Ludzie cienie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Ludzie cienie

Postautor: PolterGhostt » 04 sty 2014, 15:16

Witam. Ostatnimi czasy nasze zainteresowanie zwrócił na siebie temat tzw. Ludzi Cieni, mocno powiązanymi z zagadnieniem paraliżu sennego.
Z checia poznamy zdanie forumowiczów na ten temat.
Może jakieś własne przeżycia?
Jak powyższy temat ma się do bytów duchowych?
PolterGhostt

Re: Ludzie cienie

Postautor: cthulhu87 » 04 sty 2014, 15:21

Trzeba się odstresować, pić ziółka na sen i dobrze wietrzyć pomieszczenie, w którym śpimy, a nie będzie nam dokuczał paraliż senny i żadne cienie :) Pozdrawiam :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: kalatala » 05 sty 2014, 16:13

Czy można prosić moderatora o przesunięcie tego wątku do "Pytań i Odpowiedzi"? Dzięki :-)
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: danvue » 05 sty 2014, 16:36

Dla mnie to stan występujący czasami podczas paraliżu przysennego - czyli normalna rzecz. :)
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 06 sty 2014, 12:49

Mamy tutaj do czynienia z dwoma różnymi zjawiskami

Ludzie cienie to są po prostu niskie duchy, nic więcej
Natomiast paraliż przysenny jest stanem gdy ciało śpi a świadomość się budzi i w którym możesz mieć pewne omamy

Gdy więc widzisz ludzi cieni w stanie paraliżu to radzę kłaść się do spania na boku a nie na plecach i powinno to sprawę rozwiązać, ponieważ w tym wypadku są to raczej tylko omamy.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: kalatala » 06 sty 2014, 16:47

Omamy senne nie występują przy spaniu na boku? :o
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: juniperus » 06 sty 2014, 17:47

A czy paraliżem przysennym nazwiemy zjawisko, gdzie kładąc się spać (bez względu czy na boku, na wznak, czy brzuchu), zamykając oczy, ale jeszcze nie śpiąc, słyszę rozmowy różnych osób (kobiety, mężczyzny, czasami również głos dziecka)? Rozmawiają oni o różnych sprawach, stojąc obok mojego łóżka. Najczęściej niestety mam problem, by treść zapamiętać. Rozumiem ją w chwili wypowiadania, natomiast po otwarciu oczu natychmiast uciekają z głowy, choć czasami przy odpowiednio silnej koncentracji jestem w stanie część zapamiętać (rozmawiają najczęściej o mnie w takim tonie, jakby debatowały, rozważały coś). Podobnie dzieje się rano, gdy obudzę się. Pragnę zaznaczyć, że nie śpię wtedy i w każdej chwili mogę otworzyć oczy, co powoduje, że głosy te zanikają.
Ostatnio zmieniony 06 sty 2014, 18:15 przez juniperus, łącznie zmieniany 1 raz
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: megan6 » 06 sty 2014, 18:14

Ja tam miałam wczoraj jak szłam spać i przez chwilę nawet pamiętałam urywki ale były one bezsensu ;)
In the arms of the angel fly away from here ...
you're in the arms of the angel, may you find some comfort here
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 06 sty 2014, 19:27

Izo w twoim przypadku każdy wie o co chodzi ;) I nie jest to paraliż

Kalatalo o wiele trudniej o zjawisko paraliży przy spaniu na boku, po za tym pomaga to również przy bezdechu
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 06 sty 2014, 21:01

ja miewalam kiedys czesto takie poranne paralize...Oran twoerdzi, ze to dusza probuje wyjsc z ciala...pewnei ma racje...ale czasami tez byly jakies czarne byty obecne przy tym i tego sie balam...teraz na szczescie sie to uspokoilo...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi