców mózgowych jednego sensownego wyrazu a co dopiero odebrać jakiś długi przekaz.
Promieniowanie em jest wynikiem ubocznym działania mózgu a w żadnym wypadku nie jest źródłem myśli - jak chcieliby niektórzy.
TEORETYCZNIE jednak, rozważając niezbadany wpływ Ducha na materię, fenomen EVP wydaje się być możliwy.
Poczekajmy jeszcze kilka wieków na wyniki badań, bo na razie na wszelkie stanowcze wnioski jest za wcześnie.
arecki

"Wiedza to jedyny skarb podążający za swym właścicielem" - przysłowie chińskie
Awatar użytkownika
methyl

Postautor: juniperus » 21 kwie 2014, 20:46

methyl pisze:Jeżeli - z woli Bożej Opatrzności - kontakt jest dozwolony a nawet zalecany (w celu np. ukojenia czyjegoś chorobliwie rozdętego smutku tudzież przekierowania losu ludzkiego na właściwsze tory) to dojdzie do niego tak czy siak (we śnie, na jawie, czy też przez ludzkie media).
Jeżeli Opatrzność na kontakt nie zezwala - żadne media tutaj nie pomogą.

Bardzo podoba się mi to, co napisałeś. Wychodzę dokładnie z takiego samego założenia.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi